sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Hetkiä

Avoimesta makuuhuoneen ikkunasta kantautuu myöhään yöhön lintujen liverrys. Kun yksi aloittaa niin toinen jatkaa. Kaunista musiikkia, jään kuuntelemaan kun en saa unta. Viserrykset jatkuvat vaikka aurinko on jo hävinnyt taivaan rannan taakse. Aikaisin aamulla havahduin, on aivan hiljaista. Linnut ovat lopulta nukahtaneet. Aamuvirkut hyppelevät pihalla ruokaa etsimässä Ne eivät nyt konsertoi.
Minulla on tapana kuunnella sunnuntaiaamuisin radiosta Näistä levyistä en luovu ohjelmaa. Niin tein tänäänkin klo 7.03, musiikkivieraana oli Mona-Liisa Malvalehto, hiihtäjä ja musiikinharrastaja/opiskelija. Radion jälkeen katselin tv:stä Kymmenen tarinaa Helsingistä ja suomalaisuudesta. Tekstit ja kuvat pysäyttivät minut ja hiljennyin seuraamaan näitä koskettavia lyhytelokuvia. Jäin miettimään omaa elämääni tässä ja nyt. Kuinka paljon jääkään hetkiä, jotka vain kiitävät ohi. Niihin ei pysähdy, ne eivät tallennu muistilevylle. Onko elämä ajan virtaa, joka soljuu nopeasti käsistä pois ?
Tyynessä aamussa kantautuivat ulkoa äänet sisälle. Naapurin pikkupoika oli jo leikkimässä pihalla. Iloinen ja raikas lapsen ääni kuulosti korviini  kauniilta musiikilta  ja naurun helähdykset lintujen liverrykseltä.
Nyt on taas ilta ja linnut ovat jo aloittaneet yökonserttinsa. Helteinen päivä takana. Pakko myöntää, että vietin koko päivän sisällä viileässä.  Katselen orvokkeja, jotka sinnittelevät helteessä. Kun helteet ovat ohi, alkaa niille uusi elämä  ja istutan laatikoihin uudet kukat.
Terassiruusu kukkii nyt vihertävän valkoisin kukin. Onhan siinä mukana hieman pinkkiäkin. Huomenna on jo viileämpää, niin on luvattu.

10 kommenttia:

 1. Meillä mittari näyttää ulkona +13. Kuinkahan sitä nyt tarkenee?

  VastaaPoista
 2. pioni,
  Onko siellä jo niin viileää. Täällä on vielä +20

  VastaaPoista
 3. Lapsen nauru ja linnun laulu yhdessä kesän kauneinta musiikkia.
  Aivan huikaisevan kaunis on terassiruususi!

  VastaaPoista
 4. Kaunis tuo terassiruusu!
  Lintujen lauluun on mukava
  herätä.
  Nyt tuulee siihen malliin,
  että pian saamme varmaankin
  sitä kaivattua sadetta.

  VastaaPoista
 5. Tuo orvikko-päivänkakkara kuva on huikean kaunis.

  Nyt jo helle helpotti. Aamu-uinnilla vesi oli ilmaa lämpimämpää.

  VastaaPoista
 6. Hyvää alkanutta viikkoa! Kauniita kuvia!

  VastaaPoista
 7. kaanon,
  Niin on. Ihana kesä ja nyt on satanut.

  sipa.
  Jo satoi täällä, mutta lisää saa tulla.

  Mirjam,
  Kiitos.

  Unelma,
  Oi olet jo käynyt uimassa, nyt on sopivaa kävelylenkille.

  Marja-Leena,
  Samaa sinne.

  VastaaPoista
 8. Ihania kukkakuvia! Ja itse saat vielä elävistä kukista nauttia.

  Juu "kiitävi aika", oikein välillä hirvittää että liian nopeaan. Olen luvannut itselleni aikarajan. Runsaan kolmen vuoden päästä hieman hellittää - 60 vuotta täytettyäni yrittää jättäytyä työelämästä vähemmällä. Jo pelkkä ajatuskin tekee hyvää ja saa jaksamaan. Kun on ollut ikänsä työssä ja vaikka siitä sydämestään nauttinut, täytyisi saada jo välillä vapaa-ajasta ja kiireettömyydestä osansa.

  VastaaPoista
 9. Rita,
  Aika tosiaan kiitää. Nyt pitää vain tehdä kaikkea sitä mitä on aina halunnut, näin sitä tulee ajatelleeksi, mutta vähänpä saa kuitenkaan toteutetuksi.

  VastaaPoista