sunnuntai 11. tammikuuta 2009

Paluu arkeen

Nyt on joulukuusi viety polttojätteisiin, hyasintti- ja amaryllisasetelmat purettu yhtä amaryllista lukuunottamatta. Kukkasipulit odottavat nyt uutta esiin tuloa. Ajattelin Sarin ohjeiden mukaan toimia ja kokeilla saanko niihin vielä uutta elämää.
Kynttilöitä on vielä polttamatta. Keksin, että nostan ruokailutilan pöydälle ryhmäksi kynttiläjalkoja komeronperältä ja poltan talvi-iltoina kynttilöitä. Sekalainen ryhmä tuosta tulikin, saa nähdä miten kauan kynttilöiden polttoa jatkuu.


Isossa lasimaljakossa loistivat joulukauden ajan nippu sähkökynttilöitä. Siirsin ne varastoon. Vapautuneeseen lasimaljakkoon keräsin kaikki kävyt ja jäkäläoksat. Olkoon nyt kukkien asemasta toistaiseksi.

Talvi koettelee viherkasveja kovalla kädellä. Korallikaktuksien kohdalla en tee enää kohtalokasta kasteluvirhettä, kuten viime talvena. Kastelin liikaa ja ne olivat kuolla kokonaan. Toipuminen jatkuu edelleen, mutta hengissä ovat. Ei ole pudoillut yhtään oksaa. Nämä haluaisin pitää, jotkut muut sen sijaan saavat vaikka kuollakin. Saisin uusia tilalle. Tylysti ajateltu, mutta kukkien määrää ei voi kasvattaa ellei jostain luovu.

18 kommenttia:

 1. Sinulla on aina hyviä ideoita. Tuo kynttiläpöytäkin on oikein kiva, onhan tässä vielä pimeitä talvi-iltoja jäljellä ennen varsinaista kevättä. Ja kauniita lasipulloja on kynttiläjalkoina.

  VastaaPoista
 2. Kummasti joululta jää kynttilöitä, vaikka niitä muka poltetaan kaikki pyhät ja iltaisin muutenkin.

  Polttelin itsekin tänään loppuja kynttilöitä. Nyt siitä jotenkin vaan alkaa mennä maku.

  VastaaPoista
 3. Sooloilija,
  Juu oli säästellyt nuo Unicum-pullot niiden kauniin värin takia. Nyt noita kynttilöitä sopii niissäkin poltella.

  katriina,
  En tiedä jaksanko enää kynttilöitä poltella, kun aurinko ottaa valtaa.
  Mutta säilyyhän ne ensi jouluun.

  VastaaPoista
 4. Kynttilät alkavat kyllästyttää kun niitä polttelee liikaa, tai joutuu polttamaan vähän väliä sähkökatkojen takia kuten meillä, jo pelkkä puhe tunnelmallisesta kynttiläillallisesta saa aikaan epämiellyttäviä väristyksiä...
  Mutta kävyt on kivoja ympäri vuoden.

  VastaaPoista
 5. Sirokko,
  Mikä siellä katkoo sähköjä. Onko siellä voimakkaita myrsyjä ?
  Uskon, että hohto menee kynttilöistä, kun niitä pitää pakon sanelemana ottaa käyttöön. Eivät todellakaan ole mitään tunnelmantuojia silloin.

  VastaaPoista
 6. j'aime bien la premiere photo avec les bougies

  VastaaPoista
 7. Minusta tuo kynttiläryhmä on taiteellinen ja kaunis.

  Minä katoin kerran ruokavieraille pöydän niin, että laitoin kynttilöitä erilaisiin pulloihin, valutin paljon talia reunoille. Sitten katoin pöydän niin, että jokainen sai erilaisen lautasen ja välineetkin. Tuli boheemi pöytä.

  VastaaPoista
 8. Minkäkin vielä eilen sytyttelin kynttilöitä ja aattelin että kohta loput jäävätkin ensi syksyyn odottamaan.
  Tuo korallikaktus vähän mietitytti kun minullakin on kai sellainen, mutta ei siinä ole tuollaista karvapeitettä, että mikäköhän se mahtaakaan sitten olla, vai onkoos eri lajia. Taidan joskus laittaa siitä kuvan blogiin, on aikas isoksi kasvanut ja eilen huomasin siinä uusia latvoja. Ei se vaan tahdo kukkia, joskus siinä on ollut aivan pieniä keltaisia jotain...

  VastaaPoista
 9. Oliver,
  Merci.
  Bougielumiere est romantique.

  VastaaPoista
 10. uuna,
  Kyllä minäkin pidän vaihteeksi tuosta asetelmasta.

  Joskus on hauska kattaa eritavalla totutusta, se luo mukavan ilmapiirin heti ruokapöytään ja voipa se ruokakin maistua hieman erilaiselta.

  VastaaPoista
 11. eija,
  Kaktuksesi on varmaan samaa lajiryhmää kuin minun.
  Tämä ei ole vielä kukkinut, mutta kasvi on sen verran mielenkiintoinen, että haluaisin nähdä sen kasvavan ja kukkivankin.
  Lapsuudessani enolassa oli iso tuollainen. Siitä kait tämä "rakkaus".

  VastaaPoista
 12. Kauniita asetelmia ja kuvia niistä:)

  VastaaPoista
 13. Hienoa, että kasvi selviää.

  Mies tuuletti pakkasella ja niin kuoli minulta myrtti.
  Mutta saintpauliat selvisivät ja kohta aloittavat taas kukkimisensa.

  VastaaPoista
 14. Helmi, Voi myrtit on niin vaikeita, minulla oli kolme myrttiä jouluksi hankin, nyt on enää valokuvat niistä jäljellä

  VastaaPoista
 15. Mutta sittenhän minulla on aihetta iloon: Se myrtti kukoisti joulusta jouluun. Siellä se on nyt myrttien taivaassa.

  VastaaPoista
 16. Read your article, if I just would say: very good, it is somewhat insufficient, but I am still tempted to say: really good!
  runescape gold

  VastaaPoista