maanantai 11. elokuuta 2014

Kaupunkilenkki

Koulut ovat alkaneet. Suurin osa lomailijoista on palanut työpaikoilleen. Huomasin lyhyellä iltalenkilläni, että kaupunki on autio ja hiljainen.
Vaaleanpunaiset pylväät näyttävät moderneilta italialaispylväiltä. Kamera oli mukana ja näpsäisin kuvan.
 Keskustassa ei liikkunut ketään. Pari autoa vilahti ohi ja yksi pyöräilijä. Asumme rauhallisessa, pienessä pikkukaupungissa. Täällä vain viikonloppuöisin tapahtuu sellaista, jonka poliisi rekisteröi papereihinsa. Ennen oli poliisilla paljon vähemmän raportoitavaa kuin nyt. Mistähän tämä rettelöinnin lisääntyminen johtuu ?.
 Viime kerran kaupunkikuvauksissani jäivät tervatynnörit kuvaamatta.  Nyt kukilla täytetty tervatynnöri pääsi mukaan tähän postaukseen.

Pylväspoppelit ovat vielä rehevän vihreitä. Juurella olevat angervopensaat ovat jo kukkineet.
Leikattuina niiden kukinta jää vaatimattomaksi.

7 kommenttia:

 1. Hiljaiselta todella vaikuttaa kaupunkisi, tuntuu, ettei tuolla voisi mitään rötöstelyä ollakaan.
  Tykkään hirmuisesti tuosta ekasta pilarikuvasta.
  Onko se sinun "murretta" kun puhut tynnöristä - ne on muuten kauniita. Vai onko tynnöri jotain erilaista kuin tynnyri, ikinä ole kuullutkaan tuota sanaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin ihastuin noihin pylväisiin ja riippuvat petunia-amppelit sopivat tosi hyvin pylväikköön.
   Nyt vasta huomasin, että se tynnöri onkin Keski-Pohjanmaan murretta. Minulle se tuli ihan luonnollisesti noin, mutta tynnyrihän se on oikein sanottuna.

   Poista
 2. Kaunis on pikkukaupunkisi italialaisine pylväineen. Tuolla ei kuvittelisi tapahtuvan mitään ikävää. Vaan joka paikassa on rettelöintiä, työttömyys ja turhautuminen lienevät osasyyllisiä. Ja varsinkin nuorisotyöttömyys.
  Vaan toivottelen rauhallisia ja suloisia päiviä pikkukaupunkiisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttää hiljaiselta arkisin, mutta viikonloppuna voi sattua kaikenlaista. Luulen myös, että toimettomuus aiheuttaa agressiivisyyttä ja turhautumista.
   Kiitos, samaa sinne Turkuun.

   Poista
 3. Herkulliset pylväät!

  VastaaPoista
 4. Kauniit pylväät ja nuo tynnyritkin ovat aivan ihanat! Kaupunkisi näyttää ihan yhtä autiolta kuin meillä täällä Maarianhaminassa, kun kaikki turistit ovat lähteneet. Vähän haikealta se minusta aina tuntuu.

  VastaaPoista