torstai 7. heinäkuuta 2011

Kokkolassa

 
Keskuspuiston Vesiurut, joiksi nämä suihkulähteet on nimetty,  näyttävät raikkaan vilvoittavilta  tässä helteessä. Hakeudun kadun varjoiselle puolelle ja ihailen tätä näkymää. Lähes jokaisen kaupungin läpi virtaa joki. Niin täällä Kokkolassakin. Joki ei ole  suuren suuri ja se on suomalaisittain lausuttuna Suntti. Suntti laskee mereen lähelle tulevaa Asuntomessualuetta.  Kokkola näyttää kauniilta, hyvinhoidetulta ja rehevältä. Kaunista katseltavaa riittää muuallakin kuin Asuntomessualueella.  
Vanhan Palokuntatalon edessä on kaunis naisfiguuripatsas. Valitettavasti en löytänyt patsaasta mitään tietoja kaupungin nettisivuilta.
Keskuspuisto on nimensä mukaan kaupunkia halkova Sunttia reunustava pitkä puisto, joka päättyy Englanninpuistoon ja siitä puisto jatkuu eteenpäin Hollihaanpuistona. Rehevät koivut kätkevät taakseen Rantakatua reunustavat, Neristaniin eli Vanhaan kaupunkiin kuuluvat, vanhat ja kauniit talot. Tämä on Neristanin itälaita. Kuljin sisään tähän vanhaan kaupunginosaan ja se on todella tutustumisen arvoinen.

16 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia. Täytyykin kutsua taata katsomaan kotikaupunkinsa kuvia. :-)

  VastaaPoista
 2. Unelma,
  Onko miehesi Kokkolasta. Tietäisikö hän tuon patsaan historiaa.

  VastaaPoista
 3. Olen alkanut vuosien saatossa tykkäämään yhä enempi Kokkolastamme, vaikka itse asun täällä merenrantakylässä etäällä.
  Eilen illalla tutustelimme paljon mainostettuun torielämään. Ei ollut meidän juttu. Sen sijaan viihdyimme kaupungin vohvelikahvilassa järjestetyssä jazztilaisuudessa. Kivan vapaamuotoinen tapahtuma!

  VastaaPoista
 4. Kauniita kuvia!
  Viimeksi Kokkolassa kävimme syömässä Pormestarin kahvilassa vanhassa kaupungissa. Pöytiä oli myös ihanalla pienellä sisäpihalla jossa oli upeita kukkaistutuksia ja suihkulähde solisi. Suosittelen!

  VastaaPoista
 5. Vielä korjaus: Se on siis Pormestarinkadun kahvila. :)

  VastaaPoista
 6. Vielä korjaus: Se on siis Pormestarinkadun kahvila. :)

  VastaaPoista
 7. Rita,
  Nyt olemme olleet samalla iltatorilla yhtäaikaa. Minäkään en erikoisemmin tykkää tuollaisesta ahatautuneesta tapahtumasta.
  Vohvelikahvilatapahtumasta kuulimme, mutta se jäi käymättä tällä kertaa.

  Kaisa,
  Pormestarin kahvilassa emme ole käyneet vielä - pitääpä mennä sinne jossain vaiheessa.
  Sen sijaan käymme aina kerran syömässä Petriinaksessa. Siellä on niin mahdottoman hyvää meksikolaistyylistä ruokaa ja ne perunat eri muodoissaan ovat syntisen hyviä. Aivan senkin takia käymme siellä, että kotona en ihan sellaista ruokaa laita.

  Suosittelen Kokkolaan meneville tätä ravintolaa Isokadun rautatieaseman puoleisessa päässä.

  VastaaPoista
 8. Onpa tuo jokialue kaunis! Minulla on tuttu pariskunta Kokkolassa;he yöpyivät muutaman kerran luonani Israelissa ja pyysivät vastavierailulle Kokkolaan,mutten taida ehtiä,Kauniiltä näyttää kyllä kaupunki,joten olisi ollut kiva mennä sinne tutustumaan.

  VastaaPoista
 9. Hassua vettä. Se yrittää sataa ylöspäin.

  VastaaPoista
 10. Kauniita kuvia, nyt on ihan pakko suunnitella reissua Kokkolaan!

  VastaaPoista
 11. Vehreitä ja tyylikkäitä näkymiä Kokkolassa.

  VastaaPoista
 12. Kokkola esittäytyy kuvissasi hyvin edukseen. Sievä kaupunki. Minä en ole Kokkolassa poikennut, aina vaan kasitietä ohi. Joku kerta voisi asian korjata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu. Äitini kotipaikka on Kannuksessa ja sinne ajeltiin aina Kokkolan ohi Seinäjoelta eikä oikein koskaan käyty katselemassa kaupunkia. Nyt elokuussa 2013 päätin korjata asian ja ajelin päiväksi tutustumaan Neristaniin ja muuhunkin keskusta-alueeseen. Hieno kaupunki, kauniita puu- ja kivitaloja, puistoja, kerrassaan hieno teatteritalo ja raatihuone jne. Pieni pettymys oli se, ettei Tyrsky-patsaassa tyrskynnyt vettä kuten olen joskus nähnyt kuvissa... Tämä kommentti etsiessäni niin ikään tietoa yllämainitusta naisfiguurista. Itse asun nykyisin Haminassa, joten terveisiä sieltä.

   Poista
 13. Kokkola on aivan vieras paikka minulle, mutta näyttää ihan tutustumisen arvoiselta kaupungilta.
  Kyllä riittäisi Suomessa katseltavaa, joka kesä on jollekin vieraalle paikkakunnalle tehty tyttären kanssa kesäretki eikä kertaakaan olla petytty retkeen.

  VastaaPoista
 14. Yaelian,
  Kesäisin Kokkola on kauneimmillaan.
  Kannattaa poiketa, jos matkan varrelle sattuu.

  isopeikko,
  Helteellä nämä vesiurut solisevat todella raikkaasti.

  marjamatilda,
  Kyllä siellä nähtävää riittää ja kuultavaa ja merimatka Tankkariin on myös kokemisen arvoinen.

  kaanon,
  Yllättävän vehreää olikin, kaikki kasvaa vuosien saatossa.

  aimarii,
  Kesäaikana kannattaa pysähtyä ja kulkea Neristanissa.

  Mk.
  Oma maa on aina mansikka, kyllä täällä löytyy katseltavaa ja kesätapahtumia ihan mukavasti.

  VastaaPoista
 15. Pieni korjaus! nuo kuvat ovat kokkolan ENERGIAPUISTOSTA ja vesiurut sijaitsevat siellä. Vesiurut nimettiin vesiuruiksi, koska ne soittavat joka ilta musiikkia klo 18.40-19.00 ja 20.40-21.00 välisenä aikana. Vesiurut soivat jäiden lähdettyä myöhäiseen syksyyn. urut ovat hienot syyskaudella, kun jokainen lautta on valaistu 8 värikkäällä led valolla (rgb). Yhteensä lautoissa on yli 500 suutinta, jotka suihkuttavat vettä noin 30 metrin korkeuteen. Kaiuttimia puistossa on 6, joten musiikki kuuluu hyvin!

  VastaaPoista