tiistai 14. kesäkuuta 2011

Kaupungilla

Vilinää on pihalla aamusta alkaen. Olen aika huono lintutunnistaja, mutta tämä ja muut samaa lajia olevat keikkuvat pihapuissa laulellen. Laulurastas, näin otaksun. Pyydän että joku viisaampi korjaa, jos olen väärässä. Mustarastas on myös vakituinen vieras. Koiras on musta keltanokkainen ja sen näen korkealla puussa laulamassa ja naaras on ruskea ja pomppii pihaheinikossa ruokaa hakemassa. Nyt sateiden jälkeen nämä naaraat keikkuivat oikein porukalla pihalla.  Eikä rastaat tähän lopu. Räkättirastas on se, joka ehtii syödä kirsikat ellen ole hyvin nopea. 
Tänään ajelin kaupungilla autolla. Kun pysähdyin liikennevaloissa, katsoin sivulleni ja näppäsin hetken mielijohteesta kuvan. Vasta kuvan valmistuttua kuvakansiooni syvennyin tarkemmin kuvaan. Rakennus näyttää kuin se olisi aivan jostain muualta kuin Suomesta. Tyyli, väritys, raja-aita ja ikkunoiden tiilikaaret vievät ajatukset Venäjälle.
 Taas liikennevaloissa. Vanhaa ja arvokasta tyyliä tässä Turun kaupungin omistamassa rakennuksessa. Sen ensimmäisessä kerroksessa näyttää olevan  käsillä tekeville  harrastustilat. Kangaspuut vilahtivat ikkunan takaa.
Turun Tuomiokirkosta vain kivenheiton päässä on ihastuttava puutalojen kaupunginosa, josta löytyi näin kaunis näkymä eräänä aurinkoisena loppukevään päivänä.  Näyttää aivan maalaisidylliltä keskellä kaupunkia.
Keltainen peltoretikka kukkii parhaillaan räiskyvän keltaisena. Linnako villiintyneestä puutarhasta pilkistää, niin voisi luulla. Mutta Turun Kierrätyskeskus ja Ekotori löytyvät täältä kukkakedon takaa komeasta valkoisesta tiilirakennuksesta. Kannattaa käydä kurkkaamassa linkin takaa tätä käytetyn tavaran ostosparatiisia. Ja sitten tietysti paikan päälle ostoksille.

12 kommenttia:

 1. Hienoja taloja ja ihanaa alkukesän kukintaa, näyttää tutulta, kävin sattumalta Turussa viime lauantaina ja ihailin itse vanhoja rakennuksia ohiajatessa :-) (tuli käytyä Ruissalon kasvititeellisessä, upeata kukintaa sielläkin nyt)

  VastaaPoista
 2. Kauniita kuvia Turusta. :-)

  Kirkkotien kierrätyskeskuksen vierestä keväällä kaivoimme kaatosateessa jalokurjenpolven juuria, hyvin lähtivät kasvamaan.

  VastaaPoista
 3. Kauniita paikkoja olet kuvannut.En ole todella pitkään aikaan ollut Turus,mutta ihan kuvienkin perusteella olisi mukava siellä taas käydä.

  VastaaPoista
 4. Hieno kuva rastaasta. Ekotori on tuttupaikka, töissä siellä vuoden päivät muutama vuosi sitten.

  VastaaPoista
 5. Kauniita kuvia Turusta, joka
  on todella kaunis kesäaikaan.
  Muutama vuosi on viimeisestä
  vierailusta, joten olisi aika
  uusia vierailu.

  VastaaPoista
 6. HA,
  Turku on kaunis kesällä. Ruissalon Kasvitieteellisessä olen joka kesä käynyt, en vielä tänä kesänä.

  Unelma,
  Täältä tai tuolta ne jalokurjenpolvet ovat, en ole vielä samoillut tuossa metsikössä.

  Yaelian,
  Tervetuloa, täällä on paljon nähtävää ja minullakin on vielä monta paikkaa käymättä.

  Ari,
  Kiitos.
  Olen kierrellyt siellä Ekotorilla ja jos ei ole rahaa liiemmälti laittaa sisustamiseen, voi näppärä ja osaava saada kunnon kalusteita sieltä pilkkahintaan. Tosin vähän fiksausta tarvii tehdä.

  sirpa,
  Kannattaa tulla ja nythän täällä on paljon taidetta näytillä, ollaan Euroopan kulttuuripääkaupungissa 2011.

  VastaaPoista
 7. Turku jäi viime kesänä väliin, jospa tänä kesänä sinne ehtisi, paljon olisi katsottavaa nyt kun olet tehnyt sitä vähän tutummaksi.

  VastaaPoista
 8. Kauniita näkymiä. Turunreissu onkin pitkästä aikaa kalenterissa. -Laulurastaaksi sanoisin minäkin.

  VastaaPoista
 9. Turku on kaunis kaupunki.
  Siellä on paljon nähtävää.
  Ihania kuvia olet napannut.
  Mukavaa keskiviikkoa Sinulle:)

  VastaaPoista
 10. Luulisi että kuvassasi on laulurastas, mutta satavarma en ole.
  Romanttista kaupunkikuvaa..

  VastaaPoista
 11. Sirokko,
  Tervetuloa vaan. Taas tänään kävelylenkillä huomasin monenlaista uutta.

  Hannele,
  Se on totta, kauniita ovat.

  Marjattah,
  Nyt kun Turku on kulttuuripääkaupunki, täällä on taidepuolella vilkasta.

  Hanne,
  Pieniä kuvia otin tai saahan ne suurennettua klikkaamalla.
  Samoin sinulle.

  kaanon,
  Jos se ei ole laulurastas, voisiko olla kottarainen.

  VastaaPoista