lauantai 18. kesäkuuta 2011

Taidetta kävelyreitillä

Kurkistin Tuomaansillalta alas ja aika hulppea kukkataulu avautui eteeni. Peltoretikka kukkii keltaisena ja takuuvarmasti joka vuosi ja aina hieman runsaampana reviiriään laajentaen.
Pieni epäilys minullekin vilahti mieleen, kun sillan ylitettyäni  huomasin mitä Virtanen tuumii Turun silloista.  Kesti se silta tämän kertaisen ylitykseni, Jatkoin matkaa.
 
Lyhtypylväässä komeili Tiitun iloinen lipunkantaja. Liehuvan lipun nuoli osoittaa vain eteenpäin kohti sarjakuvia. Mikäpäs siinä eteenpäin olin menossa.
Tämä toteamus on jo nyt kuolematon, sillä minun lisäkseni hyvin moni ajattelee juuri noin. Tämä teos näyttäytyy Turun Tuomiokirkon välittömässä läheisyydessä seisovassa lyhtypylväässä.
Tuomiokirkon puistossa Tiitu muistuttaa pyöräilyn ekologisuudesta. Olin tällä kertaa askeleen edellä, kuljin vain omin jaloin. Siis todella ekologista,  kun vain kengän pohjat kuluivat ja toivon mukaan paloi myös muutama milli rasvaa kehostani.
Nyt palasin  takaisin, mutta seuraavalla kerralla jatkan siitä mihin jäin eli etsin kaikki sarjan kuvat. Löytäkää tekin ne, kun tulette Turkuun.
Tämä on yksi kulttuurikaupungin taidetapahtumista, jonka tarjoaa Turun Sarjakuvakerho Kohtaa sarja kuvia  hankkeessaan. Teokset on sijoitettu ulos koko ohikulkevan kansan nähtäviksi lukuunottamatta Kaisa Lekan teoksia, jotka ovat nähtävissä Turun kirjastossa.

7 kommenttia:

 1. Mukavaa on nähdä taidetta kulkureitillä:) Asuinkaupunkini yhdessä puistossa on samoin;aina vaihtuva näyttely.

  VastaaPoista
 2. Mukavaa nähtävää ja katseltavaa. Pitää kulkea silmät auki kaupungilla ja muutenkin luonnossakin.

  VastaaPoista
 3. Hauskoja taidepläjäyksiä. Kiva kun kulkureiteiltä löytyy katseltavaa.

  VastaaPoista
 4. Turussa on tunnetusti paljon Virtasia mutta jostain syystä en ikinä ole ajatellut B:tä turkulaiseksi. Nyt sitten sekin selvisi.

  VastaaPoista
 5. Turussa on niin kiva aina piipahtaa..
  Nykyään, kulttuurivuonna on siellä ihania tila- ym taideteoksia siellä, täällä..

  VastaaPoista
 6. Yaelian,
  Mukava idea ja se voisi toteutua täällä kulttuurivuoden jälkeenkin.

  Sirkka,
  Nyt on mukava ottaa kaikki irti kesästä ja sen annista. Tosin parasta aikaa sataa kaatamalla ja on tyydyttävä siihen mitä ikkunasta näkyy.

  Sirokko,
  Ei tule aika pitkäksi, kun odottelee kävellessään mitähän seuraavaksi eteen putkahtaa.

  Deme,
  Niin Turun sarjakuvaseuraan kaikki ko piirtäjät kuuluvat.

  Unelma,
  Mukavaa näyttää koko kansalle hieman pimennossa olevaa taidetta. Tai siis ainakin minulle nämä ovat suht uusia kokemuksia.

  Hanne,
  Täällä on ties mitä. Saunomaankin voi mennä keskelle Aurajokea, kun vain varaa saunan etukäteen.

  VastaaPoista