keskiviikko 4. elokuuta 2010

Mustikoiden aikaan

Ostin tänään torilta laatikollisen mustikoita pakastettavaksi. Iloisena kannoin laatikon keittiön pöydälle. Avasin pakastimen  laittaakseni sinne jäätelöpaketin. Vastaani tulvahti ihmeen lämmin tuulahdus. Katsoin mittaria +/-0-astetta. Mitä ihmettä, ei mitään ennakkovaroitusta, ei sähkökatkoa. Ensimmäiseksi soitin tuttavalleni, onko heillä pakastimessa tilaa mansikoille tilapäiseen säilytykseen. Kiireesti mansikat sinne.

Uusin keittiökaapistot ja kodinkoneet keväällä 2008. Koneiden takuuajat päättyivät 5.5.2010.  Sitä ennen oli tapahtunut monenlaista ja näyttää jatkuvan edelleen.
Mikro on vaihdettu kolme kertaa. Ensin liikkeestä ilmoitettiin, että mikromme on vaurioitunut kuljetuksessa ja se on palautettu. Sen jälkeen toimitettiin mikro, mutta asennusvaiheessa sekin todettiin vaurioituneeksi ja jäimme odottamaan uutta mikroa  Kolmas mikro toimi vuoden ja siitä poksahti lamppu. Lamppua ei vaihdeta, vaan vaihdetaan koko mikro. Niin meille tuli  takuuseen neljäs uusi mikro. Toimii edelleenkin

Induktiolieden levy sirisi eikä lämmennyt asianmukaisesti. Taas meillä vieraili takuukorjausmies. Edelleen sirinä jatkui ja liesi tarkistettiin uudelleen läpikotaisin. Liedestä tykkään kovasti ja se on toiminut hyvin. Olen pieneen sirinäänkin tottunut, se kuulemma johtuu huonolaatuisista teräskattiloista, ovat Ikean.

Uunin kiertoilma paistaa edelleenkin toispuoleisesti. Uunia on korjattu takuuna kaksi kertaa tuloksetta. Haluan, että laatikkoruuat, pullat, kakut ja piirakat paistuisivat tasakypsiksi jokaiselta laidalta. Minulle on luvattu, että uuni vaihdetaan. Odottelen vaihtoa, Siemensiltä ei ole kuulema saatu vielä päätöstä.

Pakastin/jääkaappi  menetti kaikki butaaninsa keväällä. Olimme olleet muutaman päivän matkoilla, kun tulimme kotiin kimeä piippaus toivotti meidät ikävällä tavalla tervetulleeksi. Koko sisältö oli menetetty. Nyt otin audienssin kodinkoneliikkeen johtajalle. Keittiökoneiden tarina tuli hänelle tutuksi.  Kaikki luvattiin hoitaa kuntoon takuuna. Huoltoliike asentaa uudet butaaniputket, vanhoissa on reikä.  Tosin halusimme uuudet, mutta LG ei suostunut, vika korjataan.  Huoltomies vietti meillä kolme tuntia asentaessaan butaaniputkia.  Tämä butaanimäärä pysyi koneissa reilun kuukauden. Nyt ne ovat lentäneet taivaan tuuliin. Odotellaan mitä nyt tehdään.
 Kuvassa keittiönäkymä kodinkoneineen
Keittiön nurkkaan tuotiin äsken tilapäinen pakastinarkku. Siellä se surisee. Pussitin mustikat ja ne ovat  nyt pakastumassa. Mansikat käyn hakemassa tuttavaltani huomenna takaisin kotiin.
Keittiön ainoa toimintakunnossa säilynyt on astianpesukone. En voi kuin toivoa, että se pysyy kunnossa.
Meillä on lähes kaksikymmentä vuotta vanha Siemensin pesukone, jota ei ole tarvinnut korjata kertaakaan ja toimii edelleen. Tehdäänköhän nyt lyhytikäisiä ja huonolaatuisia tuotteita myyntilukujen pitämiseksi korkealla.

20 kommenttia:

 1. Äh, koko liuta hankalia vastoinkäymisiä! Onneksi on mustikoita murheeseen...

  VastaaPoista
 2. Tekipäs harmillisen tempun, mutta vielä harmillisempaa temppuilua on tuo kodinkoneliikkeen asennoituminen. Niinhän ne sanoo, että kodinkoneet eivät kestä enää niin kauaa kuin ennen.

  Vai että kattiloista johtuvaa sirinää! Pah!

  VastaaPoista
 3. Harmillisia tapauksia.
  Mustikat ovat ihania. :)

  VastaaPoista
 4. Onpas teillä ollut harmittavan huono tuuri kodinkoneitten kanssa.
  Varmaan pitää nyrkkiä iskeä pöytään,että huoltavat laitteet kunnolla. Tsemppiä!
  Mutta mustikoita,niitä maistuisi nyt minulle!

  VastaaPoista
 5. Voi harmistus!
  Nykyajan kaikki vehkeet ovat ihmeen lyhytikäisiä, täynnä kummallisia vikoja..

  Munkin jääkaappi jostain syysta tuo vettä lattialla???
  On vasta pari-kolme vuotta vanha??

  onneks sait marjat pakkaseen..

  VastaaPoista
 6. Ei kannata tehdä kestäviä ja pitkäikäisiä. Ensinnäkin ne olisivat halvempia ja toisekseen kukaan ei ostaisi enää toista.

  VastaaPoista
 7. Rita,
  En olisi kuuna päivänä uskonut, että kaikki laitteet vaativat korjauksia paitsi se yksi. Mutta kai tähänkin tottuu.

  lepis,
  Meille vakuutettin, että laitteiden laskettu käyttöikä on noin 10 vuotta. Nyt hymyilyttää ja vielä kaikki laitteet reistailevat.
  Minäkään en oikein usko kattilasirinään.

  Unelma,
  Mustikat ovat herkkua, tosin täälläpäin kuivuuden takia niitä on vähän ja hinta korkea.

  Yaelian,
  Katsotaan mitä nyt taas tapahtuu. Ystävällisesti ovat kuitenkin korjailleet. Mutta sekään ei enää näytä auttavan.

  hanne,
  Olisiko jääkaapin huohotusputki tukossa tai lauhdevettä keräävä alusta vain näin helteillä täynnä.
  Marjat on nyt pakkasessa.

  isopeikko,
  Sanoit just naulankantaan, niin se on.

  VastaaPoista
 8. Voi, että on tressaavia nuo kodinkoneiden rikkoontumiset! Meillä on liki 30 vuotta vanhat jääkaappi ja pakastinkaappi. Viime kesänä pakastinta sulattaessa ja uudelleen kytkiessä alkoi savu haista. Jopa hieman ilahtuneena, ajattelin jo innoissani kylmäkalusteiden uusimista. Mies kuitenkin nuukuudesta neuvokkaana sai hankituksi muutaman euron varaosan ja korjatuksi pakastimen. Jääkaappi ei ole tehnyt koskaan tenää. Joten näillä tummanruskeilla kylmäkalusteilla mennään edelleen. ;) Lyhytikäisiä ja huonolaatuisia tuotteita myyntilukujen pitämiseksi korkealla? Sama epäily minullakin.

  VastaaPoista
 9. Nykyään tehdään huonolaatuisia koneita,tai siltä ainakin minusta tuntuu.

  VastaaPoista
 10. Tosi huonoa tuuria noitten laitteitten kanssa! Uusien odottaa jotenkin toimivan kunnolla pitkään, ja pitäisikin toimia.

  Toivottavasti mustikat ovat nyt turvassa:)

  VastaaPoista
 11. No jopas on ollut surkeaa laatua - vai löytyykö tosiaan enää mitään muuta?
  Miten tuommoinen jatkuva korjailu ja koneen vaihto uuteen voi olla liikkeillekkään kannattavaa?
  Saati luonnolle, jätemäärät vain kasvavat.
  Teillä on kaunis, vaalean valoisa keittiö!

  VastaaPoista
 12. Kuulee niin paljon noista uusista viallisista laitteista, että harkitsee nykyään pitkään ennen kuin vaihtaa vanhat toimivat uusiin. Nimimerkillä liesi 70-luvulta ja jääkaappi 80-luvulta, hih ; )

  VastaaPoista
 13. No onhan ollut vastoinkäymisiä enemmän, kun laki sallii. Onneksi sait kuitenkin mansikat turvaan.

  VastaaPoista
 14. Rita,
  Me annettiin keittiön purkajalle vanhat toimivat jää-pakastinkaapit. Nyt mietityttää olisiko pitänyt vain pitää ne ja sovitella uusien kaapistojen kylkeen. Olivat 9-vuotta vanhat.

  Kaanon,
  Minäkin ajattelin näin ja sanoinkin siitä liikkeessä, mutta ei se kuulema ole niin. Tosin valmistusmaat ovat ympäri maailmaa, yksi komponetti tehdään siellä toinen täällä ja kokoonpano kolmannessa. Eihän siitä voi tulla muuta kuin kustannussäästöä tehtaalle ja huonoa laatua kuluttajille.

  Katriina,
  Tuossa hurisee uusi esittelypakastin ja siellä ne mustikat nyt ovat.

  Mk,
  Totta tässä on se ekologinen näkökulmakin. Itse ajattelin, että kuinka myrkyllistä se karannut butaani mahtaa olla.

  sariw,
  Kannattaa pitää niin kauankuin toimivat. En tosin tiedä pitäisiö freonia sisältävät laitteet jo kerätä pois, mutta kuka niitä valvoo. Kestävät laitteet kuitenkin toimivat.

  Amalia,
  Nyt on jotenkuten asia hallinnassa, huomenna tulee huoltomies arvioimaan tilannetta.

  VastaaPoista
 15. Tosi ikäviä tuollaiset tapaukset:(

  Olen täs kans miettinyt kun meillä alkaa kaikki kodinkoneet olla 9v vanhoja,että kuinka kestää. Taitaa olla nämä vielä sitä kestävää sukupolvea toivon mukaan.

  Sitten syömään mustikkamaitoa!

  VastaaPoista
 16. Ohhoh, no on teillä ollut huonoa tuuria, en muuta voi sanoa. Vaikka kodinkoneet toki ovat heikompia, kuin 20 vuotta sitten, ei kai ne nyt sentään yleisesti ihan tuollaisia. Onneksi sentään sait marjat pelastettua! :)

  VastaaPoista
 17. Eija,
  En voi kuin ihmetellä edelleenkin. Tämä vasta kalliiksi tehtaille tulee, kun pitää korjata ja vaihtaa ja ehkä kaikkein surullisinta on ekologiselta kannalta katsottuna.

  Anskukka,
  Täällä nyt odotellaan juomista huoltomiehen analyysia. Luulisin, että uusi paketti olisi oikea ratkaisu.

  VastaaPoista
 18. Leukahan tässä loksahtaa polviin mokomia onnettomuuksia lukiessa, ei voi olla totta! Kyllä pitäisi joku roti olla ja saada uusiksi masiinoiksi kokonaan vaihdettua nuo epäonniset kylmälaitteet. Että mikrokin jo neljäs menossa! Kyllä mä ihmettelen koneiden kertakäyttöisyysastetta nykyään. Koita jaksaa :)

  VastaaPoista
 19. Krisu,
  Tänään kävi huoltomies ja toi mukanaan väliaikaisen jääkaapin, pakastinhan meillä on jo väliaikaisena käytössä
  Nyt hän ottaa LG:lle yhteyden ja saamme uuden jää-pakastinkaappiyhdistelmän ja Siemensille lähtee mysö vaatimus uudesta uunista.
  Joten nyt eletään odotuksen vallassa.

  VastaaPoista
 20. Pitäisköhän korkata tämän vuoden mustikat, yes pitää!

  VastaaPoista