sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Taloja puussa kakkonen

Klikkasin vanhoja postauksiani aiheesta "talot", sen alle olin kirjoittanut vain kaksi postausta. Toinen on Taloja puussa   4.11.2008. Huomasin vasta nyt pari viimeistä kommentointia.

Anonyymi kirjoitti... 20.5.2009
Olen suunnitellut suomen kuusimetsän siimekseen oman kaksikerroksisen talvi asuttavan puumajan, yhden vanhan ison männyn kylkeen/ympärille. Sisälle tulee varaava takka ja leivin uuni, huopa katto, rakenteet koskettaa vain yhtä puuta ja koko "muumitalo" heiluu puun mukana, alapohja about 4-6m maasta, kulku riippusiltoja tai kierreportaita pitkin ;) Tuo oma valmistuu tänä kesänä, edellisen puumajan rakensin 14m korkeuteen kuuseen, pelkkä 24m2 kaiteen kanssa taso :) Pioneerina suomessa puukiipeilijähullu olen rakentaja insinööri arkkitehti... ehkä myös yrittäjä aikanaan.
Hän sai kommenttiinsa vastauksen toiselta Anonyymilta  1.11.2009
Hei anonyymi nimimerkillä kirjoittanut 20.05.09, joka suunnittelet taloa puuhun. Olen etsinyt Suomesta kaltaistasi rakentajaa, mutten ole löytänyt. Onkohan puuhun rakentamisen hankkeesi edennyt? Olisin kiinnostunut näkemään kohteesi ja kuulemaan ajatuksiasi haasteellisesta suunnitelmastasi. Mikäli nyt sattuisit lukemaan tätä blogia, niin voisitko vinkata missä päin tällainen mielenkiintoinen hankeesi on, kuinkahan tavoittaisin sinut. Tosin hieman epätoivoiselta tuntuu tavoittaa sinua enää bittitaivaalta. Tietty jos nyt joku muu täällä tietää vastaavista kohteista niin olisin iloinen vinkistä. 
Päätin postata aiheesta, jotta anonyymit löytäisivät toisensa tämän tuoreen postaksen ansiosta. Toinen ajatukseni on, että olisin kiinnostunut puuhun rakennetusta muumitalosta, joka on kommentin mukaan valmistunut viime kesänä. Samoin kiinnostaa tuo vanhempi puuhun rakennettu 24 neliön taso. Olisi mukava saada kuulla näistä. Kuvat ja kokemukset olisivat todella kiinnostavia. Jos sinulla anonyymi on blogi, postaus sieltä on helposti luettavissa.   Kuvista Ensimmäinen kuva, terassin orvokit ovat vielä laatikoissa, mutta aivan pian vaihdan tilalle pelargoniat ja orvokit siirtyvät kukkapenkkiin. Toinen kuva, kuvasin krysanteemit maljakossa kaksi viikkoa sitten. Kolmas kuva, krysanteemit ovat edelleen maljakossa tässä asetelmassa. Lisäsin mukaan Helena Thynellin pullon. Ja aivan kohta vaihdan uudet kukat maljakkoon. Neljäs kuva, omenapuun kukkien terälehtiä leijuu hiljalleen nurmikolle. Alkaa hedelmien kehittymisen aika.

11 kommenttia:

 1. Toivottavasti löytävät tämän kautta anonyymit toisensa. Ihanaa olisi sellainen pikku mökki puussa;hyvällä näköalalla!

  VastaaPoista
 2. Luoksesi ovat löytäneet puukansana väki. Kiehtovaa!

  VastaaPoista
 3. Olisi varmaankin kiva asua kesällä puussa. :)

  Kauniita lasiesineitä.

  VastaaPoista
 4. Hauskat kommentit. Olisipa kiva nähdä "puutalo"

  VastaaPoista
 5. Vanhempi postauksesi, 27. toukokuuta, ihana runo ja aivan paratiisimainen kesäkuva.
  Hienoja nuo lasimaljakko asetelmat.

  VastaaPoista
 6. Olipa mielenkiintoisia kommentteja. Toivottavasti löytävät toisensa, hyvä kun laitoit siemenen tuuleen :-)

  VastaaPoista
 7. Yaelian,
  Minä ihastelin tuossa vanhassa postauksessa niitä puissa olevia asumuksia.

  lepis,
  Toivottavasti löytävät myös toisensa.

  Unelma,
  Se olisi loistava kesämökki, puiden huminassa.

  Zilga,
  Sanos muuta, jos Suomessa on talo puussa niin menisin paikanpäälle katsomaan.

  Rita,
  Kiitos kommentoinnista.
  Keräilen suomalaista 50-60-lukulaista lasia. Ja pohjoismaistakin.

  Uuna,
  Ajattelin jos apua olisi. En ollut aikaisemmin huomannut noita kommentteja, onkohan apuni jo myöhässä.

  VastaaPoista
 8. Onpa jännä ajatus, talo puussa. Toivottavasti löytävät puuihmiset toisensa!!

  VastaaPoista
 9. Suloinen ajatus, yhdistää puutaloimmeiset uuden postauksen kautta.Toivottavasti onnistuu.

  VastaaPoista
 10. Anskukka,
  Ei hullumpaa, varsinkin jos on tontilla ahdasta.

  Kaanon,
  Luulen, että ei taida onnistua.

  VastaaPoista