lauantai 11. helmikuuta 2012

Kaapissa

Tänään järjestin keittiön Neppari-kaapin sisällön uudella tavalla. Usein käy juuri niin, että käyttöjakson jälkeen selviää mikä on astioiden oikea paikka. Olin järjestänyt kuppeja sinne sun tänne ja osa oli jopa unohduksissa. 
Ennen toteutusta oli hankittava lasimestarilta lisää muutama hylly. Siirsin kaapista lasit umpiovien taakse ja vaihdoin tilalle kupit.Laseista jäivät vain Ultima Thulet ja I-lasit sekä korkeat cocktail-lasit, joita tulee käytettyä etupäässä jälkiruokien tarjoamiseen.
Valkoiset ja vihreät Natur-kupit  ylimpänä kaapin kahdella hyllyllä. Sen jälkeen Linda-kupit, jotka olen saanut enon vaimolta. Nämä ovat olleet toimettomana kaapissa vuosia. Nyt otin ne käyttöön ja osoittautuivat oikein hyviksi, koko on sopiva mukin ja perinteisen kahvikuppikoon välimuoto.
Espressokupeilla on ollut aika vähän käyttöä.  Vaalean keltaiset teekupit ovat jääneet myös vähälle käytölle, mutta nyt taitaa käyttö lisääntyä.  Kupeista on hyvä tarjota sekä kaakaota että jälkiruokaa esimerkiksi pannacottaa. Nämäkin kupit ovat Natur-sarjaa.  Kaikki kupit ovat luuposliinia ja  Gustavsbergiltä.  
Alimman hyllyn kahvikupit ovat  suomalaiset Arabian Arctica-sarjaa, fajanssia.  Teema-mukit ovat syrjäyttäneet kahvikupit arkikäytössä. Vieraille ja juhliin tulee katettua perinteiset kahvikupit. Meistä on tullut mukikahvikansaa. Mukit tulivat jäädäkseen joskus 1980-luvulla ja jostain syystä syrjäyttivät kahvikupit. Kahviloissakin näkee usein pelkästään mukeja. Minä joisin kyllä mieluimmin kunnon kahvikupista, jonka alla on lautanen.   
Tähän kaappiin eivät sopineet Wawelin ja Arabian Kaira- kahvikupit.    

14 kommenttia:

 1. Ihania astioita. Ihana järjestys, siisteys..
  Hups, mietin omaa kaappiani=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasiovet ovat armottomat, on pakko pitää jonkinmoinen järjestys.

   Poista
 2. Tuosta on nyt hyvä ottaa tarvittaessa. Lasiovet ovat mukavat, näkee heti missä mikin astia on. Meilläkin on lasiastiat lasin takana. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kaappi on keittiöön aivan välttämätön, koska kaappitila muutoin pieneni lähes puoleen.

   Poista
 3. Kauniita astioita ja siisti järjestys. Sitä on ilo katsella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasiovien takaa näkyy niin helposti epäjärjestys, toivottavasti järjestys säilyy.

   Poista
 4. Kauniita astioita ja niin hyvässä järjestyksessä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Pidän noista Gustavsbergin astioista ja nyt ne ovat näkösällä toisin kuin ennen.

   Poista
 5. Hyvältä näyttää!!
  Blogissani on sinulle jotain , jos jaksat piipahtaa siellä :)

  VastaaPoista
 6. Kaunista, kaunista - kuten arleenalla aina. Näen jo kuumaa teetä vaaleankeltaisissa kupeissa. Nautin mielikuvituksen voimin sekä teestä että kauneudesta.

  VastaaPoista
 7. Muki ja kuppi-asetti -yhdistelmä jakaa ihmiset kahteen. Minäkin suosin kuppi-asetti -yhdistelmää, mutta yksin ollessani saatan ottaa kahvin tai teen myös mukiin, varsinkin jos juodessa luen tai teen sudokua.

  VastaaPoista
 8. Saat olla ylpeä emäntä näin hyvässä järjestyksessä olevista astiakaapeistasi, onnittelen!

  VastaaPoista
 9. Muistan, milloin tajusin, että meistäkin oli alkanut tulla mukikansaa. Ystäväperhe oli tulossa vierailulle lähes kolmekymmentä vuotta sitten. Koulusta tulleet Esikoinen ja Keskimmäinen tajusivat, että heille oudot vieraat olivatkin ihan tuttuja. ”Ai, mukivieraita”. Se tarkoitti sitä, ettei tarvinnut käyttäytyä mitenkään erityisesti...
  Olen alkanut myös välillä taas kattaa kahvikuppejamme myös "mukivieraille". Se tuntuu miltei nostalgialta, mutta juhlistaa kummasti arkisiakin tilanteita.

  Kauniit astiat kauniisti järjestettyinä hivelevät (nostalgisesti) silmää. Turha olisikin pitää nuo kauniit astiarivisi piilossa.

  VastaaPoista
 10. Ihania astioita ja niin siistissä järjestyksessä :)

  VastaaPoista