keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Eilistä ja tätä päivää

Eilisellä kävelylenkilläni pysähdyin rantaheinikossa makoilevan sorsan viereen. Eikä hän hievahtanutkaan. Voiko olla mahdollista, että parhaillaan on menossa munien haudonta.
Tässä toinen äitisorsa, joka on uppoutunut elämäänsä eikä huomaa uteliasta sivullista. Sama hommako ja jo toinen satsi meneillään. Jää nähtäväksi, kuten jo kuuluisaksi käynyt sanonta kuuluu.  Sopii muuten euron kohdalle. Jää nähtäväksi, miten euron käy. Elämme odottamattoman tukalia aikoja. 
 

Enkelinsiipi kärsi muutossa niin kovia, että siitä oli lopulta vain pari varren tynkää jäljellä. Katkaisin niistäkin kaksi alkua juurettumaan ja istutin keväällä ruukkuun. Nyt ne rehottavat molemmissa ruukuissa kohti korkeuksia ja toinen hamuaa jo sivusuuntaankin. Kaiken kukkaraksi molemmat kukkivat vaatimattomin kukin. Huomasin vasta kuvasta, että yhdessä lehdessä on omituisia pyöreitä reikiä. Mikähän puutos näissä kukissa on ?  


4 kommenttia:

 1. Eurossa pysymisen ja sieltä eroamisen välinen valinta on kuin pitäisi ottaa joko rutto tai kolera. Päivä päivältä asia käy yhä epäselvemmäksi. Eikä asiaa tee yhtään paremmaksi sisäpoliittinen taktitointi ja kuntavaalikampanjoihin valmistautuminen. Nyt pitäisi todella nähdä Suomen, eikä vain oman puolueen etu. Mutta tehtävä on silti vaikea, ellei peräti mahdoton.

  Pankkivalvonnan vahvistaminen, veronkierron suitsiminen ja yhteisten pelisääntöjen noudattaminen olisivat tärkeä lääke, mutta se ei ole kaikkien intressien mukaista. Veroparatiisit ja niiden asiakkaat kukoistavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään kuultiin EKP:n johtajan positiiviset mielipiteet. Kuitenkin pelko elää edelleen. Niiden, joilla on isot talletukset euroina pankeissa, huoli on suurin, jos yhteisvaluutta poistuu ja siirrytään vaikkapa markkoihin. Talletusten arvo romahtaa.

   Verotus kuntoon niissä maissa, jotka juuri nyt apua tarvitaan, harmaa talous eli veronkierto kuriin ja tehokas valvonta, näillä mennään pitkälle parempaan. Toivottavasti päästään tästä epävarmuudesta.

   Poista
 2. Pesintä näyttää kiivaasti jatkuvan.

  VastaaPoista