maanantai 16. heinäkuuta 2012

Keskellä kesää taidetta

Jokin aika sitten kävin Vetelin Taidekartanossa, mutta en postannut sieltä kuvia. Taidekartanorakennus on entinen Vetelin Emäntäkoulu. Siitä on vuosia ellei jopa jo kymmeniäkin, kun tässä rakennuksessa opiskeltiin kädentaitoja ja muita kotitalouteen liittyviä asioita.  Nyt rakennus on täynnä taidetta ja  Seppo Kalliokosken puuveistoksia on myös pihamaalla.
Perhosta kotoisin olevan taiteilijan Marita Liulian maalaukset ja valokuvateokset ovat upeita. Kuvassa valokuva työstetty alumiinille, teos kuuluu Assisi-sarjaan.

Lestijärviläinen taiteilija Åke Utter työstää puusta kauniita ja luonnonläheisiä veistoksia.
Kuvanveistäjä Aimo Vähäkainu on Vetelistä. Teokset ovat vaikuttavia ja kantaaottavia.

***
 
Palataan takaisin Kokkolan Keskuspuiston Hollihaan puisto-osaan. Näiden veistoksien luokse kuljen usein iltalenkin ja tästä käännyn takaisin.
Ukri Merikannon veistos Maalla ja merellä on sijoitettu vuonna 1992 sekä maalle puistoon että Suntin veteen. Joskus ammoisina aikoina meri on ulottunut veistokselle saakka, kuten tiedämme Pohjanlahti vetäytyy ja maan kohotessa meren rantaviiva etenee ulappaa kohti.
Kuvat voi klikata isommiksi.

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Siellä oli paljon katseltavaa. Maalauksia Perhonjokilaakson maalareilta oli vajaa 150, joukossa hyviä akvarelleja, grafiikkaa ja maalauksia.

   Poista
 2. Komeita teoksia, hyvään käyttöön on päässyt emäntäkoulu. (Olihan se toki hyvässä käytössä koulunakin, mutta aika moni talous- ja emäntäkoulu on jäänyt kokonaan tarpeettomaksi toisen asteen koulutusta kehitettäessä.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosiaan mukava, että komealle rakennukselle on käyttöä.

   Poista