keskiviikko 14. tammikuuta 2009

Kymmenen lupausta

Tammikuun Glorian Koti tuli maanantaina. Olen vasta selaillut lehden. Pysähdyin muutaman artikelin kohdalle. Yksi niistä oli Tänä vuonna lupaan.... Kymmenen hyvää lupausta, jotka kaikki haluaisin kohdallani toteuttaa. Ja miksipä ei. Kursiivilla kirjoitettuihin lehden lupauksiin vastasin omalle kohdalleni sopivalla tavalla.

1. En lamaannu. Taantumasta huolimatta en pysäytä hankintoja. Tähtään laadukkaisiin ja harkittuihin ostoksiin, niissä eivät rahat mene taivaan tuuliin.

2. Olen säästäväinen. Tosin olen jo päättänyt lomailla alkukeväästä ulkomailla, mutta katsotaan millä hinnalla. Äkkilähdöt sopivat meille. Vaikka säästän on matkanjärjestäjä kuitenkin tyytyväinen, samoin rahapussini.

3. Olen utelias. Olen menossa kirja-aleen heti kun ne avautuvat. Haluan ahmia tietoa ja opetella uusia taitoja tavalla tai toisella.

4. Annan hyvän kiertää. Lajittelen ja kierrätän. Minulle tarpeeton on jollekin tarpeellinen.
Kokeilen myös kirpputorielämää. Sielläkin voi tehdä yllättäviä löytöjä.

5. Pienennän ekologista jalanjälkeäni. Hankinnoissa otan huomioon ekologisuuden, pitkän elinkaaren, luonnon ja ilmaston.

6. Syön kotona. Juuri tänään kävin luonastamassa ulkona. Mietin pitääkö harvoja kertoja vähentää. En aio sitä tehdä, nautin siitä ja samalla säästän hitusen kotona energiaa ja syntyvää jätettä. Pyrin ostamaan laadukkaita kotimaisia raaka-aineita, suomalaista lähiruokaa ja luomua.

7. Säilytän järjestyksen. Tämä on aika vaikeaa. Järjestyksen säilyttäminen säästää aikaa, tuo mielihyvää. Vältän turhat hankinnat, kun kaikki löytyy oikeasta paikasta. Mikään ei ole hukkateillä. Mitä jos maalaisin kaapin ovien sisäpuolet kullalla. Se toisi ripauksen ylellisyyttä ja varmasti auttaisi järjestyksen säilymisessä.

8. Käytän kotitalousvähennyksen. Tämä on helppoa. Seinäpintojen maalaus etenee tänä vuonna olohuoneeseen ja eteisiin. Saattaapa löytyä muutakin ehostettavaa. Kuvassa on seinällä mukava sommitelma taulukehyksistä. Kehysten maalaamisen kultamaalilla voin toteuttaa itse.

9. Panostan parisuhteeseen. Tämä voi kuulostaa ehkä kliseeltä. Tätähän on toitotettu jo viime vuosikymmeneltä lähtien. Mutta panostetaan, ei se hukkaan mene. Tosin lapset on jo tehty, joten toisistamme on hyvä nauttia. Meillä on makuuhuoneen sisustus uusittu muutama vuosi sitten, joten sinne ei nyt tarvita mitään isompia hankintoja.

10. Uskon tulevaisuuteen. Taantumasta, sodista, katastrofeista, terrorismista ja saasteongelmista huolimatta uskon, että elämästä pitää nauttia ja elää täysillä. Kotiin ja läheisiin kuluttaminen niin aineellisesti kuin aineettomasti kannattaa. Koti on kultaakin kalliimpi ja elämä ainutkertainen.

Kaikki kuvat Living etc. Niistä voi ottaa kultaisia ideoita omaan kotiin itse toteuttaen tai ostoksilla käyden.
Tämä ei ole haaste. Jos haluat, voit kertoa , mitä nämä lupaukset merkitsevät kohdallasi.

10 kommenttia:

 1. Kiitos Arleena näistä hyvistä lupauksista ja kauniista kuvista!

  Eipä tuohon lupauslistaan ole mitään lisättävää.

  Makkarirempan keskellä elävälle kuvat ovat kuin päivän paiste. Uusia ideoita ja virtaa...

  VastaaPoista
 2. Hullaannuin noista kuvista, värit tuntuvat niin uusilta ja tähän hetkeen sopivilta. Kulta näyttää ihanalta, vaikka en ole sitä koskaan harrastanut, edes koruissa.

  VastaaPoista
 3. Susanna,
  Rempan keskelle on mukava saada valinnoille vaikka kuvista vahvistusta.

  VastaaPoista
 4. katriina,
  Samoin minä, minusta kuvissa oli niin harmonisen kaunista ja kultatehosteet toivat ylellisyyttä pienin keinoin.

  Oli pakko ottaa ne tänne blogiin.

  VastaaPoista
 5. Hyvia lupauksia kaikki.

  Kauniita sisustuskuvia, juuri mun makuun :)

  VastaaPoista
 6. susa,
  inkivääri,

  Kiitos käynnistä, tervetuloa uudelleen .

  On mukava saada käynnistä vaikka vain pienikin kommentti. Se piristää, kun tietää että meillä on käyty.

  VastaaPoista
 7. en juuri nyt muista olenko aiemmin kommentoinut, mutta kukkuu, täällä ollaan. päivittäin.

  VastaaPoista
 8. I May Say,
  Kiitos, että sain sulta tervehdyksen. En olisi muuten tiennyt sinusta mitään.

  VastaaPoista