tiistai 19. toukokuuta 2009

Villiviini, ollakko vai ei

Imukärhövilliviini on ryöstäytynyt sille kasvualustaksi rakennetulta ristikolta ylös seinille ja tunkeutunut sisälle terassille. Terassille se voisi levittäytyä hallitusti, mutta ei julkisivuseinille.
Nousin jakkaralle ja revin villiviinin alas. En ole ihan varma revinkö samalla terassille meneviä runkohaarojakin poikki. Näyttää kuin osa katossa kiemurtelevista oksien lehdistä olisi lakastumassa. Leikkasin alas revityistä vehreistä oksista osan terassin maljakkoon ja upotin ne veteen.

Terassilla villiviini on hallinnassa ja omasta mielestäni ihan sievän näköisenä, mutta hallituksemme toinen osapuoli on sitä mieltä, että se leikataan kokonaan kymmenen sentin tyngäksi. Jos villiviini vielä lähtee kasvuun, hillitään sen etenemistä leikkauksilla. Itse olisin säilyttämässä terassiosuuden. Katossa se kiemurtelee aika mukavasti.

Tässä ollaan menossa pitkin kattoa.
Kävin tänään täydentämässä tyhjiä ruukkuja Kukkatalossa. Ostin pientä petuniaa ja mehikasveja. Vaalean pinkin värisen jalokärhön ostin myös siltä varalta, että meillä ei enää röyhyä villiviini. Jalokärhö ei ainakaan leviä liiaksi. Saa nyt nähdä miten käy villiviinin. Ensi viikolla ratkeaa.

Orvokit ovat hyvässä kukkimisvauhdissa.

10 kommenttia:

 1. Ihan kokonaan upotit veteen, säilyyko se niinkin, tekee mahdollisesti juuriakin? Kiipeilevissä kasveissa ei ole muuta vikaa kuin että pitää vahtia etteivät tunkeudu seinänrakoihin tai räystään alle, pystyvät uskomattomiin tihutekoihin. Kivastihan ne viheriöittävät terassia.

  VastaaPoista
 2. Sirokko,
  Upotin ne kokonaan isoon maljakkoon ja vettä piripintaan, joten minulla on nyt terassila vesikasvi syvässä vesilähteessä. Ihan mukavan näköinen. OLen joskus toteuttanut muratilla saman.

  Jos hyvät juuret tekee, voin miettiä kenelle annan niitä villiviinitaimia.

  VastaaPoista
 3. Onneksi villiviini on sitkeä kasvi. Se kasvaa niin nopeasti, että sitä saa olla leikkaamassa pitkin kesää. Siis jos kasvaa "väärään paikkaan". Tuntuu, että se vaan tuuhistuu siitä.

  VastaaPoista
 4. Edelliseen postaukseen viitaten: Olet laittanut voikukat kauniisti esille. Lempikukkkiani, huolimatta siitä että joudun niitä hävittämään omasta pihanurtsistani :) Kiva kuulla että joku muukin niitä ihailee!

  VastaaPoista
 5. Villiviinisi näyttää hyvältä siinä katossa.Itselläni ei ole siitä kokemusta.

  VastaaPoista
 6. Kauniita voikukat valkoisessa maljakossa, edellisessa postauksessa.
  Etsin taalla sun mustikkapiirakan reseptia, sita mika oli kirjoitettu keittokirjan kanteen tms... Missa se olikaan?

  VastaaPoista
 7. sariw,
  Kiitos sari, sain juuri oikeat sanat joiden avulla etenen villiviinin kanssa.

  Rita,
  Minusta kukkien keltainen väri on niin energinen. Juuri nyt keväällä se onkin tarpeen. Se säteilee voimaa.

  Yaelian,
  Sitä minäkin tässä mietiskelen, että pitäisikö riipiä alas vai...

  Susa,
  Se on pakinaperjantaiosiossa, yritän liittää linkkiä, saas nähdä tuliko. Mustikasta piirakkaan.
  http://arleenansanomat.blogspot.com/2009/01/mustikasta-piirakkaan.html

  VastaaPoista
 8. Mää oon suunnitellut villiviinin istuttamista leikkimökin seinustalle, sais vaikka peittää koko mökin;)

  VastaaPoista