keskiviikko 17. joulukuuta 2008

Kierrätystähtiä

Jos Joy-kynttelikköni maksoi kestävyydestään jonkunverran euroja, niin nämä tähtiketjut taas veivät vain hetken aikaani. Niihin ei uponnut rahaa ollenkaan, koska tähdet on leikelty jätteistä.
Jo viime vuonna ripustin tähtiketjut vierashuoneen ikkunaan. Ne olivat kierrätystähtiä, kuten nämäkin. Joulun mentyä tähtiketjut saa surutta heittää roskiin ja taas seuraavana jouluna on ilo askarrella uudet ketjut.

Tähdet on leikattu tapetista, kultapaperista, lahjapaperista ja punaiset ovat Kodin Kuvalehden sivuista. Kaikki materiaalit ovat jäännöksiä, tapettitähteitä, käärepaperia ja luettu lehti. Työkaluina ovat sakset ja liima, lisäksi tarvitaan tähteeksi jäänyttä lahjanauhaa. Käytin hopeanauhaa ja pätkän kultanauhaa.
Olen enemmän ideoiva kuin askarteleva tyyppi, joten näiden ketjujen tekeminen sopii minulle erinomaisesti. Kun idea on syntynyt, en jaksa näperellä pikkutarkasti pitkää aikaa. Kaiken pitää valmistua pian, haluan nähdä lopputuloksen samoin heti. Lopputuloksessa saa näkyä oman käden jälki, joka ei ole piirun tarkkaa, parasta on yleisvaikutelma.

Tähtiketjut tuovat jouluntunnelmaa vierashuoneen ikkunassa. Ensi vuonna ideoidaan taas uusia tähtiä.

17 kommenttia:

 1. Pienellä vaivalla saa nättiä, tähtöset on tosi söpöjä ikkunassa ja vähän punaista piristää ja lisää joulutunnelmaa, ei liian riemunkirjavaa, oikein kivan näköiset.
  Minussa on paljonkin samaa vikaa, että idea pitäisi saada toteutettua heti ja valmista pitäisi tulla heti, sitten tulee useinkin hutiloitua eikä lopputulos olekaan se mitä tarkoitin. Kärsivällisyysvaje, sanoi jo äiti tälle lapselleen.

  VastaaPoista
 2. Toihan on kiva idea, tosi nättejäkin.

  VastaaPoista
 3. Sirokko,
  Sama vika. Oikeastaan se ideoiminen onkin kaikkein mukavinta. Joissakin projekteissa delegoin osan toteuttamisesta muille yleensä miehelleni. Delegoiminen on myös erittäin mukavaa ja tietysti se päällysmiehenä toimiminen. Tämäkin on sitä persoonaani liittyvää.

  Yaelian,
  Kiitos, ajattelin pientä joulupiristystä jakaa teille muillekin. Piristys on suurempi, jos toteuttaa sen myös.

  VastaaPoista
 4. Tuo on hieno idea ja lopputulos oikein kaunis. Ihan riittävän tarkka. En minäkään jaksa nyhrätä ikuisesti. Ideointi on kaikkein nautinnollisinta, mutta en keskenkään yleensä jätä, jos olen jotain tekemässä.

  VastaaPoista
 5. inkivääri,
  minä tykkään tommoisista ketjuista ikkunassa, eikä maksa mitään, ei tarvi juosta kaupoissakaan etsimässä

  leijonainen,
  sama täällä, idean haluan nähdä valmiina lopputuloksena, se on osa sitä ideaa ja tärkeä osa

  VastaaPoista
 6. Mutta onpa hieno! Upeaa näköjään saa ihan mistä vanhasta vain keksiii tehdä. ja tuo ei varmaan olisikaan niin hieno, jos olisit ostanut tarvikkeet kaupasta. Kierrätysjutuissa on oma viehättävä eleganttiutensa.Taitava olet keksimään!

  VastaaPoista
 7. helppo ja hauska idea!

  VastaaPoista
 8. miksi heität nauhat pois tämän joulun jälkeen? kyllähän ne säilyy ensivuoteenkin kun pakkaa vain oikein. voi sitten kerran paneutua ihan huolella tekemään vaikka olisikin kierrätysmateriaalia ja nauttia siitä monta vuotta.

  VastaaPoista
 9. Yksinkertaisuudessaan ihan älyttömän hyvä idea! Näyttävät kivalta. Tykkään yleensäkin sellaisista jutuista, missä sama aihe monistuu. Tähdet ovta sellaista ajatellen juuri hyvä kuvio!

  VastaaPoista
 10. Tosi hyvä idea tuo! Pitäisi varmaan toteuttaa tuo meilläkin. Joulukoristeita kun emme omista ollenkaan.

  VastaaPoista
 11. laura,
  Itse tehty on jouluna aina hauskaa ja lopputulos kaunista.

  krisu,
  helppo ja kierrätettävä toteutus

  VastaaPoista
 12. Anomyymille vastaan, vaikka periaatteessa "nimettömiin" kommentteihin ei pitäisi.

  Roskiin muutoin menevästä materiaalista tehdyt tähtiketjut on tarkoitettu tämän joulun ketjuiksi. Ensi jouluna taas uusi toteutus kierrätysperiaatteella. En säilytä ketjuja, nehän litistyvät ja rypistyvät komeron kätköissä.
  Taloudellinen uhraus tämä ei ole, vaan ilo saada poisheitettävästä materiaalijämistä iloa vielä hetken.

  Lohdutan sinua, että iloisella mielellä ja huolellisella tavalla ovat tehdyt, iloitsemme niistä nyt ja iloitsemme jälleen ensi jouluna uusin ideoin.

  VastaaPoista
 13. Katilein,
  Kiitos, oivalsit idean tarkoituksen juuri samoinkuin olin ajatellutkin.

  VastaaPoista
 14. kazza,
  Vapaasti vaan toteuttamaan omien mieltymysten mukaisesti.

  VastaaPoista
 15. Jesses, minä olen sieltä toiselta laidalta - nyhräisin vaikka miten kauan, jos näyttää että sievää tulee, mutta ideoiminen ei ole mun juttu.

  Tähtöset näyttää oikein sieviltä ja idea on mainio

  VastaaPoista
 16. aimarii,
  yhdistetään voimat, sinä toteutat ja minä ideoin. se sopisi minulle erittäin hyvin.

  VastaaPoista