perjantai 15. elokuuta 2014

Kaupungilla


Tänään iski laiskuus. Ehdotin, että mennään syömään Pedrinakseen. Sehän sopi oikein hyvin. Kävelimme keskustan läpi  ja ohitimme puistomaisen Tehtaankadun.
Kuljimme kohti Rautatieasemaa, oikealla lehmusten takana on kaupungin ainoa jugendtalo, sen alakerrassa on Opetusravintola ja kahvila. Se ei ole iltaisin auki, mutta päivisin siellä on lounaspöytä. Olemme silloin tällöin käyneet siellä lounaalla. Kuten nimi kertoo ravintola on alan opiskelijoiden opetusravintola.
Nyt menimme jugendtaloa vastapäätä olevaan ravintolaan. Ruoka oli ihan ok, mutta ei tällä kerralla aivan mieleistäni. Ehkä valitsin väärin.  Lautasellani oli kasviksia  ja kanapihvi vuohenjuustolla sekä
kastikkeet.
Paluumatkalla ohitimme kirjastotalon, sen ikkunajulkisivuihin peilautuivat vastapäiset talot. Isokadun vanhat talot kylpivät auringossa.  Kaikki näytti pikkukaupungin tyyliin kotoiselta.

10 kommenttia:

 1. Pidän tällaisista kapunkimiljöökuvista. Oli kiva kävellä kanssasi aivan vieraassa kaupungissa. Myös tuo heijastus iski taas suoraan näkööni.

  VastaaPoista
 2. Heijastuskuvat ovat aina mielenkiintoisia.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kivasta kävelykierroksesta. Oli kiva olla turistina. Mutta nälkä tuli, kun en päässyt sisään ravintolaan. No, käyn jääkaapilla...
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Kuvistasi näkyy hyvin, miksi juuri pikkukaupunki on viehättävä! Itse tein blogiini kaupunkikierroksen Helsingissä ja siinä kaipaan juuri sitä kotoisuutta mikä isosta kaupungista puuttuu: ihmisiä, jotka kuuluvat sinne ja ovat siellä kotonaan. Isossa kaupungissa on liikaa ihmisiä, jotka vain kulkevat sen läpi. Kivat kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, että pikkukaupunki on kotoisampi, usein täällä aivan vieraat, kohdatut ihmiset aloittavat keskustelun. Isommissa kaupungeissa harvoin tai ei koskaan käy niin.

   Poista