tiistai 24. heinäkuuta 2012

Angervot kukkivat

Ruusuangervot kukkivat runsaasti. Tätä angervoa ei oikein arvosteta, se leviää ja ränsistyy helposti, liekö se syynä. Hoitamalla ja leikkaamalla saa tämänkin kauniin angervon pysymään ruodussa.

Pihlaja-angervo kukkii pehmein kermankeltaisin kukin. Se on villiintynyt kauniisti puiston lehtometsässä, jonne mielelläni teen kävelylenkkejäni. On mukava, että kaupunkipuiston loppupäässä on luonnonvarainen osio, jossa lehtometsän kukat ja kasvit saavat rehottaa vapaasti.
Mesiangervot tuoksuvat huumaavasti.  Kimalaiset ja mehiläiset tykkäävät näistä kukista. Kai niissä on nimensä veroisesti mettä runsain mitoin.

14 kommenttia:

 1. Minusta angervot ovat kauniita.
  Meillä on pihassa tuo ruusuangervo, mutta se on leikattava melkein joka vuosi, että pysyy kauniina.
  Lisäksi meillä kiusana on elämänlanka, joka kietoo oksat rumiksi kimpuiksi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään angervoista. Elämänlanka rehottaa muiden kasvien seassa vallattomasti ellei sitä kylvä omaan ruukkuun erilleen muista kasveista.

   Poista
 2. Olen pitkään miettinyt ja pähkäillyt sitä, että miksi lapsuudessa tuttu ruusuangervo on täysin hävinnyt. Ilmeisesti syy on sinun yllä kirjoittamasi. Erilaisia angervoita on nyt kukassa niin paljon, että ilman täytttää suorastaan huuruinen tuoksujen humala, ainakin itsestäni tuntuu siltä. Upeat kuvat, aliarvostetusta kasvista, taas kerran...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Angervot siis mesi- ja pihlaja-angervo varsinkin tuoksuvat ihanalta mesituoksulta.

   Poista
 3. Angervot ovat nyt uhkeimmillaan. Pihallamme on monta sorttia, joita olen blogiinikin kuvannut, mutta joiden nimistä en ole varma. Yksi taitaakin olla pihlaja-angervo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihlaja-angervo on aika yleinen vanhojen pihojen kasvi ja sitäkin on erilaisina versioina, laiton nyt yleisnimikkeenä vain pihlaja-angervoksi, voi olla helmipihlaja-angervo.

   Poista
 4. Angervot ovat niin jänniä, kun on pensaita, perennoja ja vielä luonnonvaraisia. Eri sukua kaikki. Lienee nimeäjien lemmikkinimi! Ethän pahastu jos nimeän ylimmän uudelleen pajuangervoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on pajuangervo, olin niin laiska, että en tarkistanut. Huomasin jälkeenpäin, että olisi kannattanut. Ruusuangervo on tosiaan matala ja kukat "pyöreitä". Tämä pajuangervo on sitä vanhaa ja perinteistä, jota näkee vanhoilla pihoilla.

   Poista
 5. Minä luulen että tuo punainen on pajuangervo, ruusuangervo on saman värinen, mutta matalampi ja hieman erilaiset kukat.
  Kiitos kivasta blogistasi terveisin Tuulikki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se. Kiitos Tuulikki käynnistäsi.

   Poista
  2. Haluaisin vielä tarkentaa, että tuo punainen on Rusopajuangervo, meillä on sitä ollut mökillä jo -60 luvulta ja lapsuudenkodissakin sitä oli. terv. Anita

   Poista
 6. Tänävuonna mesiangervot ovat meillä kukkineet todella runsain kukinnoin, lyövät laudalta kauneudessaan monen jalommat sukulaisensa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mesiangervot ovat pellon pientareiden kauniita sulostuttajia.

   Poista
 7. Näistä kuvista aistii keskikesän ihanan vehmauden!

  VastaaPoista