perjantai 26. syyskuuta 2014

Kuin uusi asunto remontin jälkeen

 Tämä huoneisto, josta kerroin ennen remonttia kuvin täällä,  on nyt valmis. Tässä kuvassa avoimen oven takaa näkyy makuuhuone ja oikealla on käynti olohuoneeseen. Eteishalli on edelleen tilava, vaikka siitä lohkaistiin osa kylpyhuoneeseen. Seison kuvaamassa eteishallissa, jossa on tuo kaareva peili. Näille huoneille ei tehty muuta kuin perusteellinen siivous.
 Tämä on vinkkelin olohuoneen vasen osuus , oikeanpuoleisen ikkunan takana on parveke. Ikkunat on mielestäni rakennettu aikoinaan kauniisti, huomatkaa jokaisen ikkunan kohdalla pieni syvennys. Se kiertää ikkunoiden ympäri. Ikkunalaudat ovat syvät ja kiveä.
 Suoraan hallista kuvattu olohuoneen oikeanpuoleinen osio. Aivan oikealla on keittiö ja sen ruokailutila.
Keittiö suoraan kaapistotilasta kuvattuna. Kaikissa huoneissa on lakattu tammiparketti.
Keittiön kaapistot ovat syvennyksessä, vanhat kaapistot säilytettiin, mutta kaikki ovet uusittiin vetimineen. Samoin uusittiin liesi ja jää-pakastinkaappi sekä liesituuletin.
Keittiön kaapit ovat korkeat, kattoon saakka. Kaapistossa on pienet yläkaapit. Tumma harmaa laattalattia on vanha, se on hyvässä kunnossa. Välitilakaakelit uusittin valkoisiin fasettihiottuihin laattoihin.   Kaapiston alle lisättiin valaisin.
Kylpyhuone on kaksiosainen, perällä on suihkuhuone, jonka laatoitukset purettiin ja suihku siirrettiin takaseinälle. Seinäkaakelit ovat kiiltävän valkoiset 50x20-kokoa, saumaus hyvin vaalea harmaa. Lattialaatta on ruskeanharmaa, tumma ja sen saumaus on hyvin tumma harmaa. Etuala on uusi osio, joka lohkaistiin eteishallista. Tila on käytetty tehokkaasti oikealla seinustalla on pesutorni ja komerot, joihin sopii järjestellä lakanat, pyyhkeet ja muut liinavaatteet. Komerossa on myös likapyykille oma korihylly. Koska tila on kapea, sinne sopi 41 cm syvä lavuaarikaappi, sen yläpuolella oleva peilikaappi on 21 cm syvä.  
 Kaapistot vielä kuvattuna eteishalliin päin. Hana on uusi, Ikean 29 euron hana.
 
Etisen komerot vaihtuivat vaatehuoneeksi, se rakennettiin entisen komeron paikalle, syvyyttä lisättiin, mutta leveyttä luovutettiin kylpyhuoneen uudelle osiolle.
Huoneistossa on erillinen WC, jonne ei tehty muutoksia.
Tämä funkkistyylinen kivitalo on rakennettu 1942 eli sodan aikana. Kohtalaisen hyvin se on kestänyt. Sisätilat on nyt remontoitu vastaamaan tämän päivän tarpeita. Tänään luovutin avaimet uusille vuokralaisille. He olivat tyytyväisiä uuteen kotiinsa.  

12 kommenttia:

 1. Mikä ihana asunto! Ei ihme että vuokralaiset tykkäsivät. Ikkunasyvennykset ja tuo kulmaikkuna olivat erityisesti mieleeni, ja sijainti ikkunanäkymistä päätellen keskellä kaupunkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on keskellä kaupunkia. Ikkunanäkymät ovat tosiaan neljännestä kerroksesta mukavat.

   Poista
 2. Kukapa ei olisi tyytyväinen päästessään noin hienosti remontoituun kotiin. Ja aivan keskelle kaupunkia.

  VastaaPoista
 3. Kauniilta näyttää. Keittiö vain kovin pieni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai huomasit, että ne ovat vain kaapistot jotka ovat siinä syvennyksessä eli se ei ole koko keittiö!

   Poista
  2. Keittiö on tosiaan iso, mahtuu aika pitkä ruokapöytä ja kaappeja tai vaikka kirjahylly, jos haluaa.
   Varsinainen liesi- kaapistoasema on syvennyksessä.

   Poista
 4. Kaunis,valoisa asunto,jossa vuokralaiset varmaankin viihtyvät hyvin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tykkäsivät ja monet, jotka kävivät ihastelivat myös.
   Vanhoissa taloissa on hyvä tunnelma.

   Poista
 5. Kaunis, avara ja silti vanhantalon fiilis jäljellä. Tuolla voisin minäkin asua.
  Teitte upean remontin.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kuuluu erinomaiselle remonttimiehelle. Me vain hankittiin ja valittiin tavarat. Niin ja suunnittelin kylppärin vaatehuoneineen.

  VastaaPoista
 7. Kävin katsomassa kuvia ennen remonttia ja nyt. Kaunis asunto! Valoisa ja kauniit ikkunat. Keittiön kaapit uusine ovineen näyttävät hienoilta. Ja nuo kylpyhuoneen kiiltävät isot laatat - upeat! Onnistunut remontti. Onnea!

  VastaaPoista