tiistai 2. joulukuuta 2008

Mine-sarja

Sivivalkoista tunnelmaa joulukuun toisena päivänä. Kaapissani on iki-ihana Kosta Bodan Mine-lasi. Lasi on paksua kirkasta lasimassaa, joukkoon on viirutettu sähkönsinistä. Se on veistoksellisen paksu ja raskas. Poltan tässä ainokaisessani kynttilää muulloinkin kuin Itsenäisyyspäivänä.


Lasisarjassa on useita värejä. Suunnittelija on Ulrica Hydman-Vallien.


Sarjaan on suunniteltu kahta kokoa olevat kulhot, lasikokoja on kaksi, ruokatarjoiluun sopivat lautaset, asetit, jalallinen torttulautanen ja maljakko.
Mine-sarja näyttää värikiemuroineen houkuttelevalta. Tukholman reissulta sitä voisi rahdata kotiin enemmänkin.

6 kommenttia:

 1. Onpas muuten harvinaisen kaunista lasia! Tykkään tuosta vähän rosoisesta olemuksesta:)

  VastaaPoista
 2. Ihana lasi. Juuri nuo värikiemurat tekevät niin hienoksi. Eniten pidän juuri sinun lasisi väristä, mutta tuo savunharmaakin on kaunis.

  VastaaPoista
 3. Sopiipa kauniisti juuri itsenäisyyspäiväksi kynttilä tuohon lasiin. Minulla myös orvot lasit saavat usein toiitaa kyntiläkipon paikkaa. Lasi on kaunista kun siellä on valo sisällä. Hurjan kauniita nuo Mine- lasiastiat kaikki! Voisin mielelläni ottaa noita violetin sävyisiä esimerkiksi. Täytyypä pitää silmät auki ruotsin reissulla.

  VastaaPoista
 4. Kun aikoinaan kävin yhdistysasioissa usein H:gissä, tykkäsin vaeltaa Stockmannin astiaosastolla. Suosikkini siellä oli Kosta Bodan osasto. Ruotsalaiset tekivät paljon mielenkiintoisempaa lasista kuin muut, rohkeaa ja kokeilevaa.

  VastaaPoista
 5. Yaelian,
  kiitos

  inkivääri,
  Luulisin, että sopisivat kotiisi oikein hyvin. Juuri tuo paksu lasi ja
  värikiemurat tekevät rennon ja samalla juhlavan ilmeen

  Leijonainen,
  Jotenkin arvasin, että pitäisit sinisestä.

  laura,
  Olen käyttänyt lasia myös maöjakkona, pienet kukkakimput sopivat hyvin. Aloin myös himoitsemaan lisäänäitä. Pitää katsoa kulhoja ja jalallista pullavatia. Niitä voisi yhdistää valkoiseen astiastoon.

  katriina,
  Minäkin pidän Kosta Bodasta ja Orreforsista. Johtuneeko se, että suomalainen Iittala on jo liian tuttua, sitä näkee joka kodissa.

  VastaaPoista