sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Vilkas silta ja hiljentynyt silta

Martinsilta yhdistää Port Arthurin ja Martin kaupunginosat toisiinsa. Silta on rakennettu 1940 eli yli sata vuotta myöhemmin kuin palon jälkeen asemakaavan laatinut Engel oli  suunnitellut.
Silta on palkkisilta. Näyttää myös silta-arkkuja olevan tarpeeksi, joten notkahduksia ei ole odotettavissa.  Tämä silta oli yksisuuntainen Myllysillan valmistumisesta lähtien eli vuodesta 1975. Kuten kaikki tiedätte Myllysilta on poistettu käytöstä tämän vuoden keväällä ja Martinsilta jatkaa nyt kaksisuuntaisena.
Horisontista kohoaa funkkistyylisen Martinkirkon torni.
Surullisen kuuluisa Myllysilta tänään. Siltaa puretaan jo kovaa vauhtia Aurajoessa seisovaan proomuun, vaikka sillasta ovat valitukset meneillään eikä lainvoimaista purkulupaa  ole vielä olemassa. Turussa tehdäänkin kaikki asiat hieman toisin, sen olen monin tavoin huomannut  tämän kymmenen asumisvuoteni aikana. Ihmettelin aikoinaan, että mikäs se Turuntauti  oikein on. Nyt en enää ihmettele, tiedän mitä se on.
Sillan takaa puistikosta kohoaa Valtion virastotalo ja taaempana horisontista näkyy vanha Tähtitorni. Edessä murtuu vähitellen Myllysilta.  Vielä on Aurajoen siltoja jäljellä kaksi, joista postaan jossain vaiheessa.

10 kommenttia:

 1. Kotkassa purettiin kymmeniä vuosia sitten kauppahalli. Yöllä. Taisi olla siinäkin valitukset kesken. Vieläkin riepoo. Minua ja muita.

  VastaaPoista
 2. Famu,
  Täällä kolkkaa purkuhommat päiväsaikaan paitsi ei viikonloppuisin. Näyttää olevan hidasta hommaa toisin sanoen aika kallista.

  VastaaPoista
 3. Tuolla puustossa voi asua vaikka tarzan, eikös? On siellä niin paljon tilaa.

  VastaaPoista
 4. isopeikko,
  Kyllä se ihan viidakolta näyttää. Tarzanilla on siellä hyvin tilaa.

  VastaaPoista
 5. Turuntautia taidetaan potea muuallakin, uskoisin niin.

  Sillat ovat aina kiehtoneet mieltäni. Niissä on jotain vetovoimaista. Odotan seuraavien siltojen postausta!

  VastaaPoista
 6. Kaanon,
  Sillat vievät aina jonkin yli jostain pois.

  VastaaPoista
 7. Kivat kuvat, minäkin olen laskemassa Göteborgin siltoja..

  VastaaPoista
 8. Sillat kiehtovat minuakin, tai ehkä se on se ylimenomahdollisuus mikä viehättää, tietysti sitä parempi mitä kauniimpi. Kiitos myös selityksestä turuntaudille, nyt minäkin tiedän..

  VastaaPoista
 9. Sirokko,
  Minullekin silta on ylitys.
  Ilmeisesti siitä Turun taudista ei helpolla parane, jos se iskee.

  VastaaPoista