sunnuntai 28. joulukuuta 2008

Ostamattomat lahjat

Aamulla paistoi aurinko kutsuvasti suoraan makuuhuoneen ikkunasta vuoteeseen. Oli aika mukava loikoilla kiireettömästi sängyllä. Nauttia aamupuurosta ja kahvista. Odottelin Jamie Oliveria, herkullisten ruokien kokkaajaa. Avasin teeveen Nelosen ja taas siellä Ostoskanavalla oltiin tehokkaita ja nopeita. Tobi silittää, poistaa rypyt, nypyt ja karvat vaatteista. Kaiken viisi kertaa nopeammin kuin tavallinen höyryrauta ja silityslauta. Näyttipä se silittäminen helpolta. Eikä tässä vielä kaikki, yhden hinnalla kaksi Tobia ja lisäksi ne kaikki lisäkamat.
Nyt käsi pystyyn tai näppäimistölle. Onko sinulla jo Tobi ? Mitä pidät ? Onko se todella tehokas ? Tämän kyselyn jälkeen, voisin ratkaista kannattaako tämä ostamaton ihmelahja hankkia.

Toinen ihmekapistus on H2O Vac Turbo+Filter, puhdistaa myös huoneilman samalla kun imuroi kaiken lian ja pölyn pois. Sohvatkin saa puhtaan raikkaiksi tällä Turbolla. Mites on Turbon laita, oletko jo puhdistanut sillä kotisi lattiasta kattoon ?
Lisätietoa näistä löytyy Tvinsin sivuilta.

Nyt ilmestyi Jamie kuvaruutuun. Voi miten herkullista lammasruokaa syntyikään. Jamien yrttitarha oli vielä tammikuussa vehreä ja sieltä napsittiin timjamit lampaalle.
Olenhan minäkin kiikutanut rungollisen laakeripuun terassille talvehtimaan toivoen, että se keväällä jatkaa kasvuaan.

Jamien jälkeen lähdin kiertelemään plantaasiani raikkaaseen terassi-ilmaan. Nappailin kameralla kuvia, jotka näette nyt tässä. Hieman minua jäi askarruttamaan, että voisikohan olla mahdollista kasvattaa ruukuissa sammaleen tilalla yrttejä läpi talven. Nyt kun on niin leuotoa, tosin tänään oli ulkona jo -4-astetta.


Valkoiset pelargoniat kukkivat urhoollisesti ja skimmiatkin olivat jäkälän keskellä vetreän näköisiä tänä joulukuisena päivänä.

11 kommenttia:

 1. Upea plantaasi sulla onkin.Miten lämmintä plantaasissasi on`? Minulla nimittäin Suomessa kasvoivat sitruunan ja appelsiinien taimet tosi hyvin, koska ympäri vuoden oli tasainen sisälämpötila, täällä kun on sisällä aika viileätä niin eivät kasva yhtä hyvin.

  VastaaPoista
 2. Jos pelargoniakin vielä kukkii parvekkeellasi, kannattaa varmaan kokeilla jotain yrttiviljelmääkin.

  VastaaPoista
 3. Terassilla ei ole lämmittimiä (olen niin ekologinen tämän suhteen), mutta vielä on ollut plussan puolella muutama aste lämmintä. Jos pakkasta tulee niin saattaa laskea pakkaselle. Pidän noita pelargoneja lämpömittarina, jos ne paleltuu niin silloin pakkasukko on käynyt.
  Täytyy seurata laakeripuuta.
  Muuten tulppaanikimppu on ollut täysin freesinä, kukat nupuillaan jo kohta neljä viikkoa tuolla terassin pöydällä.

  VastaaPoista
 4. pioni,
  Pitääpä miettiä jos pienen suojatun kasvihuoneen kehittelisi niille yrteille, jotka parhaiten kylmää kestävät. Näytti, että timjami olisi yksi niistä.

  VastaaPoista
 5. No voi mahdoton tuota sinun pelargoniaa....nyt käy kateeks, mulla taitaa surkastua kaikki pelargoniat, ne ovat kylläkin sisätiloissa (joskus joku säilyy ja joskus taas ei millään).
  Varmaankin jotkut yrtit säilyisivät, voisi ihan persiljakin, ehkä ja iisoppi sekä oregano.

  VastaaPoista
 6. Kaunista ja jotenkin keväistä on terassillasi. Yrttejä voisi varmaan kasvattaa sillä lailla, että toisi pakkasöiksi sisälle. Onhan siinä tietysti kantamista. Jotkut varmaan kestävät pientä pakkastakin.

  VastaaPoista
 7. eija,
  voihan se pelargonia paleltuakin, nyt on ollut jo pakkasta yöllä. Pitääpä käydä taas katsomassa

  Yrteille voisi kokeilla pientä kasvihuonetta, kokeilumielessä.

  VastaaPoista
 8. Niin m in ustakin terassikasvit näyttävät hieman kesäisiltä. Onhan siellä kynttilöitä, mutta ne palavat pimeän aikana.

  Yrttejä pitäisi kokeilla.

  VastaaPoista
 9. Hohoi eikö kukaan ole ostanut Tobia tai H2O:ta, silityskonetta ja pölyimuria.

  Ilmoittautukaa.

  VastaaPoista
 10. Tobista: älä osta. Ei ole niin hyvä kuin mainos antaa ymmärtää. Minä ehkä kuitenkin olen silitystä rakastavana hieman puolueellinen, mutta koska tahdon vaatteista oikeasti sileitä niin tuo ei ole minun laitteeni.

  t. Paula

  VastaaPoista
 11. Kiitos Paula mielipiteestäsi. Ajattelinkin, että onkohan se noin helppoa.

  VastaaPoista