maanantai 29. joulukuuta 2008

Lupauksiako......

Tätä vuotta on enää kaksi päivää. Uudenvuoden lupauksia en tietääkseni tee, ellen sitten aattoillan viimeisinä tunteina innostu asettamaan yhden vuoden pituista tavoitetta tai lupausta. Pitää aloittaa kuluneen vuoden inventaario ja samalla aukenevat lupauksien aiheet uudelle vuodelle.
Laihdutus on iänikuinen tavoite ja lupaus, mutta sitä en nyt tee. Sen sijaan päätän pysyä siinä ruokaohjelmassa, jonka mieheni kanssa aloitimme jokunen aika sitten. Syö usein, mutta vähän. Laske kalorit, se on muuten ihan helppoa. Syö kasviksia ja hedelmiä reippaasti, mutta vältä makeita leivonnaisia, sokeria ja valkoista jauhoa sisältäviä tuotteita. Täytyy myöntää, että syö usein on minulle ollut vaikeinta. Se voisi olla lupaus vuodelle 2009.

Muistan totetumattomia lupauksiani. Yksi niistä oli, järjestä vanhat valokuvat albumeihin, erikoisesti ulkomaanmatkakuvat. Tämä on aika iso homma. Kuvat eivät ole missään tietokoneen muistissa olevia, vaan oikeita paperivalokuvia. Taitaa olla kulunut jo viisi vuotta, kun tein tämän lupauksen. Kuvat ovat edelleen laatikoissa eikä sievästi albumeissa. Albumitkin on aikoinaan ostettu ja ovat edelleen tyhjiä. Pitää jo pinnistellä muistia, että muistaisi missä maassa ja milloin on tullut käytyä, kun kuvia katselee.
Mitä lupauksia sinä aiot tehdä uudelle vuodelle ?

Otin eilen kuvan terassin lasiin liimautuneesta jääkukasta. Kyllä sitä pakkasta nyt on ollut, vaikka maa on edelleen kohmeisen lumeton. Vai onkohan tuo pieni enkeli siivet levällään.

16 kommenttia:

 1. Sulla oli niin ihania noi kaikki joulukuvat, todella kaunista ja tunnelmallista.

  Ma ennen yritin tehda jotain lupauksia, mutta nykyisin olen taysin luopunut siita, koska silla saan vaan itseni pettyneeksi.

  Nykyisin vaan ajattelen, etta olisi tosi kivaa jos...mutta sitten annan itselleni luvan olla ottamatta paineita. Silla konstilla olen yllattanyt itseni useasti iloisesti. En tieda mika taika siina on, etta jos en lupaa enka pakota, niin asiat ikaankuin hoituu itsestaan.

  Nyt ei kylla tule yhtaan yksittaista juttua mieleen, mutta ajattelen, etta olis kivaa jos ensi vuonna saisin aikaiseksi paljon kivoja ja elaisin oikein terveellisesti.

  VastaaPoista
 2. Mä en yleensä ole kauheasti tehnyt lupauksia, mutta joitakin hyviä olen tehnyt, kuten päättänyt lopettaa tupakoinnin kokonaan (en polttanut paljon....)uutena vuonna 2006. Ja sen jälkeen ei tupakkaa edes ole tehnyt mieli..

  Nyt pitäisi munkin luvata itselleni jotenkuten yrittää laihduttaa,vaikka nytkin syön terveellisesti ja yritän välttää monia asioita.Olen lihonut kokonaista 20 kiloa tultuani tänne Israeliin!!! 2 vuodessa!!! Ja mitkään vaatteeti ei mahdu päälle, joten lupaan itselleni että noista kiloista on nyt päästävä!

  Kauniita kuvia olet taas tänne laittanut.

  VastaaPoista
 3. Mullakin oli toi albumien jarjestely monta vuotta, kunnes sain sen vihdoin tehtya pari vuotta sitten.
  Mutta sen jalkeen kaikki kuvat ovatkin jaaneet koneelle :/ Pitaisi teettaakin joskus.

  Uuden Vuoden lupauksia en ole viela kerennyt miettia...
  Yritan olla hermostumatta ja ottaa asiat rennommin :)

  VastaaPoista
 4. itkupilli,
  se kuulostaa hyvältä lupaukselta.

  Sanonta lupaukset on tehty rikottaviksi, pitänee paikkansa.

  VastaaPoista
 5. yaelian,
  minulla tämä ruokaohjelma on laskenut painoa noin6 kiloa noin 5 kuukaudessa. Tämä taso tai siis laskusuunta riittää.
  Suurin tavoite olisi syödä terveellisemmin ja kuitenkin monipuolisesti

  VastaaPoista
 6. susa,
  voi pitääpä minunkin yritää järjestellä taas, mutta en lupaa mitään sen suhteen.

  Seesteinen mieli, pitkä pinna, se olisi hyvä tavoite.

  VastaaPoista
 7. Minultakin taitaa jäädä lupaukset tekemättä. En ole vuosiin enää niitä tehnyt, koska ne tuppasivat aina unohtumaan jo tammikuussa.

  Mutta eihän sitä tiedä, jos jotain keksii. Toisaalta asetan mieluummin tavoitteita, sillä lupaus kuulostaa niin kohtalokkaalta. Kauheaa itsensä huijaamista ;)

  Kauniita kuvia, jääkukka etenkin on kiehtova.

  VastaaPoista
 8. Minä en mielelläni lupaile mitään itselleni, tulisin huijatuksi kumminkin. Valokuvien kanssa on käynyt samoin, laatikoista eivät pääse tyhjiin albumeihin sitten millään, nykyään unohtuvat koneelle enkä edes muista polttaa cd:lle, pitäisi tai hukka perii.
  Yleensä aloitan kevennyskuurin talvella jotta voisin sitten taas Suomessa kesällä lihoa takaisin, siinäkin tavassa näkyi jo viime vuonna lintsauksen merkkejä.
  Ollapa päättäväinen ja tahdonvoimainen!

  VastaaPoista
 9. Enkeli se on... Uuden vuoden lupaukseni on yrittää tehdä hyvää. Myös itselleni (=laihdutuskuuri, plaah...)

  VastaaPoista
 10. mä tein itselleni kanssa valokuvalupauksen ja se onneksi on pitänyt. sain tähän mennessä tilatut paprikuvat laitettua eilen, kommentit on kyllä vielä kirjoittamatta.

  mikään ei meinaten ole niin varma kuin paperikuva...meiltä on jo käynyt niin, että valokuvacd 7 vuoden takaa kieltäytyy avaamasta joitakin kansioita, esimerkiksi sen jossa on kihlajaiskuvamme :(. onneksi parhaimmat ovat myös paperikuvina albumissa.

  tosin taas tilattiin hiukan vajaa 200 kuvaa (lokakuun alusta tähän päivään). ne pitäis laittaa vielä heti kun tulevat.

  VastaaPoista
 11. Kaunis jääperhonen, ihana kuva myös alussa. Mitä ihmettä siinä oikein on?
  Uudenvuodenlupaukseni liittyy painoon; sinun ohjeesi on oikein hyvä, vastaavaa ajattelin aloittaa. Järkevästi ja hitaasti.

  Ja lopuksi yllätys:
  Olen Uuna mutta myös Leijonainen, tervetuloa uudelle sivulleni.

  VastaaPoista
 12. Hei Arleena,
  Viimeisestä kuvasta tuli mieleen korallit ja vedenalainen maailma - niin vettähän se jääkin on.
  Uuden vuoden lupauksista..
  Olen jo useana vuonna luvannut,että muistan ihan kaikkien syntymäpäivät itsetehdyllä kortilla ja uuteen seinäkalenteriin ( jossa kaikki tärkeä )on merkattu syntymäpäivät, mutta vaikeaa tämäkin on.Sitten aina päätän,että kerran kuussa kirjoitan kirjeen - Suomessakin asuville ja hienoja merkkejäkin aina ostan vaan hyvä kun sähköposteja saa aikaiseksi.
  Valokuvia järjestelin viimeksi vuosia sitten ja onneksi on kaikki seinäkalenterit tallessa-ilman niitä ei voi millään tietää milloin oli esim enon 60-vuotispäivät kun ne kuvat löytää kenkälaatikosta.
  Sitten voisi luvata että on kiltimpi itselleen - ei morkkaa eikä nalkuta jossei jaksa vaan makaa mielummin sängyllä ja katsoo tuntikausia miten puiden oksat heiluvat tuulessa - esimerkiksi.
  Jännä on nähdä mitä vuosi 2009 tuo tullessaan - olen ehdottomasti parillisten lukujen ystävä ,joten toiveet ovat vaatimattomat eli että olot pysyisivät edes jotenkuten niinkuin toivoisi niiden pysyvän.
  Vielä..
  Lämmin kiitos kaikista kommenteista joita olet minulle laittanut - olen suuresti arvostanut niistä ihan jokaista.

  VastaaPoista
 13. Elegia,
  Hyvä kun muistutit, tavotteitahan voi asettaa eikä lupauksia. Tavoite on vaan tavoite ja ellei sitä saavuta, niin sehän ei haittaa.
  Lupaus on paljon voimakkaampi, ehdottomampi.

  Sirokko,
  Löytyipä kohtalotoveri kuvien suhteen.
  Siis ei lupauksia, vain tavotteita.
  Ja niihin tarvitaan päättäväisyyttä ja tahdonvoimaa.

  Katilein,
  Juu enkeli se on, lämmin jääenkeli.
  Sinullahan on hyvä tavoite tehdä hyvää, sitä meistä suurin osaa ajattelee tekevänsä, mutta siitä myös lipsutaan, kuten laihdutuskuuristakin.

  VastaaPoista
 14. Uuna,
  Onneksi olkoon uudesta nimestä, pitääpä käydä blogissasi. Mitenköhän totun uuteen nimeesi.

  Ensimmäisessä kuvassa näkyy vain osa koristesahauksella puusta tehdystä joulutähdestä.

  Hitaasti hyvä tulee painon suhteen ja olo kohenee muutoinkin.

  VastaaPoista
 15. Melita,
  Voi minulla on niin iso suku, että muistetaan vain pyöreät vuosikymmenet eikä aina niitäkään, serkut jäävät niissä auttamattomasti unohduksiin.
  Perhejuhlia aiheuttavat muut tapahtumat lasten syntyminen ja syntymäpäivät, kihlajaiset, häät ja muut juhlimisen syyt. Yleensä ne huomioidaan ns porukkameinigillä.

  Hieno tapa sinulla muistaa kirjaallisesti kortein ja kirjein.

  Tuohon minäkin yhdyn, haluan olla kiltimpi eikä nalkutuksia ja ehdottomasti kärsivällisempi.

  Kiitos sanoistasi kommenttieni suhteen.

  VastaaPoista
 16. Hyppysellinen,
  Kaihoisalla mielellä ajattelin valokuvapinojani, kun kerroit, että olet järjestänyt albumisi kuntoon. Nyt kyllä minäkin....

  Ja että vielä 200 kuvaa, minulla on onneksi laziella = varmuuslevy, kuvat, joten eivät plurahda hukkaan jos jotain sattuisi

  VastaaPoista