maanantai 30. heinäkuuta 2012

Taiteena keramiikkaa

Sunnuntaina oli hautova hellepäivä, kuten tänäänkin. Lähdimme ilmastoidulla autolla Konstrundan-taidekierrokselle.  Viileässä autossa oli mukava viilettää maalaismaisemia ihaillen. Ensimmäiseksi pysähdyimme Vitsariin, Merja Pohjosen työhuoneelle. Ihastuin isoon punasavikuppiin, kuten kuvasta näkyy. Tutustukaa linkin takaa taiteilijaan.
 
Seuraavaksi pyyhälsimme Kälviän Peltokorventielle. Taiteilija Sirkka-Liisa Sarasjoki on äskettäin muuttanut Fiskarsista sinne ja Studio Sarasjoki on nyt avattu.  Studiossa on esillä Lea ja Mika Sarasjoen töitä , Sirkka-Liisan työt ovat läpileikkauksena menneiltä vuosilta. Sarasjokien keramiikkaa on edelleen nähtävillä myös Fiskarsissa.

 Lea Sarasjoki on suunnitellut kuvassa näkyvän ekologisen piknik-laatikon. Materiaalina on pahvi. Laatikkoa voi tietenkin käyttää myös muussakin tarkoituksessa. Tuote tullee piakkoin markkinoille.

Joulua ajatellen ostin keraamisen tähden ovikranssiin ripustettavaksi. Lea Sarasjoki on punonut  paperisen ovikranssin.
Kruunupyyn Vivan Huhdan studiolle ei jäänyt enää aikaa, käymme siellä jossain vaiheessa. Mielenkiintoisia töitä sielläkin näyttää olevan nettisivuista päätellen.

8 kommenttia:

 1. Kivoja juttuja ja onneksi joku muukin ajattelee jo tulevaa joulua jo heinäkuussa, itsekin pengoin (tosin vain kirpparilla) jo sillä silmällä, josko kotitönöä remppaisi ja olisi vaikka joulun siellä? Verhot löysin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heinäkuussa tai viimeistään elokuussa on parasta aloittaa joulun valmistelut. Ainakin lahjojen suhteen.
   Kirpparilta tekee mukavia ja onnistuneita löytöjä. Tavaran kierrättäminen on aina hyvä idea.

   Poista
 2. Ai jai, miten kauniita esineitä! Visualisesti antoisa kierros!

  Pisti silmään tuo tämän päivän helle. Ja kateeksi käy. Täällä on ollut koleaa ( +20 ) ja pilvistä koko päivän kera napakan tuulen. Nauttikaa, ken saatte!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin tyytyväinen antiin.
   Täällä on ollut erittäin kivoja ja aurinkoisia päiviä, ja yöllä on satanut, kuten kunnon kesään kuuluukin.

   Poista