torstai 1. tammikuuta 2009

Rakettien paukkuessa uuteen vuoteen

Aattoiltana oli rakettien loistoa, värikästä ja paukkuvaa koko taivaankannen mitalla. Ensin ajattelin, että en kuvaa syystä, jonka arvaatte ja tuloksen näette kuvassa. Digillä ei niinvain onnistu ajoittamaan juuri oikealla hetkellä sitä värikästä loistetta, tulihan kuviin jotain, mutta ei ainuttakaan väriläiskää. Olin aina myöhässä.

Terassin kylmähoidossa olleet hyasintit nostin päivä ennen aattoa lämpimään ja nehän aukesivat juuri aattoillaksi täyteen kukkaansa. Mitäkö siellä juurella on, vaahteranlehtiä ne ovat.

Nyt on toisen vaiheen amaryllisten vuoro juhlistaa uutta vuotta. Toinen nuppu on vielä tulossa.

Joululiina on vielä pöydällä. Pidän joulun tunnelmasta. Joulunaika on niin lyhyt, että siitä pitää nauttia kaikin koristein mahdollisimman pitkään. Nuuhkaisen aina kuusen ohi kulkiessani, se tuoksuu raikkaan kuusen lailla metsäiseltä.
Uudenvuoden lupauksia en ole tehnyt, mutta tavoitteita on asetettu yhdessä. Miellyttävä tavoite ja sen toteuttaminen on edessäpäin, nimittäin matka aurinkoon. Kohde tosin on vielä tuntematon. Kriteerinä on kuitenkin, että lentomatka-ajan pitää olla alle kuusi tuntia. Eikä Kanariansaarille lennetä. En ole siellä koskaan ollut, mutta en ole halunutkaan. Otan vastaan mielelläni mukavia lomakohde-ehdotuksia.
Rentouttavia juhlakauden päiviä, vielä niitä on jäljellä.

13 kommenttia:

 1. Sardinia oli aivan ihana paikka, olimme siellä Algheron kaupungissa. Upea ranta!

  Kreikan kaikki kohteet ovat mieluisia. Peloponnesoksen niemimaa oli positiivinen kokemus.

  VastaaPoista
 2. Minä laitan joulukoristeet aikaisin ja annan olla pitkään, kun vaivan kerta näkee.
  Niin se vaan uusi vuosi tuli sähisten ja paukkuen, myös kauniiksi sateenvarjoksi sihahtaen.

  Minulle Kreikka on se jokin, jonne aina palaamme...

  VastaaPoista
 3. Pilvetön taivas taisi suosia kun sentään rätinää näkyi. Ja hyasintit tuoksuvat tänne asti.
  Minun melkein ainoa matkakohteeni on jo vuosia ollut Suomi, joten ei ole siitä sinulle suurta hyötyä.

  VastaaPoista
 4. Nyt sitten pääsimmekin uudelle vuodelle :) Matkakohde Madeira tuli mieleeni. Siellä ei kylläkään ole rantoja mutta pidin paikasta kovasti.

  VastaaPoista
 5. Hyvää uutta vuotta tänne! Onpa ihanaa, pääsettee lomareissuun! Kutkuttavaa! Minä en ole paljoa matkustellut. Häämatkalla oltiin bortugalissa, algarvessa, ja siellä oli ihanat pitkät hiekkarannat kävellä, ja vuoristossa huikeat näkymät. Muutaman tunnin ajomatkan päässä on paljon nähtävää, "maailman loppu" (Euroopan lounaisin kärki), vuoristokyliä, kanavaupunkeja, markkinoita...Sitä voi ainakin suositella. :)
  Hienojahan nuo rakettikuvat ovat! Minä onneton unohdin kuvata ne kokonaan. :)
  Tidän joulusisustus näyttää suloiselta

  VastaaPoista
 6. Sanni,
  Sardiiniassa ei olla oltukaan, usein sitä on mietitty. Meillä on aikomus mennä jo helmi-maaliskuun vaihteessa, joten lämmintä saisi olla tai vähintään 23-astetta.

  Kreikassa ollaan myös käyty tai oikeastaan muutamalla saarella, Ateenaa ollaan mietitty, mutta se on enemmän kulttuurimatka sitten.

  VastaaPoista
 7. Uuna,
  Siis sama kuin täälläkin on joulun tahti siellä.

  Pitää katsella Kreikan tarjontaa.

  Sirokko,
  Niin saat nauttia auringosta varmaan riittävästi siellä, Suomi tuntuukin raikkaalta sen jälkeen.

  Todella hyasintit tuoksuvat ihanasti.

  VastaaPoista
 8. Eija, Madeiralla olisi talvellakin suht hyvä sää, lämmin ja aurinkoinen. Olemme olleet tällä ihanalla saarella jo kaksi kertaa.

  laura,
  Portugalista pidän myös, siinä on jotain kodikkaan ränstynyttä, ihmiset ovat ystävällisiä. Samat reitit on koluttu kuin tekin. Maailmanlopussa tuuli tosi tuimasti Atlantilta.

  VastaaPoista
 9. Voi miten kauniit noi hyasintit. Ma pillahdin jouluaattona kaupassa itkuun, kun yhta akkia muistin, etta jouluna pitaa olla hyasintti. Eika siella ollut, eika ollut aikaa enaa lahtea muuallekkaan etsimaan.

  Mulle tuli sellaisia muistoja mieleen, etta siella sitten kyyneleet silmissa koitin tehda ostoksi. Nyt jo ihan naurattaa moinen.

  Mina lentaisin Marokkoon. En ole koskaan siella kaynyt, mutta se nayttaa niin kiehtovalta.

  VastaaPoista
 10. itkupilli,
  Hyasintit ovat vanhimpia joulukukista, joita muistan aina lapsuudesta saakka. Niissä on se joulutunnelma, joka putkahtaa muistien kätköistä ja tuo mieleen ne entisajan joulut.

  Kun joulu on mennyt ovat hyasintitkin, niin lyhyt on niiden elämänkaari

  VastaaPoista
 11. Onnea uuteen alkavaan vuoteen!

  VastaaPoista
 12. Hei!
  Minä voisin ehdottaa Kroatiaa. Mahtavia maisemia, vähän turisteja, upeita rantoja, ystävällistä palvelua ja ainakin keväisin upeat ilmat!

  VastaaPoista
 13. magi, kiitos ja samoin sinne.

  Kroatia onkin ollut mielessä, pitäpä tarkistaa kohdetta tarkemmin.

  VastaaPoista