perjantai 28. lokakuuta 2011

Pian sisustetaan


Pakkauslaatikoiden kasa kasvaa. Vierashuoneen komero on jo tyhjä, kodinhoitohuone melkein tyhjä. Varastossa on enää rippeet jäljellä. Kirjahyllystä on paketoitu kirjalaatikoita jo tusinan verran, vielä riittää kirjoja. Laatikot painavat kuin synti. Jaksavatkohan muuttomiehet kantaa nämä kirjalaatikot. Yritin nostella niitä, mutta jätin paikoilleen. Kannan kirjat laatikoihin, joiden vuori kasvaa olohuoneen nurkassa.

Välillä pysähdyn lepäämään ja haaveilemaan. Kuljen jo uudessa kodissa. Makuuhuoneessa on vihdoinkin tilaa. Laitan penkit sängyn päähän, siihen on helppo rullata päiväpeite.  Pienille vaatteille ja t-paidoille tulee lipasto. Sen laatikoihin uppoaa kaikki se, jota en vaatehuoneeseen laita. Mukava vetäistä vain laatikko auki ja siinä on kaikki järjestyksessä otettavissa. Olen aina kaivannut tilavaa makuuhuonetta ja nyt se on totta.

Vaatehuoneen sisustan tehokkaaksi. Se on pieni ja korkea. Tankoja tulee kapealle sivuseinälle neljä, kaksi päällekkäin, kaksi rinnakkain. Kaikki puserot ja lyhyet henkarivaatteet  sopivat sinne. Pitkä peräseinä hyllyä katosta lattiaan. Alimmille hyllyille järjestän kengät.

Surffailin netissä, selailin lehtiä ja menin liikkeeseen.  Keittiön päätyseinälle kiinnitetään Bookworm. Järjestän siihen kaikki keittokirjani, käden ulottuville keittiösaarekkeesta.  Keittiön syvälle ikkunapenkille sovittelen yrttiruukut. Valkoinen keittiö ja sen kiiltävät komposiittitasot näen ne muuttopäivänä. Tasot ovat kalliit, mutta satsasin niihin. Haluan helppohoitoista ja toisaalta avokeittiö avautuu suoraan ruokailutilaan, joten uskon että satsaus kannatti.  Ruokapöydän päälle olen haaveillut niin kauan kuin muistan Zettel`z6- valaisinta. Eiköhän tähän ikään ehtineenä ole aika jo toteuttaa haave. Kirjoitan johonkin valaisimeen lappuun oman runon. Siinä se olisi julkaistuna vieraiden luettavissa.

Onko sisustaminen jotenkin kiellettyä ja häpeiltävää. Jos siitä kertoo avoimesti, joku tuhahtaa, rahanhaaskausta. Koti on paras paikka itse kullekin, on väärin väheksyä omaa kotiaan. Siksi sisustan ja satsaan kotiini.

*********

21 kommenttia:

 1. Vaika olenkin mies, niin minusta oli mukavaa sisustaa oma kotia muutama vuosi sitten, vaikka tilat ei suuret olleetkaan. Ihminen on viettää kuitenkin kodissaan (ainakin minä :) suurimman osan ajastaan. Miksei siitä sitten tekisi niin mukavan kuin se on mahdollista.

  VastaaPoista
 2. Minustakin on niin ihana sisustaa välillä, pienseti, vaihdella järjestystä,
  lukea sisustuslehtiä.
  Oma koti on näköisesi =)

  VastaaPoista
 3. Piti ihan käydä googlaamassa enemmän tuosta Bookworm -hyllystä.Kivan näköinen ja huomasin että sen onkin suunnitellut alunperin täkäläinen Ron Arad. Mukavaa sisustamista!

  VastaaPoista
 4. aikakatherine,
  Se on niin.

  Ari,
  Kyllä mieskin sisutaa kotiaan antaumuksella, ei se ole ollenkaan naisten yksinoikeus. Mukava, että arvostat omaa kotia.

  hanne,
  Pienikin stailaus tai järjestyksen muuttaminen piristää. Koti on oma ja siellä sitä viihdytään parhaiten.

  Yaelian,
  Ron Arad on suunnittelijana maailmankuulu. Monenlaista on häneltä on tullut Bookwormin lisäksi.

  VastaaPoista
 5. Pakinaperjantain aihe sopi sinulle!!

  Kirjalaatikoiden paino on musertavaa. Onneksi muuttomiehet ovat rautaa.

  VastaaPoista
 6. Eipä ole tullut koskaan mieleen, että sisustaminen olisi jonkun mielestä turhaa tai häpeiltävää (kosmetiikasta ja kauneudenhoidostahan tunnen joskus huonoa omaatuntoa). Rahankäytöstä voi olla monta mielipidettä, mutta omia rahojaanhan jokainen käyttää ja kyse on valinnoista.

  Sinä olet tehnyt taas hienoja valintoja!

  VastaaPoista
 7. Jokainen saa tehdä kodistaan mieleisensä mahdollisuuksiensa mukaan. Ja onneksi monet laittavat nettiinkin, missä meikäläinenkäään sisustuksia muualla katselisi kun ei ole edes lehtiä tarjolla.

  VastaaPoista
 8. Kyllä, koti on maailman tärkein paikka ja se täytyykin sisustaa itselle eikä vieraille. Oon ajatellut että ne jotka pörräävät illat kapakoissa eivät ole tehneet kotiaan viihtyisäksi. Kodin voi sisustaa pienelläkin budjetilla jos näkee vaivaa esim. kunnostamalla kirpparilöytöjä, ostamalla huutonetistä jne. Ja jos jotain oikein haluaa niin voi säästää sitä varten.
  Monista muutoista olen oppinut että muuttolaatikot (lainalaatikot) kannattaa täyttää kirjoilla vain puoleen väliin ja loput kevyempää esim. lakanoita (suojattuna). Niin kaverit jaksavat kantaa jos ei voi käyttää nokkakärryä.
  -Hienoja valintoja olet tehnyt ja tietysti ostat sen haaveilemasi valaisimen:)

  VastaaPoista
 9. Sisustaminen on NIIN ihanaa! Miten se voisi jonkun mielestä olla turhaa huikentelua, kunhan budjetissa pysytään? Sitä paitsi kestävään laatuun satsaaminen on ekoteko.

  Koti on ihmisen... noh, koti. Niin tärkeä paikka, ettei sitä oikein osaa kuvaillakaan.

  VastaaPoista
 10. Kirjalaatikot painavat, muistan kokemuksesta, kun kaksikymmentävuotta sitten muutimme kerrostalokolmiosta omakotitaloon... Ja ei niistä kirjoista kyllä malttaisi edes luopua...

  VastaaPoista
 11. SusuPetal,
  Minulle kirjalaatikoiden täyttäminen jo aiheutti verenpaineen nousun
  Onneksi muuttomiehet kantaa.

  Katriina,
  Niin se on jokaisella on oikeus ja jopa velvollisuuskin sisustaa omin valinnoin.
  Rahakysymykset taas menevät kunkin kukkaron mukaan.

  Sirokko,
  Sisustushullut, kuten minä, kertovat mieluusti muillekin hankintojaan.
  Ja kyllä muilta saa myös varteenotettavia vinkkejä.

  Viivi,
  Miten olenkaan kanssasi täysin samaa mieltä.
  Huomasin juuri tuon kirjalaatikoiden täyttövinkin. Ensin täytin piri pintaan, mutta sitten älysin toimia laillasi ja pyyhkeitä ym vaatteitta päälle ja sujautin sekaan muutaman lasivadinkin vaatteiden joukkoon.

  Careliana,
  Minä olen myös samaa mieltä, että laadukas on myös ekologista.

  Hippokampustaja,
  Ne painavat, onneksi niitä ei tarvitse itse kantaa.

  VastaaPoista
 12. Ihanaa lukea tätä, omien haaveiden toteutumista! Ei pitäisi tuntea tekevänsä mitään väärää laittaessaan kodistaan mieleistään - satsatessaan laatuun, josta on valmis maksamaan.

  Odotan mielenkiinnolla kuvia uudesta kodistasi. Korkeat huoneet, kuulostavat hienolta.
  Aina oppii ja käyn googlettamassa tuon Bookworm-hyllyn minäkin ;)

  VastaaPoista
 13. Sisustaminen voi olla ihan mukavaa, mutta siinä kohtaa se ärsyttää, kun kaikki hajoaa samanaikaisesti ja nopeasti pitäisi saada uutta tilalle.

  Nimimerkillä astianpesukoneen ja läppärin juuri uusinut ja jonka sohva hajoaisi, jos ei sitä olisi suojattu uudella kankaalla.

  VastaaPoista
 14. Rita,
  Pienet ja suurremmat haaveet on mukava toteuttaa kun on sopiva hetki.

  Johanna,
  Teknisissä laitteissa on vuosien saatossa jostain syystä laatu pettänyt.

  Mutta kalusteissa onnistuu , jos satsaa laatuun. Sitä on tarjolla.

  VastaaPoista
 15. Ei sisustamisessa mitään vikaa ole, ja jos omaa lisäksi hyvän maun, niin ei aina tarvitse satsata siihen kalleimpaan (ja varmaan). Sinun sisustaminen (siis kotisi) kuulostaa herkulliselta ja innokkuutesi tarttuu..

  Itse muuttelen huonejärjestystä ja muutenkin sisustusta tämän ikkunaremonttini innottamana (=pakottamana) kun jouduin siirtelemään huonekaluja. On kuin saisi uuden kodin.

  Odotan jatkossa mielenkiinnolla kuvia uudesta kodistasi ja siellähän ei sisustaminen ihan heti taida loppua, niitä kertomuksiasi myös.

  VastaaPoista
 16. Arleena, blogisi on kauneuden lähde. Viihdyn ja nautin kertomastasi ja näyttämisestäsi.

  Me muutimme vuosi sitten ja olemme hurjan tyytyväisiä. Pikku hiljaa palaamme kaupunkiin puolen vuoden saarielämän jälkeen. On hyvä siellä, on hyvä täällä. Kun sisustus on melkein valmis, jatkan "vierailuja" toisten kodeissa, kuten luonasi. Silmäniloa, mielenrauhaa, hyvää oloa. Onnea muuttoon!

  VastaaPoista
 17. orvokki,
  Sisustaminen on kuin terapiaa. Huonekalujen siirtäminen ja pienenpienetkin muutokset tuovat iloa arkeen ja ennenkaikke itselle.

  Kirjoittelen varmaankin uudesta kodista kyllästymiseenne saakka.
  Nyt kaukosisustan. Käymme keittiösuunnittelijan kanssa sähköpostikeskusteluja ja hän hoitaa putkimiehet ja sähkömiehet paikalle.

  Lastu,
  Kiitos.
  Mikä onkaan mukavampaa kuin oman kodin laittamin en ja sisutaminen, vähitellen ja hartaasti. Tuntuu kuin kaikki olisi vasta alussa kuin silloin nuorena.

  Onnea muuttoon tarvitaankin. Toivottvasti kaikki saadaan ehjänä kotiin.

  VastaaPoista
 18. Sisusta sinä ystäväni sydämesi kyllyydestä. Innolla täällä odotan kuvia uudesta kodistanne.

  Jotenkin tunnen haikeutta, kun et enää laitakaan terveisiä kuvien muodossa kotikaupungistani.

  Uskoisin sinun jäävän kaipaamaan ainakin toria ja kauppahallia. :-) Olenko väärässä?

  VastaaPoista
 19. Unelma,
  Kunhan saadaan jotain paikoilleen uudessa paikassa, lähettelen kuvakulmia tännekkin.

  Turku pysyy mielessäni, täällä oli mukava asua, tässä kauniissa kaupungissa. Tulen käymään täällä varmaankin vuosittain.

  Kauppatoria ja -hallia jään kaipaamaan. Samanlaisia ei löydy muualta täällä Suomessa.

  VastaaPoista
 20. Ei ole munkaan mielestä mitään tuhlausta sisustaa ja laittaa omaa kotiaan, missä viettää kuitenkin suurimman osan elämästään!
  Onnea sisustamiseen!

  VastaaPoista