perjantai 1. elokuuta 2014

Elokuun ensimmäinen helteistä

 Tänään päivä valkeni aurinkoisena, kuten heinäkuullakin lähes jokaisena päivänä.
Olemme pitäneet ikkunoita auki joka huoneessa, mukava ristiveto saa huoneet tuntumaan viileiltä.
Auringon mukaan suljen säle- ja rullaverhoja sitä mukaa, kun aurinko kiertää talon lännestä itään.
Ikkunan uloin ruutu aukeaa ulos, samalla tavalla kuin ne aukesivat jo 1820-luvulla. Museovirasto huolehtii, että ikkunoita ei vaihdeta. Tosin ne pitäisi huoltaa, ehkä ensi kesänä sitten. Sisäikkunat ovat
uutta 2000-luvun tyyliä ja ne avataan sisäänpäin.
Korallikaktus on kasvanut hyvin tänä vuonna. Se kitui monta vuotta, mutta nyt on kasvu vauhdissa.
Kävin tänään "lomailun" jälkeen kuntosalilla ja kuntoilukausi pyörähti taas käyntiin.
 Paikka muuttui ja muutamat laitteet myös. Vieläkin tunnen tehokkaiden liikkeiden vaikutukset.  Soutulaite oli tehokas sen jälkeen, kun vauhtiin pääsin. Tosin "putosin" aluksi vehkeestä lattialle, oli ilmeisesti liian matala laite.   
Pitääpä tännekin rekisteröidä kesätapahtumasta. Kävin sunnuntai-iltana katsomassa  Ykspihlajan kesäteatterissa Anton Tsehovin  näytelmään "pohjautuvan" Neljä sisarta. Aivan oikeasti  näytelmässä
näyttelivät  Airolan neljä sisarta Oona, Sara, Anna ja Aaron.
Kokkolan Matkailun sivuilta voitte lukea näytelmästä ja sen tekijöistä tarkemmin. Näytelmää esitetään edelleen. Sunnuntai-illan esitys oli loppuunmyyty, joten kannattaa varata liput etukäteen.


Neljä sisarta, teksti lainattu Kokkolan Matkailun sivulta.

Neljä sisarta on Kokkolan taiteellisen teatterin versio Anton Tsehovin klassikkonäytelmästä Kolme sisarta. 1800-luvun Tsaarin Venäjän ylimystön elämä on siirretty 2000-luvun Ykspihlajaan, jossa elämänsä taitekohdassa olevat sisarukset painivat kutakuinkin samanlaisten ongelmien kanssa kuin Tsehovin luomat sisarukset yli 100 vuotta sitten. 

Kohellusta ja kommelluksia riitti yliannostukseen saakka. En tunnistanut yhtymäkohtia Anton
Tsehovin  näytelmään, paitsi tietysti nimi liippasi läheltä.
Tämä oli kolmas kesäteatterinäytelmä, jotka olen tänä kesänä käynyt katsomassa. Nyt taitaa jo kesä olla lopuillaan, joten jäänevät tähän kolmeen.

6 kommenttia:

 1. Samoja rullaverhojen ylös-ja alasvetoja harrastetaan täälläkin. Yksi kesäteatterinäytelmä on käyty katsomassa. Se oli Turussa Samppalinnan kesäteatterissa esitettävä Matista ja Teposta kertova juttu. Ei ollut erityisen hyvä. Minä joka rakastan heidän laulujaan olin odottanut saavani kuulla niitä, mutta vain muutama, tuskin tunnistettava laulun pätkä esitettiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin myös jostakin tuosta Samppalinnan Matti ja Teppo-näytelmästä. Veljeskaksikko oli loukkaantunut ko näytelmästä ja irtisanoutuivat täysin siitä, voi olla, että heidän laulujaan ei juuri siitä syystä voitu esittää kovinkaan paljon.
   Ajattelin silloin, että näytelmä on vähän ilkeää parodiaa heistä ja sehän ei ole näytelmänä ollenkaan fiksua.

   Poista
 2. Säleverhoja säädellään täälläkin. Aurinkoa ja valoa on riittänyt. Kun ollaan mökillä säleverhot ovat kiinni. Lieneekö merkki varkaille, en tiedä.
  Kesäteattereissa ei olla käyty, ihan hävettää. Yleensä sentään yksi näytelmä ollaan kesässä nähty. Nyt taitaa jäädä väliin.
  Kiva kesäinen katsaus, kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helteellä saattaa ulkoilmateatterissa olla tukalan kuuma. Ykspihlajassa oli lämmin, mutta väliaika piristi sopivasti. Kesäkuulla oli tarpeeksi viileää, sai pitää takit päällä.
   Kiitos sinulle, että kävit täällä.

   Poista
 3. Teillä on kyllä hellettä riittänyt! Meillä oli harvinaisen miellyttävää kun tulin takaisin,mutta heti kun elokuu alkoi niin kosteusprosentti nousi reilusti,mikä ei tee helteestä mukavaa.
  Kaunista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja helteet jatkuvat, eilen illalla ja yöllä jyrisi ukkonen ja satoi. Tänään on taas ollut helle.
   Kiitos, sitä samaa sinulle.

   Poista