lauantai 2. elokuuta 2008

Aamupäiväkirja

Eilen hyvin myöhään alkuyönä oli taivas harmaa, muutama sadepisara rapsahti ja tuuli kohtalaisen mukavasti. Ajattelin, että yöllä sataa ja maa saa vihdoinkin vettä. On ihana nousta viileään kasteiseen aamuun.

Kun heräsin aamulla, aloitin pihakierroksen. Vettä ei ollut tullut tippaakaan, maa oli kuivaa ja kukat janoisia. Minitertturuusujen oksat olivat painuneet maata kohti raskaiden kukkaterttujen painosta. Otin kukkakepit ja sidoin taipuneet oksat.

Tertturuusut ovat kukkineet kiitettävästi, aurinkoa ne ovat toden totta saaneet, mutta ei luonnonsadetta. Terälehtiä on pudonnut kuivaan ruohikkoon. Napsin kuivat kukat siinä toivossa, että kukinta jatkuisi lokakuulle saakka.

Terassilla päivänsinet rehottivat, mutta odottivat jo joka-aamuista vesiannostaan. Niitä pitää kastella aamuin illoin, eivät muutoin jaksaisi tässä helteessä.
Katkoin pelargonioista kuivat kukat ja kastelin nekin.
Lobeliat olen siirtänyt pikkupöydälle, ne ovat hiukan kauempana paahteesta eivätkä tarvinneet vettä. Sen sijaan miljoonakellot ovat oikeita vesisyöppöjä, vai ovatko vain liian pienissä ruukuissa.

Valkoiset petuniat kaipasivat vain kuivien kukkien nyppimistä, nekin pitävät hiukan varjoisemmasta nurkkauksesta.

Nautin aamupuuron terassin varjossa. Lähetin toivomuksen yläilmoihin, kerätkää sadepilviä tähän pihamme kohdalle, pikkupihani tarvitsee virkistävää vettä.

4 kommenttia:

 1. Voin vain kuvitella, millaista on lähteä aamukierrokselle tuollaiselle pihalle. Kiertää tervehtimässä kukkia ja tarkastaa, miten ne voivat. Nauttia niiden väreistä ja voimasta.
  Kivat kuvat!

  VastaaPoista
 2. Sen takia siellä ei sada kun kaikki sadepilvet ovat lomailleet täällä Lapissa koko kesän. meillä sataa yöllä ja aamulla ja päivällä ja illalla. Välillä on hetken taukoa!
  (ihan vähän äskeisesä voi olla Lapin lisää:)

  Kaunis piha ja ihanan väriset kukat!

  VastaaPoista
 3. katriina,
  kesällä kulkee amuisin pihalle ensimmäiseksi, talvella on toisin, riittää ikkunasta katselu

  VastaaPoista
 4. maaretta,
  niin olen kuullut, että muualla sataa, mutta eipäs täällä
  Nyt taas meni vähän pilveen

  VastaaPoista