sunnuntai 10. elokuuta 2008

Meren rannalla Vaasassa

Vaasassa oli pilvinen päivä perjantaina, sataa tihuutti ja oli koleaa. Kiertelin asuntomessutaloissa ja katselin sisustuskirjoa. Sitä siellä todella oli. Mieleeni jäi kohteen 15 synkkä hirsitalotunnelma, katot tummia, viittä eri puulajia, laminaatti mukaan lukien, oli käytetty keskenään sekoittaen sekamelskaan saakka aivan liikaa. Yhdistelmä helmenharmaa ja lemmikinsininen on mielestäni ja varsinkin hirsitalossa erikoinen, mutta sopimaton. Haluaisitko muuten, että lattiasi olisi maalatun raidallinen, beigeä ja valkoista ? Rohkea voi olla, mutta rakennuksen ehdoilla.

Tietysti oli hyvää ja kaunista monessa kohteessa. Lähes täysin valkoista kohteessa 23.
Kohteessa 26 olivat seinät ja lattiat valkoiset, mutta sisustuksen värivalinnoilla kodista oli saatu värikäs ja raikas. Tässä kohteessa oli kaunein kylpyhuone-saunaosasto. Pidin myös työhuoneen seesteisyydestä ja lastenhuoneiden raikkaudesta. Sisäkuvia en näpsinyt, koska niitä voitte katsella asuntomessujen sivuilta haluamistanne kohteista. Lisäksi kaikki sisustuslehdet ovat esitelleet nimikkokohteensa, Glorian Koti, Deko, Avotakka, Kotiliesi, Anna, Koti ja Keittiö, Talo ja Koti............

Kohteen sijainti meren rannalla on upea. Aivan veden rajaan sijoitetuista asunnoista oli uljas merinäköala. Pihat ja terassit ulottuivat veden rajaan saakka.

Istutusten väriskaala linkittyi hienosti kaisla- ja kivirantaan. Luonnonkiveä oli käytetty piharakentamisessa runsaasti. Terijoen salavat istutettuina pikkupuina antavat nopeakasvuisina suojaa ja vehreyttä lähivuosina.

14 kommenttia:

 1. Alue vaikuttaa todella kauniilta. Taloja en ole nähnyt, pitääkin mennä tutustumaan. Tuo ylimmän kuvan talo ei kyllä hivele silmää jyhkeällä laatikkomaisuudellaan.

  Raidallinen lattia - olkoonkin hillityn värinen - ei ehkä ihan ensimmäisenä olisi toivelistallani ;-)

  VastaaPoista
 2. Minäkin meren rannalle! Kuten olen sanonutkin, meillä on kalliot ja kivet jo valmiina, mutta meri puuttuu. Mutta Vaasaan on aika pitkä matka, vaikka työt eivät enää määrääkään asuinpaikkaa. Mutta kun on tuo tyttärentytär, ei, ei voi muuttaa niin kauas.

  VastaaPoista
 3. Joopa, eri viikonloppuna olimme, meille paistoi aurinko. 26:n sauna oli suosikkini valkoisen talon saunan ohella. Olen yksinkertainen ihminen ja pidän yksinkertaisista asioista, vallankin saunassa. Muotolauteet ovat minulle kauhistus, samoin joka suuntaan vinksin-vonksin menevät "koristepuut". Sitäkin jäin ihmettelemään, en muista missä kohteessa, että kuinka montaa eri puuta, tai eri tavalla käsiteltyä (?), voikaan pieneen löylyhuoneeseen mahduttaa.

  Krisu

  VastaaPoista
 4. Harmi, että minulla jäi nuo messut väliin. Tuo rantarakentaminen nimenomaan olisi kiinnostanut. Asuntomessujen viherrakentaminen on viime vuosina ollut aikas mitätöntä ja huonosti toteutettua. Terassiryhmä kaislikkoisen rannan vieressä näyttää hienolta!

  VastaaPoista
 5. Hyviä ja kriittisiäkin havaintoja olet tehnyt asuntomessuilla.
  Kaikki ideathan asuntomessuillakaan eivät ole välttämättä hyviä. Ja jotkut asiat vaan eivät miellytä silmää. Mutta saahan sieltä aina ideoitakin..

  VastaaPoista
 6. elegia, näet kohteet todellakin parhaiten kotikoneelta, messuthan päättyivät tänään. Otsikon kuva on kohde 23 Jämerä funkkiskivitalo.

  VastaaPoista
 7. leijonainen,
  Vaasa on itseasiassa muutoinkin kaunis kaupunki, voisinpa minäkin asua siellä

  VastaaPoista
 8. krisu,
  kuulostaa siltä, että meillä on aika yhteneväinen maku.
  En voi myöskään sietää niitä muotolauteita, täysin umpeen laudoitettuja. Ajattelen aina, kuinka ne lauteiden alustat pestään, ei kyllä mitenkään. Samoi useiden puulajien yhdisteleminen ja jos siihen ympätään vielä laminaattiakin joukkoon on kauhistus minulle.

  26. saunaosasto, metallihohtoiset mosaiikkilaatat, löylyhuoneen selkeys, värimaailma, tekivät saunaosastosta messujen parhaan.

  VastaaPoista
 9. elina,
  pienien pihojen ja terassien vihertoteutukset olivat yksinkertaisia, värimaailma sopi hyvin kaislikkorantoihin, pidin kivistä, joita oli runsaasti, paljon . Voin vain kuvitella, kun lyhdyt ja kynttilät sytytetään iltojen pimetessä, miten kaunista siellä on.

  VastaaPoista
 10. sooloilija,
  sisustaminen on tosiaan makuasia, mieltymys voi olla toiselle kauhistus - joskus.
  Mutta yksinkertainen - tai vähemmän on enemmän- on aina hyvä valinta.

  VastaaPoista
 11. Olen varmasti kummallinen poikkeus, mutta minulla kauhea asuntomessuangsti :) En kaynyt edes Espoon messuilla vaikka ne olivat kilometrin paassa.

  Niista saa usein jo tarpeekseen kesan sisustuslehdista ja sisustukset menee aina jokseenkin saman kaavan mukaan (tai ampuvat totaalisesti yli). Joku vuosi sitten oli ne bambutikkaat messukodeissa ja sen jalkeen ne oli jokaisen kodissa..

  Tuollaisia pihoja voisin kylla kayda katselemassa!

  VastaaPoista
 12. nanna,
  kyllä se vähän näin menee, mutta kyllä sieltä jyviäkin löytyy.

  Messut voisivat hiukan uudistua. Esimerkiksi sisustuksellisesti voitaisiin esitellä erilaisia tyylejä ja ilmiöitä.

  Mietinkin, että mitä omakotirakentajajille mahtoi jäädä messuilta mieleen. Hirsitaloja oli ainakin tosi monta, mutta harva päätyy kuitenkaan hirsitaloon.

  VastaaPoista
 13. Alimman kuvan merenrantapiha näyttää todellakin ihanalta! Minä tosin olen sisämaaihminen, tuskin viihtyisin kovin pitkään merellisessä maisemassa.

  Linkitin sinut muuten blogiini, kun kerran säännöllisesti seurailen mukavia kirjoituksiasi (en tosin kommentoi säännöllisesti, siihen olen liian saamaton tai ehtimätön).

  VastaaPoista
 14. jl,
  kiitos käynneistäsi ja linkityksestä.
  Mukava, kun aloitit puutarhablogin virtaavien sanojen lisäksi. Siellä varmaan viihdyn myös.

  VastaaPoista