Kun selailin sisustuslehtiä, löysin sivuilta mielenkiintoisen talokuvagallerian tarinoineen. Tarinat tosin ovat totta, sen todistavat kuvat. Meillä tonttimaa on kallista ja tontit pieniä. Miksi ei voisi rakentaa lisätilaa puihin. Alla on hyviä esimerkkejä tästä kekseliäisyydestä.
Kaikki kuvat ovat ty pennington At Home- lehden sivuilta.
Tämä pähkinän muotoinen pihatalo on pystytetty pähkinäpuun naapuriin. Raaka-aineena on käytetty luonnollisesti pähkinäpuuta. Talon terassi tukeutuu naapuripuuhun eli pähkinään.
Tämä Saksan Dusseldorfissa oleva pihatalo on perheen yhteisessä käytössä pelihuoneena, lasten leikkihuoneena ja tänne majoitetaan vieraat.
Tämä Lifepod-talo muistuttaa kapselia. Seinät ovat kokonaan ikkunaa. Ymmärrän miksi, ikkunoista avautuu huikaiseva näköala mäntymetsään. Pihatalossa on kodin työhuone-toimisto.
Kun yövieraita saadaan, ne majoitetaan tähän somaan taloon. Vankat lähipuut kannattelevat vaijerien avulla taloa, joka pysynee tukevasti ilmassa.
Värikäs jokirantatalo ulottuu aivan joen päälle. Verannalta kalastetaan kalat suoraan päivällispöytään. Pihatalo on perheen kolmen pojan käytössä. Siellä jumpataan, kuunnellaan musiikkia ja kalastetaan. Meillä, lapsuuden jokirannassa, olisi voinut toteuttaa juuri tämän version, pikkutalo joen ylle.
Tämän minä haluaisin. Keneltä saisi ostaa vain ison ja rotevan männyn järven rannalta. Ei tonttia vain puu, johon rakentaisin pienen taloni. Ihastelisin järvelle avautuvaa näköalaa, kuten tässä, jossa eteen avautuu Geneven järvi. Kauniisti valaistu puu, oksiston takaa loistavat kodikkaan pikkutalon valot. Tunnen pihkaisen männyn tuoksun ja järven yllä leijjuu hiljaisuus.
Saakohan Suomessa rakennusluvan, jos aikoo rakentaa puuhun. Jos käydään jo kuussa, niin miksei voisi asua puussa.
Toi kolmas talo on mun mieleen :)
VastaaPoistaAivan uskomattomia taloja, on todella viety puumaja muutama askel pidemmälle. Nuo kaksi viimeistä ovat ehdottomat lempparini. Liekö tämä sitten ihmiskunnan tulevaisuutta, ei sitä koskaan tiedä. :)
VastaaPoistaUpeita "majoja"! Ylimmäinen on minun suosikkini. Tuohon vaijereiden varassa olevaan en varmaan uskaltaisi astua lainkaan, näyttää niin huteralta ja liian avoimelta lasi-ikkunoineen.
VastaaPoistaMinusta taas vaijerin varassa oleva moderni iPod -tyylinen työhuone olisi aivan mahtava. Lapsille pitäisi rakentaa oma leikkikoti puuhun tai Mestaritontun hengessä ison kiven päälle.
VastaaPoistaOlipa inspiroiva kirjoitus!
Muistan nähneeni telkusta jo aikaa sitten jonkin ohjelman, jossa esiteltiin näitä puussa olevia taloja. Minusta se oli aikas jännä ja kiva idea. Ne puut olivat vaan niin isoja, ettei taida meiltä päin löyty.
VastaaPoistasusa,
VastaaPoistaJoen päällä, varsinkin jos siinä uiskentelee ahvenia, haukia ja jopa lohta, voisi viettää antoisia kesäpäiviä
kazza,
VastaaPoistaMikä ettei sitä leikkimökkiä hieman suurempaa voisi rakentaa puiden oksille. Lintujen tapaan.
elina,
VastaaPoistaPähkinä talo on kaunis, mutta Suomessa se varmaan rakennetaan koivuun ja koivusta. Jännä leikkimökki olisi lasten mieleen.
susanna,
VastaaPoistaniin tuossa kapselitalossa on jotain avaruustunnelmaa, hyvin moderni. Siinä voisi käyttää uusia kevyitä materiaaleja, veneiden mukaan lasikuitua tmv.
eija,
VastaaPoistaminäkin katsoin sen ranskalaisen ohjelman, joissa pikkutalot oli rakennettu puuhun. Se jäi mieleeni ja kun löysin tämän jutun ajattelin heti kertoa sen täällä.
Kyllä meillä muutamaa puuta hyäksi käyttäen rakentaminen onnistuu ja miksei yhdenkin puuh lehvästöön maahan tukeutuen voisi majan rakentaa.
Vaikka luulen, että se jossain päin Suomea voisi juuttua byrokratiaan eli virkamiesten tiukkapipoisuuteen.
Hienoja ideoita! Minäkin voisin muuttaa kesäksi tuohon viimeiseen tai sitten joen päälle. Toivottavasti ovat kestäviä?
VastaaPoistaOlipa hyviä ideoita! Olenkin aina haaveillut talosta puussa, vietin jo lapsuuteni kesät melkein kokonaan puiden oksilla. Ei haittaisi tulvatkaan, veneen voisi sitoa ovenpieleen. Tosin pitäisi löytää puu pitkäikäisimmästä päästä ettei tarvitsisi kovin usein muuttaa.
VastaaPoistaNiinpä! Voi miten kiehtova ajatus! Että ihan asua puussa, eikä vain rakentaa sinne pientä majaa. Tuo avaisi ihan uuden ulottuvuuden talomarkkinoihin... Kyllä minä kesämökin puusta järven rannalta voisin ottaa. Tai vaikka tunturissakin voisi olla somaa asua kelohongan latvassa. Niinkuin kalasääksi!
VastaaPoistaKutkuttavasti kirjoitat aiheesta! Elämääni tuli jälleen yksi näkökulma lisää.
leijonainen,
VastaaPoistaKyllä hyvin rakennettu ja perustettu, tässä tapauksessa puuhun, kestää, kuten aina
sirokko,
VastaaPoistatosiaan tuo pitkäikäisyys ja luja puu pitisi löytää.
Ei laho tule kysymykseen, ei mäntypistiäisten riivaama, mutta kaikki vanhenee mikä kasvaa.
Hyvä näkökanta, pitää miettiä varasuunnitelma, kun puu on kaatokunnossa. Silloin otetaan asumus mukaan ja muutetaan uuteen puuhun.
laura,
VastaaPoistapitääpä jäädä odottamaan, mikä talotehdas ensinnäisenä markkinoi osta pieni talo meiltä ja rakenna se puuhun. Tai rakenna puusta puuhun.
Kyllä tässä olisi ideaa, loppuisiko se ainanainen maan korkean hinnan valittelu.
Tuo on ehdottomasti miettimisen arvoinen, rakentaa kelopuuhun. Eikös ne kelot kestä lähes ikuisesti. Tämähän olisi Lapille oikea myyntivaltti.
Kaikki tulevat Lapin mökit puussa.
No hoo, tahtoo talon hongan latvaan! Toisaalta, mitä minä sillä - korkeanpaikankammoinen ihminen? En tiedä, mutta ihanan kodikkaan näköinen pesä:)
VastaaPoistainkivääri,
VastaaPoistasiellä puun oksistossa olisi rauhallista kuvailla maisemaa, taivasta ja lintuja. Mutta kukkiahan sinne ei voi istutella, joten maan päälle pitäisi palata ainakin silloin tällöin.
Korkeanpaikan kammo se minullakin on, mutta se ei estäisi näin pienessä olotilassa oleilua.
These are wonderful looking treehouses. The designs are truly remarkable.
VastaaPoistaOlen suunnitellut suomen kuusimetsän siimekseen oman kaksikerroksisen talvi asuttavan puumajan, yhden vanhan ison männyn kylkeen/ympärille. Sisälle tulee varaava takka ja leivin uuni, huopa katto, rakenteet koskettaa vain yhtä puuta ja koko "muumitalo" heiluu puun mukana, alapohja about 4-6m maasta, kulku riippusiltoja tai kierreportaita pitkin ;) Tuo oma valmistuu tänä kesänä, edellisen puumajan rakensin 14m korkeuteen kuuseen, pelkkä 24m2 kaiteen kanssa taso :)
VastaaPoistaPioneerina suomessa puukiipeilijähullu olen rakentaja insinööri arkkitehti... ehkä myös yrittäjä aikanaan.
Hei anonyymi nimimerkillä kirjoittanut 20.05.09, joka suunnittelet taloa puuhun. Olen etsinyt Suomesta kaltaistasi rakentajaa, mutten ole löytänyt. Onkohan puuhun rakentamisen hankkeesi edennyt? Olisin kiinnostunut näkemään kohteesi ja kuulemaan ajatuksiasi haasteellisesta suunnitelmastasi.
VastaaPoistaMikäli nyt sattuisit lukemaan tätä blogia, niin voisitko vinkata missä päin tällainen mielenkiintoinen hankeesi on, kuinkahan tavoittaisin sinut. Tosin hieman epätoivoiselta tuntuu tavoittaa sinua enää bittitaivaalta. Tietty jos nyt joku muu täällä tietää vastaavista kohteista niin olisin iloinen vinkistä.