lauantai 25. helmikuuta 2012

Konsertissa


Tänään nautin Kokkolan Talviharmonikan konsertista,, joka kantoi nimeä "Suuri Viihdekonsertti", se oli nimensä arvoinen.  Orkesteri Guardia Nueva johtajanaan Raimo Vertainen tulkitsi upealla tavalla tangoja. Juontajana oli Anna-Liisa Tilus.
 
Solisteina Angelika Klas, Pasi Kaunisto ja Jonna Poikkijoki. Erityisesti pidin Jonna Poikkijoen tulkinnoista. Angelika Klasin esittämä Maria oli koskettava ja vetoava.
Kun Pasi Kaunisto lauloi Lakeuden kutsun, kolahtivat sanat minuun hyvin omakohtaisesti. Juuri niin olen kiertänyt  sinne tänne kauas pois, kuitenkin mielessäni kotiseudun kutsu ja lopulta paluu takaisin..


Lakeuden kutsu  You Tubesta tallennettuna myös teille kuunneltavaksi linkin takana. Tallenteen osuvat pohjanmaalaiset kuvat uppovat kuuntelijaan ainakin minuun. Muistot palaavat kauas taakse, samoin herkistyin myös konsertissa.
Musiikilla on todella mahtava voima, se koskettaa.

5 kommenttia:

 1. Hienoa, Talviharmonikka viikot on vakiintunut tapahtuma Kokkolassa! Kyllä vaan musiikilla on suuri merkitys ja voima meihin.Nuo kauniit kesäiset kuvat Kaustiselta elähdyttivät ihanasti.

  Itseltäni jäi tänä vuonna harmonikkatapahtumiin osallistumatta. Yleensä ollaan jotain konservatorion puolella käyty kuuntelemassa ja aina on niistä nautittu.

  VastaaPoista
 2. Kun kuuntelen harmonikkaa, niin tämä täti rokkaa :-)
  Tai, no, menen nirvanaan.. Ei taida minun mielestäni mikään soittopeli pärjätä sille. On onni että tuttavallani on niitä monta, (harrastaa ostoa myymistä ja soittaa erilaisissa tapahtumissa.) Saan kuunnella hänen soittoaan käydessäni kylässä.

  VastaaPoista
 3. Pasi Kaunisto on lämminhenkinen taiteilija ja yhdessä taidemaalari vaimonsa kanssa nauttivat Kokkolan talvesta, kunnes suuntaavat taas kohti Etelä-Ranskaa. Talviharmonikka-festivaaliviikolla on ollut monipuolinen ohjelmatarjonta ja ensi vuonna uudestaan uusin artistein.

  VastaaPoista
 4. Musiikilla on tosi suuri vaikutus ihmiseen.
  Enemmän pitäisi itsenikin kuunnella sitä.
  Muttakun asun pienellä paikkakunnalla ja joka paikkaan on pitkä matka, niin ei sitten tuu lähdettyäkään aina, vaikka tykkäisikin.

  VastaaPoista
 5. Varmaankin upea konsertti.Angelika Klas on hieno esiintyjä;olen häntä kuunnellut parissa tilaisuudessa hänen ollessa vielä nuorempi.HIenoja kuvia!

  VastaaPoista