tiistai 5. heinäkuuta 2011

Pihalla ja sohvalla

Terveisiä taas täältä lehtimajasta. Nimittäin kotiamme varjostavat viilentävästi isot lehtipuut. Kun katselen olohuoneen ikkunasta, näen vain vihreää. Jos lasken katseen alemmaksi, näen kukkia. Kuten aikaisemmin kerroin, olen suurten linjojen puutarhuri.  Se tarkoittaa, että en ole pikkutarkka puurtaja. Pikkupuutarhassa saavat kasvaa ne kukat ja kasvit, jotka ovat sinne jääneet kasvamaan. Nautin rönsyilystä.
Kerrotut päivänliljat aloittavat vasta nyt kukintansa ja nuppuja on paljon. Vapaana olevan multatilan täyttää kukkiva suikeroalpi. Ei siis mikään taidokkaan tarhurin piha.
Jo punertavat kirsikat. Taas alkaa kilpailu rastaiden kanssa, kumpi ehtii ensin. Aion olla tarkkana, että saan osani. Kirsikkapuusta on jo kuulunut kuhinaa. Koko kirsikkapuun alusta on tasaisen vihreää suikeroalpia ja nyt se kukkii keltaisena. Kuva on otettu auringon laskiessa, ulkona on hieman hämärää.
Selailin Sköna Hem Country life-sisustuslehteä.  Silmiini osui aika mukava idea kukkaruukusta. Moottorisahalla vain puun runko pätkiksi, sen jälkeen kolotaan ruukun mentävä kolo. Kas luonnonläheinen ruukku on syntynyt. Sopii pihalle, patioille ja  parvekkeille.

Eikä tässä vielä kaikki. Suomalainen Glorian Koti esittelee samaa ideaa. Nyt rungon palaa ei koverreta, leikkuupinta hiotaan ja maalataan. Pölkynpalasta tuleekin jakkara.  Ehkä en maalaisi kuitenkaan pastellivärisiksi. Ainakin kuvassa näyttää olevan aikamoinen kontrasti pölkyn karheaan  ulkonäköön.

9 kommenttia:

 1. Tuollainen rönsyilevä puutarha miellyttää minunkin silmiäni.
  Ja hauska tapa käyttää puun runkoa;sekä ruukkuna että istuimena;D

  VastaaPoista
 2. Sinun puutarhasi on just niinku pitääkin! Ja tuohon pölkkytyyliin ei tosiaan oikein pastellivärit istu.

  VastaaPoista
 3. Viihtyisän näköistä, tuommoisesta puutarhasta itsekin pidän.
  Meillä on vanhoista kannoista sahattu ruukuille sopivia alustoja, kukkapurkitkaan eivät siten kuulemma häiritse niin pahasti nurmikon leikkuuta.
  Nuo turkoosit pölkyt pistävät kyllä aika pahasti silmään, mutta riippuu tietysti ympäristöstä ja omasta mausta haluaako semmoisia pihalleen.

  VastaaPoista
 4. Tuollainen rönsyilevä puutarha on minullekin mieluisa. Ne arkkitehtien viivottimella vedetyt saavat jäädä julkisiin viheralueisiin. Oma piha saa olla kodikas.

  VastaaPoista
 5. Puutarhassasi vallitsee oikeanlainen meininki. Antaa niiden kukkien kukkia, jotka kukkivat.
  Minäkin yritin aiemmin saada mieleistäni 'järjestystä' aikaan, sitten nostin käteni ylös ja sanoin kukille kukkikaa miten haluatte.

  VastaaPoista
 6. Puut ei tykkää, paitsi jos tuuli vaikka on kaatanut ne, niin silloin ne haluavat sisälle lämmittelemään.

  VastaaPoista
 7. Upea kukkapenkki! Meillä myös suikeroalpi on vallannut kukkaloistollaan paikat, joissa viihtyy.
  Kukkapurkki idea on kiva, mutta jakkaroihin sävyt ihan vääriä.

  VastaaPoista
 8. Yaelian,
  Minustakin tuo runkoruukku on kiva.

  Ilona H,
  Kiitoksia tunnustuksesta.

  Mk,
  Olet hyödyntänyt kivasti alustoiksi. Ruukutkin pysyvät suorassa alustallaan.

  Unelma,
  Just samaa mieltä, piha rönsyilköön kodikkaasti.

  kaanon,
  Kukkien ehdoilla mennään.

  isopeikko,
  Juu ei puita ruukkujen ja jakkaroiden takia saa kaataa, vain jos on kaatoon oikea tarkoitus tai myrsky rysäyttänyt poikki.

  Kesän lapsi,
  Suikeroalpi on niin kiitollinen rönsyilijä, ei moiti mitään kasvaa vaan.

  VastaaPoista
 9. Hauskoja nuo pölkyt! Perinnesysteemille keksitty oivallisesti uutta näköä.
  Antaa kaikkien kukkien kukkia. Suomalaiseen pihaan sopii pieni rönsyily paljon paremmin kuin kynsisakilla nipsuteltu jälki. Meillä ei ole sellaista kulttuuria.

  VastaaPoista