sunnuntai 14. joulukuuta 2008

Joulun alla askarrellaan

Joskus marraskuun alussa siirsin anopinkielet ruukkuineen terassilta sisätiloihin. Olen istuttanut pari vuotta sitten nämä euron anopinkielet saviruukkuihin, niihin klassisiin ruskeisiin. Ne sopivat terassille oikein hyvin, mutta vierashuoneen valkeudessa tökkäsivät kovasti silmiini.

Suunnittelin, että kierrän narupunokset ruukkujen pintaan. Olin hakemassa naruja laatikoistani, kun löysin vanhoja tapettirullia. Keksin heti, että tapetoin ruukut. Valitsin kolmen rullan valikoimista hieman romanttisen G J Bakerin tapetin. Meillä oli purkillinen Kiilto Oy:n Valmisliisteri tapettilimiä, joten tapetoinnin aloitin heti.

Ruukuista tuli ihan tyydyttävät. Innostuin rentouttavasta askartelusta sen verran, että tapetista leikkasin tähtiä, samoin komerosta löytyneestä kultapaperista. Ripustan tähtiketjut samaisen huoneen ikkunaan. Tämä homma on vielä kesken, joten siitä myöhemmin.

19 kommenttia:

 1. Ällistyttävä idea! Kestääkö tapetti ruukuissa? Kaunista on jälki, todella hyvä vastakohta tuon ruukun kuvion ja terävien lehtien välillä. Olen aina inhonnut anopinkieliä, kun isoäidilläni oli koko olohuoneen ikkunalauta täynnä niitä, mutta nämä ovat suorastaan nättejä.

  VastaaPoista
 2. katriina,
  en ole kokeillut tapetointia ennen, muttaanopinkieliä kastellaan aika harvakseltaan, joten uskon, että kosteus ei pahemmin tule ruukun seinämien läpi.

  Anopinkielet eri lajeinaan ovat nyt aika "trendikkäitä". Pidän niistä niiden yksinkertaisen ulkonäön ja hoidon helppouden takia.

  VastaaPoista
 3. Tosi kauniin näköisiä kukkaruukkuja! Hieno idea:-)

  VastaaPoista
 4. Ihanat ruukut, ja mä luulen, että tuo tapetti pysyy tossa oikein hyvin, ja oikeastaan voi jopa olla ihan viehättävää, jos pinta hiukan "kulahtaa".

  Anopinkielet on tosi trendikkäitä, välillähän ne oli niin "out", mutta kiva, että ovat saaneet uuden tulemisen.

  VastaaPoista
 5. Yhdyn ihmettelijöihin: nerokas idea saada ruukuille uusi ilme tapetoimalla. Ei ihan heti olisi tullut mieleeni.

  Voikohan muuten kirjan tapetoida? Minulla on muutama lahoamispisteessa oleva kirja, jotka haluaisin pelastaa päällystämällä ja tuli nyt mieleeni mahtaisiko tapetti sopia materiaaliksi. Mielipiteitä?

  Onko kukillekin oma trendinsä? Kauheaa, jos ostan epätrendikkään kukan (tämä on siis vitsiä ;-)) joka on so last season!

  VastaaPoista
 6. Tulipa niistä kauniit, tosi kätevä idea ja toteutus:)

  VastaaPoista
 7. Hienoa, olet sinä kekseliäs! Ja tuo tapettikin on tosi kaunista!

  Mietin mihin askartelutaito katoaa, siis itselläni, ehkä siihen, ettei sitä harrasta. En ole kunnolla askarrellut vuosikausiin.. Lasten kanssa jotain pientä vaan..

  VastaaPoista
 8. Hieno idea ja kaunista jälkeä tuli. Eikä kaiken tarvitse ikuisesti kestääkään. Keväällä kostutat tapettia niin irtoaa kivasti ja ruukut taas ulos. Wau!

  VastaaPoista
 9. Yealian,
  Kiitos.

  Täälläpä näyttää olevan useita askartelijoita kommenteista päätellen, tai ainakin tuumasta toimeen ajattelevia.

  Itkupilli,
  sinä olet oikea askartelijoiden äiti, koska käsistäsi syntyy ja on syntynyt ihanaa uusvanhaa
  Juu saa kulahtaakin, jos kulahtaa.

  Jossain se suosio näkyy ja nyt anopinkielissä.

  Elegia,
  Mielestäni kirjat voi "ryhdistää" paperitapetilla. Tuo Kiilto Oy:n tapettiliisteri ottaa hyvin kiinni. Se myös pysyy purkissa tiiviin kannen alla timmissä kunnossa aina on ainetta, kun inspis iskee.

  Trendi ei ole kukkien kohdalla mikään taikasana, se tarkoittaa vain että niitä on nyt kaupoissa tarjolla ja ovat siten suosiossa eli niitä myydään.

  Kaikki kukat ovat aina trendikkäitä, tarttuupa kätesi mihin kukkaan tahansa. Sesongit määrittelevät mitä milloinkin on tarjolla, mihin se käsi tarttuu.

  VastaaPoista
 10. Inkivääri,
  Kiitos, mitäpä ei kodissaan kauneuden eteen keksisi.

  VastaaPoista
 11. Sooloilija,
  Minulle iski eilen illalla kova askarteluhimi, saas nähdä mitä kaikkea tuleekaan.
  Mietin jo miten sillipurkit päälystäisi joulupöytään.

  Hieman ajattelin, kun rihkamakaupoissa on nyt niin paljon sitä maksullista krääsää, ettäen osta sitä yhtään, jos jotain haluan teen sen. Tietysti vanhaa joulutavaraa on laatikoissa yllin kyllin.

  VastaaPoista
 12. Eija, kiitosta vaan.

  Leijonainen,
  Kiitos.
  Sinäpä sen sanoit, itse tehty ja mahdollisesti loppuunkulutettu saa taas uuden askarteluvimman, toivottavasti.
  Materiaalia on yllin kyllin.

  VastaaPoista
 13. Ällistyttävän helppo ja hieno idea! Mulla on ollut yksi anopinkieli jo vuosia ja ihme ja kumma pysyy myös hengissä. Minullakin! Varsin vähään hoitoon tyytyväinen siis ;D

  Minäkin tykkään kasvin yksinkertaisuudesta ja värityksestä. Tietämättäni trendikäs siis :D

  VastaaPoista
 14. Tanya,
  Luulen, että anopinkieltä ei saa kuolemaan kuin liikaa vettä syytämällä. Sitkeä on.

  VastaaPoista
 15. Olen kyllä päällystänyt ruukkuja serviettitekniikalla, mutta että pelkästään tapetilla ja liisterillä, siinäpä ideaa!

  VastaaPoista
 16. Sirokko,
  juu serviettitekniikasta olen kuullut.
  Myönnän en ole niin kärsivällisen tarkka, että se tekniikka sopisi minulle.
  Tapettia on niin helppo vedellä

  VastaaPoista
 17. Upea idea! Toivottavasti et pahastu, jos lainaan joskus :)

  VastaaPoista
 18. Kauniit ruukut pienellä vaivalla...Tosi kiva idea ! Täytyy kokeilla !

  VastaaPoista