sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Kukkia, kirjoja, kesäkurpitsaa

Tämä ei ole voikukkaa, vaan jotain muuta jolle en ole nimeä löytänyt. Oli vain niin kaunis keltainen kukkapläntti tienposkessa, että piti ikuistaa. Juhannus on nyt ohi. Kun ajelin kaunista Turkua ristiin rastiin, näytti puiden vihreys jo tummuneen. Keskikesä on ohitettu, värit ovat syventyneet ja päivä lyhentynyt.
Alennusmyynnit ovat alkaneet. Huomasin sen Skanssissa käydessäni. Katselin kenkiä, vaan en jaksanut sovitella eikä ne lopulta kovin kivat olleetkaan. Suomalaisessa kirjakaupassa oli mukava ale. Tosin en 4,95 pokkareista löytänyt sopivaa. Otin jo Sirpa Kähkösen kirjan käteeni, mutta huomasin Sofi Oksasen Stalinin lehmät-pokkarin. Aloitin jo sen lukemisen, tykkään Sofin kirjoitustyylistä. 
Pastaa varten ostin kesäkurpitsan - espanjalaisen. En pelkää ehec-bakteeria, ei se espanjalaista alkuperää ole. Itujen syöminen voi olla riski, ainakin ulkomailta tulleiden. Persikat olivat myös espanjalaisia, en voinut vastustaa niitä. Ja nehän voi kuoria.
Päivänkakkarat sopivat kesäkukiksi juuri nyt olohuoneeseen. 

7 kommenttia:

 1. Upea bokeh tuossa ylimmässä kuvasa! Valitettavasti en tunnista kasvia, mutta komeeta on. Alennusmyynnit, äh. Päätin, etten osta vaatteita ennenkuin olen vanhoissa mitoissa, siis toissakeaäisissä. Kenkiä tosin voisi käydä katsastamassa. Kirjojen ostoihin myös pieni paussi olisi paikallaan. Maltankohan.

  VastaaPoista
 2. Luulen, että tuossa yläkuvassa on "Pukinparta"

  VastaaPoista
 3. Päivä lyhenee, oikein tulee ikävä kevättä ,kun joka lauantai sai kirjata päivän pidentyneen.
  En luultavasti lähde ollenkaan alennusmyynteihin ahdistumaan. Oikeastaan en tarvitse muuta kuin lenkkitossut, entiset lensivät jo hyvin palvelleina roskikseen.
  Minulta jäi tuo Stalinin lehmät lukematta, järkytti niin se puhdistus.
  Täällä iällä kannattaisi keskittyä vaan onnellisiin kirjoihin, surua ja murhetta on jo tarpeeksi koettu ja luettu toisten ahdingoista. Sofin lahjakkuutta en kiistä.

  VastaaPoista
 4. Lepis,
  Sadepäiviä tulee ja silloin on hyvä syy kirjojen lukemiseen.
  Kengät minun pitää vielä löytää.

  Amalia,
  Kiitos tunnistuksesta. Kävin jo katsomassa ja lukemassa tuntomerkit ja se oli se.

  Unelma,
  Ahdistus minullekin tulee siitä tavaramäärästä.
  Kyllä tämä kirja jo alussa on ongelmaa ja murheita täynnä.
  Mutta luistava on lukea, teksti on hyvää.

  VastaaPoista
 5. Minä sanoisin, että se on kaalivalvatti tai joku muu valvatti. Tuli vähän opiskeltua näitä kun pojan kanssa kerättiin yläasteella kasviota.

  Puhdistus on hyvä kirja, koska tarinan kehittely on aivan järkyttävän kiehtova. Muuten kirja on järkyttävä. Luin aikoinaan Puhdistuksen jälkeen samalla vauhdilla Stalinin lehmätkin. Siinä on ehkä enemmän Suomi-kritiikkiä.

  VastaaPoista
 6. Ilona H,
  Pukinpartana pidin sitä Amalian oletuksen perusteella. Pitää katsoa tuo kaalivalvatti vielä, uskon kyllä että olet oikeassa.

  Puhdistusta en ole lukenut vielä. Pitää se kai lukea, sen saa ehkä jo pokkarina.

  VastaaPoista