sunnuntai 6. heinäkuuta 2008

Teräksen kiiltoa

Aikaisemmissa keittiö-blogeissani kerroin keittiöremontistani. Remontti on melkein valmis, vain kylmäkeskuksen päällä oleva kapea hyllykaappi on ilman kippiovea. Tämä hyllykaappi on juuri sopiva isojen laakeiden tarjoiluvatien säilytykseen, kuten otsikkokuvasta näkyy.
Kippiovea on yritetty asentaa jo kolme kertaa ja edelleen se puuttuu. Ensimmäisellä kerralla ovi oli kulmasta kolhiintunut, toisella kertaa ovi oli väärää materiaalia, lastulevyä eikä MDF:ää, kolmannella kerralla taas, huonosta pakkauksesta johtuen, ovi oli kolhiintunut. Nyt odotamme neljättä kertaa. Muuten keittiö on osoittautunut toimivaksi, siellä on ollut mukava kokkailla.

Induktioliesi on toiminut takuukäynnin jälkeen. Liesi edellytti kattiloiden, kasarien ja pannujen uusimista. Pohjien pitää olla vähintään liesirenkaiden mittaiset ja pohjaan pitää tarttua magneetti. Tietoa toiminnasta löytyy täältä.

Ikeasta löytyi linjakas neljän litran Favorit-teräskattila, joka käy lieteemme. Kattilaa on testattu ja hyväksi havaittu eikä ulkonäössäkään ole mitään vikaa. Hinta 29,50 euroa.

Kasarissa valmistan kastikkeet, risotot ja liedellä haudutetut ruuat. Sopivan kokoista etsiskelin jo jonkun aikaa, löysin Ikeasta sopivan. Ikea 365-kasari on myös testattu, kypsytin ja karamellisoin siinä raparperia. Eipä tarttunut pohjaan. Hinta 19,95 euroa.
Kohta kokkailen Kotona kasarissa sienirisottoa.

12 kommenttia:

 1. Ennen sanottiin, että rannekellon lähelle ei saa viedä magneettia sillä se saattaa turmella sen. Eikös nuo induktioliedet perustu magneettikenttään? Saako niiden kanssa kokata isoisän perintökello kädessä? Tai taskussa? Tiedätkö?

  VastaaPoista
 2. Nyt on kysyttävä: tuosta induktioliedestä, naarmuuntuuko se helposti ja miten sitä hoidetaan? Me olemme saaneet yhden lieden lyhyessä ajassa aika pahan näköiseksi... Siksi sitä mietin. Itse haaveilen kaasuliedestä ja sähköuunista - sitten joskus!

  VastaaPoista
 3. Natti pannu! Mulla on sarja missa on saman nakoinen.

  VastaaPoista
 4. isopeikko,
  tallaisesta kellovauriosta ei ole kerrottu, enkä ole itse huomannut vaikutusta kellooni, kokkailen kello ranteessa

  laitoin lisätietolinkin liedestä blogiin, siinä on lyhyt selonteko toiminnasta

  VastaaPoista
 5. sammakko,
  ei naarmuunnu,koska liettä ei tarvitse ns skrapata, ruoka ei pala kiinni niinkuin muissa liesimalleissa hoidan keraamiselle liedelle tarkoitetulla pesuaineella ohjeen mukaan, pehmeä liina on ollut käytössä, mutta viledalla on oma sieni joka sopii tälle liedelle, toinen puoli on vähän karheampi.
  Erittäin helppo hoitaa.

  Induktioliesi on lähimpänä kaasuliettä keittoominaisuuksiltaan

  Liesi säästää sähköä 10-20% muihin liesityyppeihin verrattuna

  VastaaPoista
 6. susa,
  teräs on yleinen raaka-aine keittovälineissä

  VastaaPoista
 7. Ikea on oivallinen kattilakauppa, suotta maksaa design-kattiloista, kun ne rahat voi käyttää sitten vaikka sopan raaka-aineisiin moneen kertaan. Olen ostanut Ikeasta aikoinaan mm. parsakattilan hintaan 14.95€, eikä se häpeä kalliimpien rinnalla ikinä. Päin vastoin, taitaa olla korkein malli, jonka koskaan olen nähnyt. Kiva kuulla, että uusi upea keittiösi toimii hyvin. :)

  VastaaPoista
 8. Linjakasta ja viileän tyylikästä, tuollainen viehättää minunkin silmääni. Siis sekä keittiö että kattilat. -Pääsenkin toivottavasti pian käymään Ikeassa, meiltä kun on pitkä matka sinne.

  VastaaPoista
 9. Tehokasta, tyylikästä, toimivaa ja tuloksena toivottavasti maukasta.

  VastaaPoista
 10. krisu,
  minulla on selvä visio siitä, mitä Ikeasta kannattaa ostaa ja mitä välttää. Nämä teräkset ovat juuri niitä, joita kannattaa ostaa.
  Paperiservetit, leikkulaudat, keittiöpyyhkeet, puiset lastat yms esim näitä kuluvia, keittiössä tarvittavia ostan joka kerta

  VastaaPoista
 11. katriina,
  kannattaa laatia listaa mitä tarvitsee ostaa ennen Ikeaan menoa, ettei hullaannu harkitsemattomiin ostoksiin - niin no minulle tämä etukäteisajattelu on tärkeää tai olen sen sisäistänyt itselleni. Tavaramäärä saattaisi muuten hullaannuttaa - kokemuksesta tiedän

  mmagi,
  maukasta oli tarkoituksena ja sitä joudun kyselemään syöjiltä - en tiedä ovatko aina ihan vilpittömiä, mutta olen kyllä saanut kehujakin

  VastaaPoista
 12. upean näköinen keittiö sinulla. onko yläkaapeissa painonapit?
  itsekin haaveilemme induktioliedestä. ystävämmekin ovat sitä kovasti kehuneet.

  VastaaPoista