perjantai 10. helmikuuta 2012

Enkelin lento

Mielikuvissamme enkeli, se hyvä enkeli, on pukeutunut valkoiseen pitkään pukuun. Harva meistä on kohdannut enkelin, mutta jokaisella meillä on käsitys miltä enkeli näyttää. Mielikuva perustuu uskonnollisten kirjojen ja kertomusten välittämiin kuviin ja sanoihin.
Olen kohdannut enkeleitä, niissä ulkonäkö on ollut sivuseikka. Kaikki kolme kohtaamista ovat olleet erilaisia. Kahdessa enkeli viesti lintujen kautta ja kolmannessa tunsin voimakkaan läsnäolon ja valon. Kohtaamiset tuntuivat merkittäviltä vasta, kun ne olivat jo ohi. Kohtaamisen hetkellä tilanne oli luonnollinen. Sanoman, tarkoituksen ja merkityksen pohdinta alkoi kaiken tapahtuneen jälkeen ja se jatkuu edelleenkin.
 
Pihapuun latvaan on takertunut valkoinen kaapu. Huomasin sen jo eilen. Tänään se oli edelleen siellä, näytti kuin joku pitelisi kaksin käsin kiinni puusta. Tälle ilmiölle löytyy hyvin maallinen selitys.   
      
*****************
Pakinaperjantai  272. haaste = Puhuvat sivut

14 kommenttia:

 1. Se on totta, että me kaikki kuvittelemme enkelin valkoisiin pukeutuneena. Mutta enkeli voi olla vaikka ihmisen muodossa,tai vaikka tulla unessa.
  Mutta uskon, että enkeleitä on täällä meidän joukossamme ja enkelit voivat muuttaa muotoaan. He voivat tulla luoksemme vaikka linnun muodossa, niinkuin sunkin luokse.
  Mutta mikä tämä valkoinen siellä puussa on, onko se jokin verho,vai mikä, huivi ehkä joltain lentänyt?
  Minäkin olen saanut kohdata enkelin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon samoin, että enkeli ei ole se siivet selässä ja valkoisissa, kuten kuvittelemme. Kohtaaminen on ihmeellinen kokemus, se avautuu vasta jälkeenpäin.
   En tiedä mikä sinne puun latvaan on lennähtänyt.

   Poista
 2. Arleena, oikein hätkähdin, kun tulin tähän postaukseesi. Olen vastikään lukenut Lorna Byrnen kirjaa Enkeleitä hiuksissani. Se sai minut miettimään näitä enkelikokemuksia, joita ihmisillä on. Helpostihan ihminen torjuu henkimaailman, jos ei ole mitään omia kokemuksia tai on hyvin biologinen maailmankatsomus. On totta, että monilla mystisiltä vaikuttavilla asioilla on luonnollinen tai tieteellinen selitys. Sille, jolla näitä kokemuksia on, enkelit ja henkien maailma ovat kuitenkin todellista eikä sitä voi toinen selittää pois. En ole itse nähnyt enkeleitä, mutta sellaisia kokemuksia on, jotka saavat uskomaan henkimaailmaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelen enkelikokemuksista samoin kuin sinä. Joku voisi sanoa niitä etiäisiksi, sekin on hyvä ilmaus näille kokemuksille.

   Poista
 3. Ihania ja koskettavia enkeli-kokemuksia on tullut itsekin koettua.

  Tuulessa leijuva ja oksiin takertunut kaapu näyttää kauniilta.
  Taidanpa ripustaa minäkin oman tuollaisen, lämpöharson lähipuuhun liehumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokemuksiaan eivät kaikki ehkä tunnista tai tiedosta. Nesäilyvät mukana aina.
   Minustakin se on kaunis liehuessaan.

   Poista
 4. Ellinoora tuossa jo kirjoittikin ajatukseni hyvin selkeästi. Nämä ovat uskon asioita, ei voida todistaa puolesta eikä vastaan, jokainen kokee tavallaan ja miettii sisimmässään.
  Kuvat on todella kauniita, harso on tosiaan kuin enkelin lento.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki eivät edes tiedosta näitä kokemuksia. Jotkut pitävät huuhaana. Minulle ne ovat olleet sanomia ja viestejä.
   Näyttä liehuvan kuin enkeli puun latvassa.

   Poista
 5. Ja kuka enkelin kohtaa, hänelle näky on todellinen. Kohtaamisessa ei ole pelkoa. Vasta jälkeenpäin alkaa pohtia näkemänsä ainutkertaisuutta. Ja sitten on ne elämämme arkienkelit, jotka tupsahtavat oikeaan aikaan ja paikkaan. sanovat oikeat sanat tai kuuntelevat ja yhtäkaikki toimivat kuin enkelit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arkienkeleitä kohtaa jokainen. Toivottavasti osattaisiin antaa niille kuuluva arvo.

   Poista
 6. Enkeliä en ole oikeasti kokenut kohtaavani, mutta mielikuvissani enkelillä on kaarevat siivet, joita se suojelevasti pitää ympärilläni. Mielikuvaan liittyy laulu Maan korvessa kulkevi lapsosen tie, jossa ihana enkeli kotihin vie ja joka on äärimmäisen lohduttava ja turvallinen laulu lapsuudesta. Kuvasi ovat ihanan ilmavia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kaikilla lienee mielessä se lohduttava ja suojeleva enkeli. Juuri nuo tuntomerkit ovat monella laulu ja minulle piirtyy eteen myös taulu lapsista metsäpolun huteralla sillalla enkeli suojelemassa taustalla.

   Poista
 7. Ainoa enkelikokemukseni kuuluu lapsuuteen ja kiiltokuviin. Enkelit olivat yleensä irrallisia naisenpäitä siivet kasvaneina niskaan.

  VastaaPoista
 8. Kauniita kuvia.

  Enkeleiden ystäville kuvia Zagrebista enkelipatsaista.
  http://www.flickr.com/photos/amnellanna/sets/72157629284342055/

  Tuolla linkissä nimeni takana on kirjaan keskisttynyt lukija ja puhuvat sivut

  VastaaPoista