keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Taivasta, järvi ja merta


Lappajärvi on Suomen suurin kraatterijärvi ja Etelä-Pohjanmaan suurin järvi Lappajärven, Vimpelin ja Alajärven kuntien alueilla. Se on syntynyt meteoriitin törmäyksessä. Järven pinta-ala on 145 km² ja suurin syvyys 36 m ja korkeus on 69,5 metriä mpy. Suurin saari on Kärnänsaari, josta järven rantamilta löydetty ainutlaatuinen tuliperäinen kivilaji, kärnäiitti, on saanut nimensä. Lappajärvi laskee Ähtävänjokea Merenkurkkuun. Tiedot Wikipedia.
Kesällä kerran ajeltiin Lappajärven ohi. Otin kuvan kiitävän auton ikkunasta. Lappajärvi paikkakuntana on melko tuttu. Kuljettiin nuorena muutamia kertoja Lappajärvellä iltariennoissa.


Seututie 749 on Perämeren rannikolla Uusikaarlepyystä Pietarsaareen ja Luodon saariston läpi Kokkolaan kulkeva seututie. Tien pituus on 69 kilometriä. Varsinkin tien saaristo-osuudesta välillä Pietarsaari–Kokkola käytetään nimitystä Seitsemän sillan (saaristo)tie – Sju broars väg.
Seututie 749 palvelee Pietarsaaren seutukunnan sisäistä liikennettä sekä liittää alueen asutuskeskuksia valtatieverkkoon. Pietarsaaressa tie on kaupungin eteläinen ohikulkutie. Kokkolassa tie on yksi kaupungin valtaväylä ja pohjoinen ohikulkutie. Tiedot Wikipedia.

Sieniretkellä ajeltiin tätä  Seitsemän sillan tietä. Oli pakko pysähtyä tulomatkalla sillalle kuvaamaan, oli niin kaunista. Sienipaikkamme oli lähellä, kuljimme vain kahden sillan yli.

4 kommenttia:

 1. Kaunis on Seitsemän sillan tie! Olispa aikaa ja rahaa lähteä oikein kunnolla kiertelemään Suomea. Paljon katseltavaa löytyisi.

  VastaaPoista
 2. Ja Suomen sinivalkoiset värit :)

  VastaaPoista
 3. Todella kaunista.
  Olen kuullut, että länsilaidallakin olisi kauniita teitä, en vain ole onnistunut näkemään niitä/merta… heh, no en ole noin korkealle ajellut. Raumalta Hesaan päin etsittiin näköalatietä, poikettiin pois motarilta, muttei siellä mitään kaunista ollut, ahdistavaa metsää ihan liki tietä. :)
  Tuollaista 5-sillan tietä olisi kiva ajella.

  VastaaPoista
 4. Mukavia vesistökuvia, raikkaat sinivalkoiset värit:) Lappajärven kuva oli mielestäni kaunein.

  VastaaPoista