maanantai 8. joulukuuta 2008

Jouluksi siivosin...

Itsenäisyyspäivänä ahtauduin kodinhoito- ja vaatehuoneeseen. En mennyt sinne piiloon, vaan toteutin jo kauan kyteneen haaveeni, järjestin ja siivosin ne. Vaikka siivosin nämä kopperot, en kuitenkaan aio viettää siellä joulua. Minut valtasi tämän urakan jälkeen nautinnollinen tunne, jouluna on ihana avata nämä kaksi ovea. Kaikki on nyt hyvässä järjestyksessä näissä tiloissa.
Järjestelyn jälkeen tavaraa jäi yli. Se on tarpeetonta nyt ja tulevaisuudessa. Nyt ne ovat pussitettuna menossa kirpparille, kierrätykseen ja pelastusarmeijalle.

Olohuoneen sohvan vasemmanpuoleinen nurkka on ollut jo pitkään häpeäpilkku. Siitä on minulle huomautettu lähes viikottain. Osaksi katseilta piiloon ovat jääneet korkeat lehtipinot sisustus- ym. aikakausilehtiä, joita olen ajatellut lueskella aina silloin tällöin, kun luppoaikaa on. Arvaatte varmaan, että sitä luppoaikaa ei ole eteeni tullut.

Vaatehuoneesta siirryin mieluusti kontalleni olohuoneen lattialle ja aloitin lehtilajittelun. Se on muuten erittäin hyvää jumppaa. Järjestelin kaikki lehdet omiin pinoihinsa, Avotakat, Koti Gloriat, Koti ja Keittiöt. Olin hieman perusteellinen, niputin lehdet puolivuosikerroittain ja aikajärjestyksessä. Ehkäpä näistä on iloa vielä joillekin. On mukava kun saa lukea lehdet aikajärjestyksessä, vuosikertoina 2005-2007. Ajattelin, että kuluva vuosi 2008 on minulle vielä lukukelpoista tavaraa. Otsikkokuvassa on nähtävillä lehtisouvin eteneminen pinoiksi.

Kun lehdet oli niputettu ja olohuoneen nurkka taas hienossa kunnossa, rentouduin nettisivuilla.
Lueskelin Methomea ja Elle Decoria. Ne ovat niin mukavia lehtiä, kun eivät keräänny olohuoneeseeni. Hämmästykseni oli suuri, kun eteeni aukenivat aikausilehtikasat aivan uudessa muodossa.

Oscar Lehrmitte oli designeerannut aikausilehdista metallirunkoon penkin. Siirsin tästä kuvan nähtäväksenne. Loistava idea. Näppärimmät arkistoivat tästä eteenpäin lehdet kalusteiksi.

David Stovell on yhtä idearikas. Häneltä ovat syntyneet nämä jakkarat tai pikkupöydät. Olisinpa oivaltanut tämän aikaisemmin ennenkuin hankin kotiini kalusteita. Olisin toteuttanut muutaman pikkupöydän aikakausilehtien vuosikerroista.

Tämä lasipöytä näyttää juuri sopivalta olohuoneeseeni.

16 kommenttia:

 1. Nuo kierrätyspaperihuonekalut ovat todella kiehtovia. Tiedä sitten miten paljon pölyä keräävät ja kellastuvatko :)

  Joulusiivous odottaa ensi viikonloppua tai seuraavaa... kääk, olen pulassa.

  VastaaPoista
 2. Juuri tänään päätin, että teen pikapuoliin saman kuin sinä. Joka päivä kompastun ympäriinsä lojuviin lehtiläjiin, lehtilaatikoihin, lehtikoteloihin. Minkä tahansa kaapin tai laatikon avaan, puskee sieltä kasa lehtiä esille.
  Lisäksi meillä on viikonlopun raivauksen jäljiltä niin kamalan näköistä, että taidan viettää joulun vaatehuoneessa. Se on organisoiduin huone meillä tällä hetkellä :D

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. lepis,
  Mutta lehtiä tulee aina vain lisää, kellastuneista ei hätää, uusista lehdistä uutta.

  Niin se siivous jatkuu meilläkin, tämä oli vasta alkusoittoa.

  VastaaPoista
 5. nanna,
  Meillä on nyt kodinhoito- ja vaatehuoneessa siistiä.
  Tosin en vietä siellä joulua, mutta nautin kyllä siitä, että avaan vain oven sinne ja ihailen.

  VastaaPoista
 6. Hei Arleena,
  Minäkin olen päättänyt ensimmäiseksi puuttua lehtipinoihin jotka näyttävät vähän samantapaisilta kuin sinun.Mutta mutta ... minulla on ne vahakantiset vihot joihin kerään lehtien aarteita ja sitten kun on ne sivut repinyt pois ei kehtaa lehtiä viedä muualle kuin paperinkeräykseen - mutta saavathan ne sitäkin kautta uuden elämän ? Ystäväni Lissu pitää myös leikekirjoja ja jännästi hylkäämistäni lehdistä löytyy hänellekin kuvia/juttuja kirjaansa ja päinvastoin.

  VastaaPoista
 7. Melita,
  Olet todella ahkera leikekirjojen suhteen. Mutta uskon, että sinulle on n iistä hyötyä, saat vinkkejä ja inspiraatioita töitäsi varten.

  Minulla lehdet ovat hetken lukukokemuksia.

  Netistä etsin myös kivoja juttuja, ne ovat aina siellä tallella eivätkä vie tilaa olohuoneestani.

  VastaaPoista
 8. Hih, minäkin järjestelin lehdet viikonloppuna. Osan annan eteenpäin luettavaksi ja osa meni paparinkeräykseen.
  Ja kun homma oli tehty, koti tuntui niin ihanan "siistiltä ja raikkaalta", vaikka en muuten siivonnutkaan. Tämä taisi ollakin sitä tehokkainta fengshuisiivousta ; )

  VastaaPoista
 9. sariw,
  totta on, lehtipinojen häviäminen tai pieneneminen freesaa kummasti olohuoneen sohvakulmausta.
  Ennenkaikkea hyvä mieli, että on saanut tehtyä jonkin mieltä painaneen asian kuntoon, vaikka näinkin pienen, ilahduttaa

  VastaaPoista
 10. Meilläkin on vaatehuoneen siivousurakka edessä. Myös vaatekaapit täytyy järjestää ja viedä vanhoja vaatteita kierrätykseen. Kauhea urakka edessä, mutta sitten on ihanaa kun saa kaiken valmiiksi.

  VastaaPoista
 11. Valtava määrä lehtiä! Fiksu idea niputtaa ne noin ja viedä eteenpäin.

  Pidän aikakauslehdet nykyisin tallessa enää puolen vuoden ajalta, sillä tavalla sain kirjahyllystä lisää tilaa. No, kaiken sortin Gloriat pysyvät vuoden ajan. Kauhean sääli on heittää niitä paperinkeräykseen, mutta kun leikkaan irti reseptejä, niin ei voi enää muuten kierrättää. Juuri nyt on menossa taas karsinta, mikä tarkoittaa, että makaan sohvalla lukemassa kaikkia lehtiä uudelleen. Ihanaa!

  VastaaPoista
 12. Oooh! Hienoja taiteiluja, pitää kai alkaa tilata aikakausilehtiä. Minulle ei viime aikoina ole tullut mitään. Olen tullut siihen tulokseen, että kyllästyn kaikkeen liian nopeasti. Luettavaa ja katsottavaa löytyy netin ja kirjaston kautta.

  Nyt sinulla on jo kohta joulusiivous tehty! Ainakin pahimmat paikat, siltä näyttää.

  VastaaPoista
 13. Minäkin sain viime viikolla siivottua vaatehuoneen, jotenkin aina niin ikävä aloittaa, mutta lopputulos palkitsee. Ja aina lähtee jotain kierrätykseen.

  VastaaPoista
 14. suvimarianne,
  Kova urakkahan se on, mutta kun saa tehtyä on nautinnollinen tunne, kun kaikki on järjestyksessä ja tarpeettomat tavarat poissa.

  VastaaPoista
 15. katriina,
  kyllä tuo lehtiurakka todella jumppatunnista kävi, mutta nyt on sohvanurkka taas kunnossa.

  Minulla ei taida tulla niitä vanhoja lehtiä luettua, vaikka jemmaankin niitä.

  Hävitin myös kaikki leikkeleruokaohjeetkin, niitä tulee joka tuutista nykyään. Ja netistä saa niin helposti hakusanalla ohjeita.

  VastaaPoista
 16. Leijonainen,
  Minä jatkan muutaman aikakausilehden tai sisustuslehden tilausta, on aina niin mukava kun kotiin kannettuna saa tuoretta lukemista.
  Kylläkin luen ulkolaisia lehtiä netistä, se on niiden kohdalla ihan hyvä foorumi.

  pioni,
  Se taitaakin olla hyvin monella ensimmäinen kohde, josta joulusiivoukset aloittaa.

  VastaaPoista