tiistai 25. lokakuuta 2011

Valintoja


 
Muuttoon on tänään tasan kolme viikkoa. Sisustaminen on ollut käynnissä parisen viikkoa ja pakkaamista on tehty päivittäin vähän kerrassaan. Vielä on kaikki sujunut leppoisan mukavasti.  Valintoja on tehty täällä 450 kilometrin päässä onnistuneesti. Kaupoissa juokseminen on ollut vähäistä, valinnat on tehty jo kotona ja liikkeissä on katsottu, miltä ne livenä näyttävät. 
Eilen kävin ostamassa Pukkilan tehtaanmyymälästä  laatat keittiön kaapistoseinälle. Valistin kiiltävän valkoisen Fasetti-laatan koko 97x197 mm. Laatoitus tulee näkymään koko seinän alueella kaapistojen takaa ja välitilassa.
Yllätyin positiivisesti  rahdin suhteen. Ostokseni matkaavat satoja kilometrejä ja ne kannetaan sisään määränpäässä, rahti 27 euroa.
Keittiökaapistoista ei vielä ole näytettävää, Isku Keittiöt toimittaa kaikki kaapisto-ostokseni keittiöön, kylppäriin ja eteiseen. Kaikissa kaapistoissa on Geo-ovet ja pinnat kiiltävän valkoisina. Geossa on kolme vaihtoehtoa matta, kiiltävä ja loistava. Tämä kiiltävä ei siis ole peilimäinen, vaan juuri sopivan kiiltävä. Vedin on Kaide 28 cm kromi, ei kuvassa oleva. Eteisen kaapistoihin vaihdetaan ovet ja niissä ei ole vetimiä, vaan ns pomppusulkimet. Liukuovia ei saatu mahdutettua näihin vanhoihin komeroihin, joten siitä syystä  vaihdettiin uusiin oviin.

Eteiseen tulee myös aivan uusi liukuovellinen kaapisto Tank-mallistosta, 180 cm peiliä kahden liukuoven verran.
Seinät ja ikkunasyvennykset on nyt maalattu paperi-nimisellä Tikkurilan maalilla väri no F497. Ikkunoista pidän paljon ja niitä on myös paljon. En muista olenko kertonut, että talo on Museoviraston suojelema ja rakennettu 1820. Nyt jatketaan parketin käsittelyä ja uusitaan lattialistat ja ovien peitelistat.

9 kommenttia:

 1. Tulee kaunista ja tyylikästä. Vastakohtaa historialliselle ympäristölle.

  VastaaPoista
 2. On ainakin minulta mennyt ohi, jos olet kertonut talon valmistumis vuoden, ja nyt en voi muuta kuin sanoa, että vau! Aivan mielettömän ihana koti teille on kehkeytymässä. :)

  VastaaPoista
 3. Aivan upea mahdollisuus aloittaa jotakin uutta! Uuden keittiön suunnitteleminen on myös ihanaa, odotan jo tulevia kuvia.

  VastaaPoista
 4. Uusi vaihe elämässä. Sinänsä hyvä vaihe, vaikka työtä on paljon.

  Kaikkea hyvää eri vaiheisiin!

  VastaaPoista
 5. annekatariina,
  Se on totta, puitteet vanhat ja sisustus modernia.

  itkupilli,
  Odotan kovasti, että pääsen sinne. Nyt vain kaukosisustan ja valitsen materiaaleja täällä kaukana.

  Katriina,
  Keittiöstä tulee nykyiseen keittiöömme erilainen. Minulla oli hyvä keittiösuunnittelija, joka puolesta sanasta ymmärsi mitä haluan.
  Katsotaan milloin ollaan saatu järjestykseen paikat, no jouluksi ainakin.

  Marjatta,
  Kiitos.

  VastaaPoista
 6. 1820 rakennetussa talossa on varmaan hieno tunnelma!

  VastaaPoista
 7. Kuulostaa ihanalta!
  Mä rakastan muuttoja! Uuden alkua. Upseeriperheessä kasvaneena totuin jo lapsena muuttoihin. Silloin ei kyllä ollut kivaa kun joutui jättämään kaverinsa.
  Odotan innolla teidän talon ym. kuvia. Onkos paikkakunnalla kultturia ja ihania ravintoloita joissa nyt olette tottuneet käymään?

  VastaaPoista
 8. Onpa täällä ihastuttava uutinen - ja kauniita valintoja! Muutatte Museoviraston suojelemaan taloon. Jos olen tähänkin asti ollut blogisi fani, niin nyt olen "lähtemättömissä". Paljon onnea ja iloa ja kauneuden juhlaa toivotan ja nautin etukäteen kaikesta siitä mitä saamme lukea ja katsella 1820-luvun talostanne. Talo on löytänyt parhaan mahdollisen "suojelijansa". Luot hengen takuuvarmasti juuri oikeanlaisen. Vanhan ja uuden liitto toimii ja luo kauneuselämyksiä.

  VastaaPoista
 9. Ari,
  Siellä hiljaisen historian havinaa.

  Viivi,
  Odotan myös, että päästään muuttamaan.
  Pikkukaupungin koko tarjonta on aivan muutaman askeleen päässä.

  Lastu,
  Siellä on aivan pian kaikki valmista ja täältä lähtee muuttokuorma. Sitten sisustusta ja purkamista, järjestelyä ja nauttimista. Postaan etenemisen tahtiin tännekin.

  VastaaPoista