sunnuntai 2. toukokuuta 2010

Simpukanvarsi

Käsivarsi on kädellisten ihmisten ja apinoiden olkapään ja käden välinen yläraajan osa. Käsivarren osat ovat olkavarsi, kyynärpää ja ranne. Näiden osien toimintakyky on varsin oleellinen käsivarren toiminnalle.

Viime vuosikymmeninä käsivarsi, etenkin oikea käsivarsi, on saavuttanut suuren merkityksen ihmisen elämässä. Se on mahdollistanut, että yhteiskunnan pyörät pyörivät ja tuotannon tulokset liikkuvat mahdollisimman nopeasti kuluttajalle. Se pitää rahan jatkuvassa liikkeessä ja ihmisten yksityiselämän hallinnassa. Se ohjaa kotien energiakulutusta, lasten liikkeitä, harrastuksia, sosiaalista toimintaa, kypsyttää ruoat, lämmittää saunat. Kaiken kaikkiaan tekee elämämme elämisen arvoiseksi.

Suomalainen Nokia on ollut viime vuosikymmeninä käsivarren suurtyöllistäjä. Nokia voi olla ylpeä siitä, että se välillisesti on pitänyt rahan nopeassa liikkeessä. Nokia on tuottanut välineen, jolla yhteiskuntaa pyöritetään ja tuotantoa liikutetaan. Tämä väline on matkapuhelin, jota tuttavallisesti kutsutaan kännykäksi. Se seuraa meitä kaikkialle ja aikatauluttaa elämämme oikeaan järjestykseen.

Kännykät soivat joka puolella missä liikumme. Miljoonat käsivarret ojentuvat kyynärnivelen avulla kohti soivia kännyköitä. Käsivarsi ojentuneena on ranne äärimmäisen  tarpeellinen otteen saamiseksi.. Rannenivelet koukistavat sormet ja liikuttavat kämmentä. Voimme tarttua kännykkään turvallisen lujalla otteella. Ja taas hallitsemme elämäämme.

Käsivarsi on kasvattanut kännykästä simpukan, joka on liittynyt meihin lujasti ja erottamattomasti. Olemme tietoisia, että simpukoiden sisällä kasvaa helmiä. Käsivarsi pitää meidät jatkuvassa otteessa ja jonain päivänä simpukan soidessa saatamme löytää helmen.

Hetkinen, simpukkani soi. Ojennan käsivarteni, koukistan sormeni ja avaan simpukan. Haloo, voitko puhua kovempaa, täällä on kova puheensorina. Simpukat soivat joka puolella.

Lopetan tähän kirjoittamisen ja siirryn hallitsemaan elämääni. Koskaan ei voi tietää milloin simpukassa odottaa helmi.
*********

20 kommenttia:

 1. Tykkäsin pakinastasi..
  jopa vessassa joku ojentelee käsiään ja avaa simpukkansa..

  Olen useasti nähnyt unta kännykästäni, viimeksi viime yönä..
  Useinmiten uneen liittyy ahdistus, yhteyttömyys, en pysty soittamaan haluamaani numeroon tai kännykkäni on jossian poissa kun tarvitsisin sitä..
  Yleensä unen symbolit ovat globaaleja, ajattomia....
  unet elävät myös ajassa..

  VastaaPoista
 2. Hauska juttu. Simpukanvarsi oli niin vaikea aihe, etten edes yrittänyt keksiä pakinaa. Sinulta se onnistui mainiosti.

  Laitoin sinulle muuten s-postia, oletko huomannut?

  VastaaPoista
 3. Totta, kännykästä - simpukasta on tullut ihmiselle käden jatke. Ehkä seuraavassa mutaatiossa kämmen todella muuttuu kännykäksi. Hyvin keksitty pakina vaikeaan aiheeseen!

  VastaaPoista
 4. Handsfree näppärä, vieläkin luulen yksin rupattelevia ihmisiä hulluksi :)

  VastaaPoista
 5. Hieno pakina! Tuosta aiheesta ei varmaankaan ollut helppoa löytää kirjoitettavaa,mutta onnistuit siinä tosi hyvin!

  VastaaPoista
 6. Hieno pakina, hauskasti oivallettu.

  VastaaPoista
 7. Olipas pakinasi hieno.
  Sä keksit näinkin vaikeesta aiheesta hienon ja mielenkiintoisen pakinan.
  Hyvä Sinä!

  VastaaPoista
 8. Hauskasti kerrottu lempeän ironian kera ja totta joka sana. Tosin suurella osalla raakuista on sisällään pelkkä nilviäinen, sama taitaa päteä puhelimiinkin.

  VastaaPoista
 9. hanne,
  Unet "hoitavat" aivotoimintaamme. Joten on paikallaan, että katsomme unia öisin.

  SusuPetal,
  Kiitos, oli se aika vaikea aihe. Ensin ajattelin pakinaa autojen ohjauslaitteistoon kuuluvasta simpukasta ja sen varresta. Miesten keskusteluja kuunnelleena siitä olisi tullut mehukasta jälkeä.
  Kiitos s-postista, saitkin varmaan vastauksen.

  Ina,
  Totta voi olla, että jollain säteellä voidaan vastaanottaa kämmenelle viestejä. Seurauksena olisi, että kännykkä tehtaita kuorien ja tekniikan kasaamisen ei enää tarvittaisi tässä mittakaavassa.

  hannele,
  Hnadsfree ovat vapauttaneet jo käden, mutta edelleenkin tarvitaan mekaanisen laitteen avaamiseen käsivarren päässä olevaa kättä.

  Yaelian,
  Oli aika vaikeaa, mutta oli minulla kolme aihetta auton moottorin simpukka varsineen, jospa joku mies kirjoittaa siitä ja tietysti helmisimpukat. Päädyin tähän.

  Unelma,
  Kännykkä on niin jokaisen ulottuvilla, että pakinan aiheena se on omakohtainen.

  Harakka,
  Kiitoksia. Haastetta riitti.

  Demetrius,
  Ei ne helmet kohdalle osu ja raakkukin on rauhoitettu. Luin, että helmenkalastajat löytävät keskimäärin yhden helmen tuhannesta simpukasta.
  Kännykkä onkin eri juttu, eihän sitä koskaan voi aavistaa minkälaisen helmen saa, kun vastaa soittoon.

  VastaaPoista
 10. Kaikista mahdottomistakin aiheista sinä löydät kirjoitettavaa pakinaksi asti, bravo.
  Koskahan keksivät piilottaa simpukan auton kojelautaan vakiovarusteena.

  VastaaPoista
 11. No olitpas löytänyt vaikeasta aiheesta hyvän tarinan. Ei millään alusta arvannut, mihin meitä olet johdattelemassa, ja miten kummassa päästään simpukanvarteen. :)

  VastaaPoista
 12. Oivaltava ja hieno pakina. Aloitus tosi herkullinen ja yllättävän erilainen. Ei oikein tiennyt, minne nyt johdatat :-)

  VastaaPoista
 13. Sirokko,
  Kiitos.
  Se olisikin hyvä idea, jos simpukka olisi kojelaudassa, ei tarvitsisi näpelöidä ja kädet pysyvät ohjaustangossa.

  Anskukka,
  Piti lähteä varresta liikkeelle ja selostaaminkälainen se varsi on.

  Uuna,
  Kiitos. Varresta mentiin vähitellen itse simpukkaan. Mutta ilman vartta ei simpukka toimi.

  VastaaPoista
 14. Ihan uskomatonta että tästäkin aiheesta sait näin hauskan pakinan aikaan.
  Hattua nostan!
  Ja toivottelen samalla mukavia hetkiä kesäpaikkaan, jalavan siimekseen.

  VastaaPoista
 15. Mk,
  Kiitos. Odotan milloin jalava kukki ja sitten unelmoin sen siimeksessä.

  VastaaPoista
 16. Peikolta ja kehuja. Simpukkapuhelin on hieno oivallus.

  VastaaPoista