keskiviikko 9. heinäkuuta 2008

Diili

Klikkaa kuvaa
Keskiviikkoillan Diili tulee aina katsottua. Se on mukaansatempaava tositapahtumadraama, hauskakin. Kilpailu työelämässä ja työpaikasta on kovaa vain parhaat pärjäävät. Kotisohvalta on hauska katsoa miten menestyneet liikemiehet ja -naiset onnistuvat pysymään leikissä mukana ja kenelle avautuu työpaikka miljardööri Trumpin konsernissa. Ulkopuolisena näkee selvemmin ja nopeasti kumpi joukkue voittaa ja kuka putoaa pelistä.

Tänään näytti siltä, että hävinneen joukkueen projektipääliköltä olivat markkinointiopit valuneet hiekkaan tai kokonaan unohtuneet. Pikaruokalassa myyntimäärän ratkaisee hinta. Pizzavoileipä ei ole gourmeeruokaa eikä sitä voi hinnoitella sen mukaan. Jäin ihmettelemään näin alkeellista myyntitaktiikkaa - jolla hävittiin.

Ohjelmassa kiehtovat myös New Yorkin näkymät. Donald Trumpin pilvenpiirtäjä, jonka sviiteissä kilpailijat asuvat, on tuttu. Joitakin vuosia sitten alakerran kahvilassa juotiin pikaruokalamaisesti kahvit ja ihailtiin lattialla ja seinissä kiiltävää punaista marmoria. Ripaus ison maailman elämää vaatimattomille suomalaisille matkailijoille. Hetkeksi on hauskaa piipahtaa suuressa maailmassa vaikkapa Diilissä.

4 kommenttia:

 1. Mikä noista rakennuksista on Trumpin rakennus tuossa kuvassa? Kauniita valkoisia on, ja sitten tuo musta rumilus, joka näyttää ihan palaneelta rakennukselta.

  Olen joskus seurannut Diiliä, mutta en tällä kaudella. Olen kyllä todennut sen, että kun rupeaa seuraamaan niin koukkuun jää. Ihmetyttää vain, että jotkut kilpailijat siellä ovat hyvin keskenkasvuisia, suorastaan lapsellisia, vaikka esittävät kypsää aikuista jakkupukuineen ja pukuineen. Ärsyttää se riitely ja kyräily, mutta sekin on kai käsikirjoitettu..

  VastaaPoista
 2. Se on kyllä viihdyttävä sarja, tulee vain aika myöhään illalla.

  Eniten ihmetyttää se miten huonosti joukkueet suunnittelevat ja miettivät niitä tehtäviä kun kaikilla on niin kamala kiire ideoimaan ja toteuttamaan. Usein näkee tosi karkeitakin virheitä jotka olisi voinut estää istumalla viideksi minuutiksi alas miettimään. Aivan selvästi sinne tarvittaisiin pari insinööriä toppuutteleemaan niitä business-ihmisiä :D

  VastaaPoista
 3. sooloilija, tuossa kuvassa ei muistaakseni näy Trumpin pilvenpiirtäjä. kuva on otettu Empire State Buildingin ylimmästä kerroksesta

  VastaaPoista
 4. kaisa,
  Samaa mieltä, ihmettelen kuinka huonosti suunnitellaan ja mietitään tehtäviä, jotka ovat aivan tavallisia liike-yritysmaailmaan kuuluvia hankkeita.
  Insinöörinäkökulmaa suunnittelussa tarvittaisiin todella.

  VastaaPoista