tiistai 17. heinäkuuta 2012

NeilikatTänä päivänä, tapahtuiko mitään erikoista ? Aamulla aamuteeveen katselua. Aamiaiseksi viiliä pähkinöillä ja siemenillä, kahvia. Lehden luin erittäin tarkasti. Aurinko paistoi jo heti aamusta iltaan saakka. Vieläkin se kajastaa Raatihuoneen takaa.
Kävin ostamassa laatikollisen mansikoita ja pakastin ne. Jätin jälkiruuaksi sopivan määrän.
Raahasin ruokaa kaupasta samalla mansikanhakureissulla. Ihmettelin, kuinka kaksi ihmistä voi syödä niin paljon. Taas kaksi painavaa ruokakassia ja eilen yksi. Huomenna en mene ruokakauppaan, näiden on riitettävä.
Lounaan jälkeen lähdin kaupungille. Chydeniuksen puistossa istui nuori äiti  iPodin kanssa puiston penkillä  kahvimuki vieressään. Vauva nukkui hieman kauempana lehmuksen siimeksessä.
Apua köyhille keräävää kirpputoriliikettä en ohittanut, vaan pistäydyin sisälle. Löysin kaksitoista kynttiläjalkaa. Niistä yksi, keraaminen, näkyy kuvassa. Kaikki vain kolme euroa. Oikeastaan minua hieman hävetti pieni rahalahjoitukseni ostoksistani. Huomenna käyn ostamassa ne loput kynttiläjalat.
  
Kotona lueskelin lehtiä, puhuin pari puhelua  ja etsin viljattomien sämpylöiden ohjeen netistä. Leivoin sämpylät, joista enemmän Kotona blogissani. 
Kuuntelin radiosta valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen tiedotustilaisuuden. Noin kahden miljardin lainasta 40%:lle on saatu Espanjalta rahatalletuksena vakuus. Parempi tämäkin kuin ei mitään, tosin Suomi ei saa pääomilleen korkoa, kuten muut maat. Oliko tämä voitto vai tasapeli, sen aika näyttää.
Ja tämän jälkeen keitin punaisen linssikeiton. Se oli hyvää, tarpeeksi kevyttä. 


Huomenna alkaa taas uusi päivä.  

10 kommenttia:

 1. Linssisoppa on maailman parhaita ruokia! Neilikat ovat suloisia sulostuttajia ja ihanan hehkeä pinkki niissä.
  Kesäpäivät ovat sitten mukavia kaikessa kiireettömyydessään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linssikeitto on meilläkin suosittu, se on lempeää vatsalle.
   Auringon paistaessa ei ole kiire minnekään, silloin pitää nauttia kesästä.

   Poista
 2. Kummallista miten silmät alkavat nähdä joitain asioita uudella tavalla, neilikoita esimerkiksi. Vielä vuosi sitten olin varma, etten koskaan voisi ostaa niitä, enkä kyllä ollut ostanutkaan, vierastanut vain. Sitten yllättäen tuli neilikkahimo, etsimällä etsin suuria, keskenään erivärisiä neilikoita, mutta niitä ei silloin ollutkaan helppo löytää.
  Kuviesi neilikat ovat aivan ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neilikat olivat tässä muutama vuosi sitten vähän kuin pois muodista. Nyt niitä on taas kiitettävästi tarjolla ja ruokakaupoista on helppo muiden ostosten lomassa napata niitä ostoskärryyn. Kestävät kauan maljakossa.

   Poista
 3. Ihanat neilikat, ovat kestäviä kukkia maljakossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, vieläkin ovat freesejä vaikka viikon jo olleet.

   Poista
 4. Minä en pitänyt neilikoista ennen kuin löysin juuri nämä vaalean punaiset pikkuneilikat. Ostan niitä kerralla kaksi kimppua ja laitan samaan maljakkoon: Kestävät kuukauden!

  Onpa sinulle terveellinen aamiainen: Minulla vain Robertsin suklaakahvia, Hesari ja sitten jogurttia myslillä tai ilman. Mutta lounaaksi meillä oli tänään vain mansikoita;-)

  Minäkin jaksan alvariinsa ihmetellä, miten kaksi ihmstä ja yksi koiruus voivat syödä näin paljon, kun kannan kasseja auton takakontista sisälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neilikat ovat kiitollisia kukkijoita, kestävät pitkään.
   On tehty pienimuotoinen ruokaremontti ei viljoja eikä perunaa. Siinä rytäkässä muuttui aamiainenkin.
   Mansikoilla kyllä jaksaa muutaman tunnin, kun niitä tarpeeksi paljon syö.
   Minä luulin, että meillä vain kannetaan kassikaupalla ruokaa. Uskottelin eilen, että tänään ei osteta ruokaa. Alkuillasta menin käväisemään eurooppalaisella ruokatorilla. Ja eiköhän sieltä lähtenyt mukaan juustoja, maitohilloa, kuivattuja hedelmiä. Se siitä sitten taas kassillinen ruokaa kotiin.
   Toivottavasti laihtuminen jatkuu.

   Poista
 5. tyylikäs kuva tuo kakkoskuva, kuin sisustuskirjan sivuilta!

  VastaaPoista