keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Pieni kierros tavarataivaassa

Sateen tyyntyessä tylsistyin hetkeksi kaappien järjestelyyn. Heitin mainoslehtisiä roskiin ja kuinkas osuikaan käteeni Erkin Hallin mainoslehtinen. Se näytti 1980-luvun mainoslehtiseltä. Pieni nostalgia-aalto pyyhkäisi mieltäni ja hetken muistelin mennyttä aikaa. Edelleenkin olen täysin tympääntynyt noihin paperisiin mainoslehtisiin. Selailin lehtistä ja katselin, mitä Erkillä on tarjolla seitsemän sivullisen verran. Kaikkea näytti olevan jopa eurolla. Siispä lähdin Erkille katsomaan, miten halpatavaralla rikastutaan ja samalla tehdään kuluttajat onnellisiksi, kun halvalla saa paljon tavaraa.
Ensimmäinen ostos löytyi, kun olin kiertänyt koko ison hallin ja lähestyin kassaa.  Katseeni kiinnittyi heti  keltaiseen silikonipannualuseen, hinta 3,50 euroa.  Se sopii keittiööni ja Muuton E27-valaisimeen.
  
 
Viereisellä hyllyllä oli säilytyslaatikoita. Olin ajatellut järjestää kylpyhuoneen allaskaapin laatikoiden pullot, putelit ja muut hyvinvointituotteet omiin laatikoihinsa. Näissä oli sopiva koko ja värikäs raidoitus piristää sievästi kaapiston laatikoiden sisustaa. Nehän näyttävät aivan sisustuselementeiltä. Ostin  melkein kaikki mitä kaupassa oli, yhteensä  5 kpl ja hinnaksi tuli 6 euroa.
Oliko mainoksesta hyötyä ?  Ei varsinaisesti, sillä näistä tuotteista ei hiiskuttu sanaakaan. Ehkä olisin jossain vaiheessa voinut poiketa uteliaisuuttani hallissa. Tuskinpa tulee siellä enää käytyä.
Muuten ällistyin sisään mennessäni, hallissa haisi pahalta. Jonkilnainen muovin, kumen ja vaatteiden hajujen sekoitus tuntui nenässäni vielä kotimatkalla.

8 kommenttia:

 1. On noissa "rihkamahalleissa" hyvääkin. Erkin-Hallista saa edullisia käsityötarvikkeita, mm. huovutusvilla on halvempaa kuin muualla. Kauniita säilytyslaatikoita löysit.

  VastaaPoista
 2. Löysit tyylikkäitä esineitä.

  Minäkin annan mainosten tulla, sillä niiden avulla on löytynyt moni tarpeellinen esine. On myös kiinnostavaa katsoa, mitä on yleensä olemassa, vaikka ei itse sitä koskaan ostaisikaan. Matkoilla ollessakin kierrän yleensä jossakin tavaratalossa. Siinä oppii paljon kunkin kulttuurin elämäntyylistä. Sehän on parasta myös netissä: ei tarvitse omistaa kaikkea kaunista, mitä on olemassa.

  Mutta arvostan toki liike-elämää. Seurasin pitkään sisareni työtä ja näin, kuinka kovalla työllä raha siellä tulee. Joulumyynti pelastaa monen kauppiaan perheen talouden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin tyytyväinen ostoksiini. Löytämisen ilo on iso juuri noissa sekalaista tavaraa sisältämissä halleissa.
   Minua yleensä huimaa suurissa tavarataloissa ja -halleissa. En jaksa kulkea kovinkaan kauan niissä. Toki piipahdan katsomassa.

   Minä arvostan entisenä yrittäjänä myös liike-elämää, ei sieltä se leipä vähällä työllä tule. Pitää puurtaa pitkää päivää.
   Ihmettelen kyllä kuka ostaa sen kaiken huonolaatuisen ja usein kaukaa tulleen tavaran. Siinähän menevät rahat kuin kankkulan kaivoon. Suosin enemmän kestävää ja hyvin tehtyä tavaraa. kestävän ja laafdu

   Poista
 3. Toisinaan tekee löytöjä. Tykkään kyllä kierrellä noissa halpahalleissa, kun ei koskaan tiedä, mitä tulee eteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niissä kokee sen löytämisen ilon, kun kaiken paljouden keskeltä löytää hyvää ja kaunista.

   Poista
 4. Tuo pannunalunen on hauska, en olisi sitä pannunaluseksi tunnistanut.

  VastaaPoista
 5. On kätevä ja nyt harmittaa, kun en ottanut muitakin värejä. Pitää käydä hakemassa.

  VastaaPoista