maanantai 15. joulukuuta 2008

Jouluksi esille...

Tänään kieputin lasimaljakkoa, jossa oli kynttiläketju ja muutama joulukoriste, ympäri olohuonetta. Mihin sen nyt laittaisi. Lattialla sohvan vieressä se ei näyttänyt oikein miltään. Kyllä se pitää nostaa korkeammalle. Kuvassa vilahtaa villamatto, jonka olen vaihtanut jo lattialle. Se on syvän viinipunainen. Samaa väriä toistavat sohvatyynyt. Mutta nyt kaipaan niiden seuraksi vihreitä tyynyjä. Ostin smaragdin vihreää kangasta ja vien ompelijalle ommeltavaksi. Palaan tyynyasiaan myöhemmin.

Kuljetin maljakon tarjoiluvaunulle ja toistaiseksi se saa olla siinä. Joulu on jo hyvin lähellä. Nyt valtaa puristava tunne, kaikki on vielä tekemättä. Töissä kuluvat päivät kiireessä. Kotiin tultaessa on veto aivan poissa. Halua olisi tehdä vaikka mitä, mutta kädet eivät jaksa liikkua ajatuksien mukaan. Pitäisi, pitäisi toistuu mielessä.

Pikku-amaryllikseni ovat jo aika pitkällä.Ensimmäiset kukat aukeavat ennen joulua, mutta tulossa on vielä toinen kukkavana. Nämä ovat kahden kukkavanan amaryllikset. Joulupöytään ovat juuri sopivan mittaiset. Askartelin tähtiketjut, mutta en jaksanut niitä kuvata. Huomenna on uusi päivä.

13 kommenttia:

 1. Ihanalta nayttaa kaikki kuvissasi :)
  Mun paras ystava Suomessa, ehdotti tuota jouluvalojen laittamista lasikulhoon Studiooni,kun sinne ei saa laittaa kynttiloita. Yritin laittaa, mutta taalla jouluvalot tulevat niin jumalattoman pitkissa johdoissa (100 valoa minimum), etteivat mahtuneet kulhoihin... Onneksi loysin sitten sahkolla toimivat "kynttilat".

  VastaaPoista
 2. Ihanan jouluista. Amaryllis valkoisena on upea ja juhlallinen kukka. Askartelukärpänen on tainnut puraista sinua ihan kunnolla:) Minä hain jo touhipunonta kirjan kirjahyllystä. pienien tähtien punonta ohje kutittelee kovasti, ehkäpä valkoisesta nahasta punottuna. joulu tuntuu laittavan mielikuvituksen liikkeelle.

  VastaaPoista
 3. Selasin vain autuaana postauksiasi eteenpäin ja unohdin jo missä olin...
  Täällä on niin valtavan ihana ja rauhoittava joulunen tunnelma! Minäkin ostin valkoisen amarylliksen. Siinä on yksi nuppu vasta. Toivottavasti ehtii kukkaan jouluksi.
  Upeaa tiistaita sinulle!

  VastaaPoista
 4. Tunnen myötätuntoa kaikkia työssäkäyviä joulunlaittajia kohtaan. Valittelet harvoin kiirettä, joten olen ajatellut sinun olevan jonkinlainen tomera iki-liikkuja, joka saa kaksi kertaa enemmän aikaiseksi kuin me muut ;-) Inhimillistä väsymistä tähän vuodenaikaan kuitenkin näkyy olevan sielläkin. Toivottavasti saat levättyä ja kerättyä voimia.

  Amaryllikset ovat upean näköisiä. Omani kukki jo eikä siinä näy nuppuja, pitänee ostaa uusi, jos onnistun valkoista löytämään.

  VastaaPoista
 5. Kauniisti lasikulhosi hehkuu amaryllisten vieressä. Ne tuovat joulutunnelmaa todella paljon.
  Kun olet työssäkäyvä, niin kannattaa karsia kaikki sellainen, mitä ei ole KIVA tehdä. Tarpeelliset ostat kaupasta ja teet vain nautinnolliset. Ja istut ja ihailet. Joulu tulee kauneilla koristeilla, ei kaikkia kaappeja tarvitse siivota. Kynttilänvalossa ei näy. Siivotaan sitten keväällä, kun aurinko paljastaa kaiken.
  Voimia sinulle!
  Minulla on nyt ensimmäinen helppo joulu, joten muistissa on vielä, miten vaikea oli aika ja voimat jakaa.

  VastaaPoista
 6. Susa,
  Täällä taas taitaa olla sisävaloissa sada lampun sarja harvinaisempi kuin esim 10 - 20 - 40, joita etupäässä on. Ulkovaloissa taas on enemmän polttimoita.

  Sähkökynttilät ovat turvallisia ja sopivat studioosi joulu-talviaikaan.

  VastaaPoista
 7. tiiu,
  Minä en tee noin monimutkaisia tähtiä kuin sinä. Minulla on vain omin ksin leikattuja tähtiä.

  Inkivääri,
  Kiitoksia sinne periferiaan .

  VastaaPoista
 8. laura,
  Amaryllikseni tekevät kahdet kukat. Muuten laitan amaryllikset kylmään yöksi tai päiväksi miten nyt muistan. Samoin olen tehnyt valkoisille tulppaaneille ja ne ovat jo kohta kaksiviikkoa kukkineet. Tosin avautuvat lämpimässä hei, mutta sehän ei haittaa.

  VastaaPoista
 9. katriina,
  yleensä olen pirteä j jaksava, mutta nyt en tiedä mistä tämä johtuu. Tunnen olevani kuolemanväsynyt.
  Huomenna pidän vapaata, tosin sekin menee erilaisisa kotipuuhissa, mutta san aamulla nukkua pitkään.

  Aamu-teeveessä tänäaamuna oli kivat kukka-askartelut. Mietinkin jos inspiroituisi niitä kokeilemaan saa nähdä nyt.

  VastaaPoista
 10. Leijonainen,
  Juu aionkin tehdä valmiista paljon, kuten joulutortu, laatikotkin tuunaan valmiista, piparkakut ovat Annan jne.

  Onneksi jouluna on pitkä jakso ja saa levätä, vaikka vieraita onkin.

  VastaaPoista
 11. Hih. =)

  Miekin harrastan tuollaista tavaroiden mallaamista jonnekin paikkaan.
  Jopa kukkapurkkeja tulee juoksutettua edes takaisin
  vaikka keittiön ja olohuoneen välillä. =)

  Ei se mtn muuten,
  mutta jos joku perheestä on kotona niin ihmettelevät... ;D

  VastaaPoista
 12. Hallatar,
  Meillä on jotenkin totuttu siihen, että kiikuttelen erilaista tavaraa sinne tänne ja mallaan niitä. Vaihtelen paikkoja. Ei ollenkaan aiheuta enää ihmetystä. Tähänkin on totuttu.
  Mutta mukavaa se on.

  VastaaPoista