maanantai 29. syyskuuta 2014

Veistos ja käsityöt

 Länsipuiston lukion pihapiirissä on kuvanveistäjä Pekka Jylhän moniosainen teos, jonka materiaalina ovat betonielementit, -palkit ja -pallo. Kuvassa oleva turkoosinvihreä betonielementti kiinnitti huomioni. Betoniteoksen kaikki osaset olivat vuosien saatossa likaantuneet pahasti. Pari vuotta sitten tapasin Pekka Jylhän Helsingin Taidehallin näyttelyssä ja mainitsin hänelle tästä teoksesta ja sen kunnosta. Pyysin häntä ottamaan kaupungin virkamiehiin yhteyttä teoksen puhdistamiseksi. Nyt on puhdistusoperaatio tehty ja teos on taas raikkaan puhdas. Tämän linkin takaa löytyy kuvia enemmän tästä teoksesta.
Tarkkasilmäinen huomaa kuten minäkin, että yksi töherrys on jo saatu aikaiseksi tähänkin. Puhdas pinta näköjään houkuttelee.
 
Kuva lainattu Olivia-lehden sivuilta
On aika taas kokoontua käsitöiden merkeissä. Huomasin kampaajalla Olivia-lehdessä tämän kauniin asukokonaisuuden. Kiinnitin huomioni puseroon ja oitis ehdotin kerhollemme, että  tuunataan villapuserot tämän idean mukaan. Ostin jo tarvikkeet, nyt täytyy kutsua ryhmä meille ja suunnitella tarjottavat. Katsotaan myöhemmin mitä saadaan aikaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti