torstai 28. elokuuta 2008

Syksykukkijat

Päivänsini näyttää vielä elinvoimaiselta ja jaksaa kukkia. Nyt se on päivien pimentyessä muuttanut kukkimisaikatauluaan. Kukkia saa ihailla nyt myös päiväsaikaan. Olisiko kasvilla joku hämäräkytkin. Se tunnistaa aivan selvästi sateisen päivähämäryyden.

Syksyä kohti mentäessä aloittaa pinkki punahattu kukoistuksensa. Poudalla perhoset viihtyvät tämän kukan seurassa. Nyt sataa oikein ropisten.

Tänään nukkuvat perhoset koko päivän sateelta suojassa heinikon kätköissä. Poutapäivänä ne istahtavat kukkien väriloistoon. Tässä menossa herkutteluhetki kukkamesikennoissa.

Nämä keltaiset pikkuauringot ovat todellisia syksypäivän piristäjiä. Vaikka ne levittäytyvät liiaksi asti, ovat ne loppukesän suosikkejani. Niitä raaskii poimia sisälle maljakkoon ja kuivattaa siemenkotakimppuja talveksi terassille.

Aurinkoista mieltä sateiseen päivään.

6 kommenttia:

 1. Punahatut ovat kauniita! Teillä on todella kaunis ja vehreä piha, ainakin näin kuvien perusteella.

  VastaaPoista
 2. Punahattuja ja perhosia, ihanaa! Siitäpä muistankin, etteivät keväällä puutarhamessuilta ostamani punahatun siemenet ole itäneet. Ei muuten mikään sieltä ostamani ole alkanut ainakaan tänä kesänä kasvaa. taisivat sittenkin huijata minua, hollantilaiset kauppiaat tikunpalasineen... ;)

  Krisu

  VastaaPoista
 3. kaisa,
  Piha on pieni ja hieman suuripiirteisesti hoidettu kulloisenkin insipiraation mukaan. Pidän ihan tavallissista kukista, en ole mikään himopuuhastelija, joka kokeilee erikoisuuksia.

  VastaaPoista
 4. Krisuh, meillä punahattu on kasvanut taimesta ja levinnyt hieman siitä useaksi. Nyt keväällä jaoin emotaimen kahtia. Uudet jaetut eivät ole vielä kovin rekevässä kasvussa. Vaativat kait hieman vuosia.

  VastaaPoista
 5. Kauniita kaikki, erityisesti punahattu on mieleeni. Minulla on yksi kauan sitten istutettu, joka ei ole yhtään edes pulskistunut, että sitä voisi jakaa. Viime keväänä onnistuin kasvattamaan yhden siemenpussin tsiljoonasta siemenestä viisi uutta - hyvä minä8]

  VastaaPoista
 6. inkivääri,
  minullakin punahattu kärsi jakamisesta, mutta toivon että ensi kesänä se tas kukkii runsaammin

  VastaaPoista