maanantai 1. joulukuuta 2008

Joulumielen kohotusta

Olkipukit kuuluvat jouluun ainakin meillä. Kolme pientä olkipukkia ruokailutilan vitriinin päällä muistuttavat, että on kolme viikkoa enää jouluun. Muistutuksia ei kylläkään tarvita, koska joka puolella soi joulumusiikki ja kaikenlainen joulutavara syöksee silmiin avaatpa oven mihin tahansa liikkeeseen.

Suomen runsaslevikkisin lehti, 75-vuotias Pirkka, on jaettu lähes jokaiseen kotiin. Lehden päätoimittaja Minna Järvenpää tarjoaa Joulumieltä lahjaksi. Sen saa pienellä panoksella osallistumalla Hyvä joulumieli-keräykseen. Siihen voi osallistua soittamalla lahjoituspuhelimeen numeroon 0600 16555 tai tilisuorituksella Nordea 159630-202020.

NiksiPirkka ei petä tässäkään numerossa. Joka joulu päivitellään joulukuusen epäonnistunutta ulkonäköä. Milloin se on liian harva. Silloin tietysti lisätään oksia poraamalla runkoon reikiä lisäoksille. Jos nyt sattuisi niin, että joulukuusessa on oksia vain toisella puolella. Ei hätää, uusi NiksiPirkka on ratkaissut tämän ongelman ja kertoo ratkaisun.

Sido kaksi toispuoleista kuusta yhteen sukkahousun lahkeella. Jätä toinen latva hieman alemmas ja kiinnitä pidempään latvaan tähti. Todettu erittäin hyväksi.

Tietysti tämä kahden kuusen loukku onnistuu taloudellisesti metsänomistajille. Toisin on niillä, jotka hankkivat kuusen maksullisesti toreilta ja halleista. Pitääkö satsata kahteen kuuseen. Se ei ole ongelma, jouluaatonaatto-iltana tai jopa aattoaamuna ovat jäljellä kaikki ne toispuoleiset kuuset aivan minihintaan. Hankinnassa säästää ostamalla kuuset aivan viimeisillä myyntiminuuteilla.

Iloista joulumieltä

10 kommenttia:

 1. Kiitos silti muistutuksesta, koska olkipukeistasi tuli mieleen, että minulla on vielä jossain kätköissä olkipossu!

  Vietättekö muuten joulun kotona vai lähdettekö reissuun/sukuloimaan?

  VastaaPoista
 2. Jaahas sinulla on vielä avaamatta muutama muuttolaatikko. Olkipukit ovat itseoikeutettuja jouluntuojia. Minulla on vain vaatimattoman pienet, mutta onneksi niitä on kolme.

  Joulu vietetään kotona ja saamme myös vieraita. Mutta otan löysin rantein. Talletin Pirkasta muutamia erinomaisia ohjeita. Ja joulutortut leivotaan valmiista taikinasta ja taitaapa niistä syntyä suolapalojakin.

  VastaaPoista
 3. sukkahousukuusi! hahahaha! Tule hakemaan koristus blogiisi Melukylästä.

  VastaaPoista
 4. Sukkahousuilla kaikki ihmeet tehdään, mutta en taitaisi tuosta kuusesta välittää.
  Olen niin allerginen, etten voi tuoda aitoa kuusta sisälle, mutta olemme ratkaisseet asian niin, että ulkona olohuoneen suurten ikkunoiden edessä on aito kuusi ja sisällä pieni keinovastaava. Onneksi saa jo aika nättejä. Ja kynttilät, olkipukit ja muut koristeet ovat yhtä tärkeitä.

  VastaaPoista
 5. No heh, kätevä konsti tuuheaan kuuseen:) Olkipukit kuuluvat jouluun ilman muuta, haluaisin yhden oikein ison...

  VastaaPoista
 6. Hauska joulukirjoitus ja joulunalusaika on hyvä kohta auttaa muita.
  Minä luin Pirkasta suu auki sitä joulukuusi vihjettä. Minun kädentaidoillani kun menisi sidoskelemaan niitä kuusia yhteen, niin sitten siinä vasta muotopuoli olisikin!!

  VastaaPoista
 7. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 8. krisu,
  kiitos, olen jo pinkaissut katsomaan blogiisi

  Leijonainen,
  Kuusi ikkunan takana säilyykin freesinä pitkään. Jos lunta sataa, se koristaa kuusen kauniisti

  inkivääri,
  olkipukit ja yleensä olki on sopivat tuomaan joulutunnelmaa

  katilein,
  sukkahousuja en ole minäkään vielä tarvinnut kuuseen, mutta eihän sitä koskaan tiedä mihin tarvitsee - joskus.

  VastaaPoista
 9. Olkipukit ovat kyllä niin ihania, suomalaisia ja joulumielen nostattajia. Meillekin sellaisen hankkisin, jos pystyisin. Nuo Niksipirkan niksit ovat joskus todella hassuja, yhden muistan todella elävästi; "halvat kihlasormukset saat ottamalla kihla tai hääpäivänä leivottujen leipien pussien pussinsulkijat ja sitomalla ne oman ja rakkaasi nimettömien ympärille." Vaikka ehkä väliaikaiseksi tuo ratkaisu olikin tarkoitettu, silti sai hyvät naurut aikaiseksi. Jokaisen köyhän kosijan pelastus. :)

  VastaaPoista
 10. Kazza,
  Pirkasta tulee luettua ja naurettua aina nuo niksit.
  Onhan noista nikseistä tehty jo kirjakin, mutta se taitaa olla jo liika-annos ainakin kerralla luettavaksi.
  Vain ripauksittain riittää ja Pirkassa sopivasti.

  VastaaPoista