sunnuntai 24. elokuuta 2008

Makuuhuoneita

Luen silloin tällöin Metropolitan Home-sisustuslehtiä. Katselin makuuhuonesisustuksia. Olen suunnittelemassa jotain uutta piristystä makuuhuoneen värimaailmaan. Tällä hetkellä se on kokonaan ruskeasävyinen. Otsikkokuvassa iloitellaan väreillä. Limen/kellertävänvihreää, pinkkiä, vihreää ja turkoosia. Hyvin raikas kokonaisuus valkoiseen makuuhuoneeseen. Jo pelkät tyynyt tuovat uuden ilmeen. Turkoosin ja pinkin voisin siepata meillekin.

Tässä makuuhuoneessa on helmenharmaata ruudullisessa taftipeitossa. Sängynpääty on puuruutukehikko, jonka ruutuihin on pingotettu paksua kangasta.

Amerikkalaista hillityn rauhallista vihreää, hyvin levollista. Harmoninen kokonaisuus. Tämä makuuhuone on pohjaratkaisultaan aivan sama kuin meillä. Ikkunat, vuode, televisio ja yöpöydät kaikki samoilla paikoilla. Nurkkajakkaran tilalla meillä on kevyt nojatuoli.

Tummat pähkinäkalusteet, valkoiset tekstiilit, ripaus hentoa pastellinsinistä klassinen yhdistelmä. Pyöreät pallovalaisimet ovat erilainen ratkaisu tavallisesta yöpöytävalaisimesta.
Kokeilin omaan makuuhuoneeseen turkoosia. Peitto on luumunpunaista lähes tummaa ruskeaa samoin isot päätyyn nojaavat tyynyt, joissa luunvalkoiset hortensiankukat ja ripaus kultaa, ovat vanhaa ja jäävät entiselleen. Kokeilin vanhoilla tyynyillä turkoosin sävyjä. Vaaleaa pastelliturkoosia samettityynyissä ja voimakas turkoosi Kenzon kankaassa. Turkoosi sopii hyvin. Valitsen voimakasta turkoosia ja fucsianpinkkiä uusiin tyynyihin.

Vanhan nojatuolin turkoosiverhoilu jatkuu tyynyvalinnoista.

16 kommenttia:

 1. Ylimmässä kuvassa on hieno taulu, sitä katsoin ensin, kaikki muukin olisi kivaa, mutta verhoista en tykännyt.
  Kyllä tuo pelkistetty amerikkalainen tyyli taitaisi sittenkin olla meikäläiselle mieluisin.

  Kiva katsella näin, kun lehtiä ei tule tilattua eikä selattuakaan missään.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kuvista! Amerikkalainen hillitty huone vetoaa minuunkin. Ihana valo tulee ikkunasta. Meillä on hyvin vaalea makuuhuone. Näin syksyllä tekisi mieli vaihtaa tummiin sävyihin. Suklaan ruskeat sävyt houkuttelevat.

  VastaaPoista
 3. leijonainen,
  Taulusta olivat tulleet värit huoneen muualle huoneeseen.

  elina,
  Minäkin pidin eniten amerikkalaisen mh:een tunnelmasta. Haluan kuitenkin piristeeksi väriä vaikka tyynyjen verran.

  VastaaPoista
 4. Sama juttu: ylimmän kuvan leikillisyys ja värit viehättävät, mutta ominta olisi amerikkalaisen makuuhuoneen levollinen ja lähes pohjoismainen tunnelma ja väritys.

  VastaaPoista
 5. Tosi hauska idea nuo pyöreät yöpöytävalaisimet.

  VastaaPoista
 6. katriina,
  näyttääpä tuo klassinen amerikkalainen rauhoittava vihreä purevan. Minustakin se on kaunis ja seesteinen.

  VastaaPoista
 7. pioni,
  Pehmeää valoa pyöreistä lampuista,.
  Erilainen ratkaisu.

  VastaaPoista
 8. Kauniita makuuhuoneita.Tuon kakkoskuvan makuuhuone sopisi minulle hyvin.....

  VastaaPoista
 9. Ylin olisi ehdottomasti mun valinta, mutta tykkäsin myös tosi paljon noista sun turkooseista.

  Tosin siinä amerikkalaisessa makuuhuoneessa on myös todella kaunis tunnelma...no voi hyvänen aika, kivoja olivat kaikki. ;)

  VastaaPoista
 10. Mitäs siinä ylimmän kuvan ja amerikkalaisen makuuhuoneen välissä olikaan..Pitää palata vielä kerran katsomaan. Ja sinun makuuhuoneesi on kyllä ihana nytkin, niin levollinen paikka. Turkoosi tosiaankin piristää!

  Minua viehättäis nyt valkoinen ja siihen raikkaita värejä eli jos itselleni pitäis joku näistä valita, niin varmaan se olisi ylimmän kuvan makkari. Mutta taulu on mulle liian..itämaishenkinen. Itse laittaisin siihen jonkun valokuvataulun, ehkä suutelevasta pariskunnasta (kun olen niin romanttinen ja elokuvasuutelujen perään) tai esim. Tuulen Viemän elokuvajuliste, siinähän on hienoja värejä, sopisi ehkä niiden tyynyjen kanssa!?

  VastaaPoista
 11. itkupilli,
  Minä otan ensimmäisestä pinkin, turkoosin jota jo kokeilin.
  Amerikkalainen makuuhuone on seesteinen, mutta kun nyt minulla on juuri tämä ruskeaa oleva, haluan siitä päästä rempseämpään tunnelmaan.

  VastaaPoista
 12. sooloilija,
  Olet vähän samoilla linjoilla kanssani.
  En minäkään pidä tuosta itämaisesta taulusta.

  VastaaPoista
 13. Hillittyjä ja rauhallisia kaikki ja turkoosi sopii omaasi hyvin piristeeksi. Nyt onkin taas pitkästä aikaa raikkaita turkooseja tarjolla.

  Oma makuuhuoneeni on tummaa ja punaista - en voi nukkua valoisassa ja tumma punainen tuo hiukan makuuhuoneessa kaivattua intohimoa;)

  VastaaPoista
 14. inkivääri,
  Sinulla taitaa olla tumma, hämyinen ja "seksikäs" makuuhuone
  Tumma punainen on täyteläinen väri, mehukas, sopii myös makuuhuoneeseen

  VastaaPoista
 15. Tuo kolmas kuva ylhäältä on oma suosikkini, tosin meidän tyylimme on paljon rohkeampi ja käytämme myös tehostevärejä sopivassa suhteessa, omat suosikkini ovat punainen, lime ja pinkki. Voi kun pääsisikin sisustelemaan oikein kunnolla, ei vaan tämä rahatilanne vielä anna periksi kun vasta maahan muutettiin... :P

  VastaaPoista
 16. kazza,
  Pikkuhiljaa se sisustaminen alkaa, on hyvä mietiskellä ja suunnitella ensin ennenkuin kauppaan suuntaa.

  Pienilläkin jutuilla saa paljon näkyvää.

  VastaaPoista