maanantai 17. marraskuuta 2008

Piipahdus Helsingissä

Sunnuntaina vierailimme Helsingin naapurikaupungissa Vantaalla. Mutta eihän Helsingissä voi olla käymättä, kun naapurikaupungissa käy. Nyt riitti ajo keskustan läpi, siinä jo sain aistia suomalaista suurkaupunkia. Menomatkalla näkyi veden peittämiä peltoja, vettä ja märkää oli jokapuolella. Sataa tihuutti kaupunkiretkelläkin, jota kuvasin autosta käsin. Kuvien määrän ja onnistumisen määräsivät liikennevalot. Enemmän olisin halunnut ottaa, mutta jouduimme ns. vihreään aaltoon ja piti mennä ajovirran mukana.

Stockmannin te tunnette jo kaikki. Tältä se näyttää Mannerheimintien Hotelli Marskin kohdalta kuvattuna. Nyt en kääntänyt päätäni katsoakseni, onko se Marski vielä olemassa. Korjatkaa ellei ole.
Stockkan ohitettuamme saimme onneksi pysähtyä punaisiin valoihin ja edessämme on Erottaja.
Tuossa keskellä ajoväyliä on Erottajan autohallin ulostuloaukko. Kauniissa vanhassa rakennuksessa vasemmalla on Unikulma, Kartellin flagstore ja Design Forum Finland-myymälä.

Bulevardilla oli hiljaista ja satoi kuten auton tuulilasista näkyy.

Vanhan kirkon puistossa vihertää ruohikko. Linnut näyttävät löytävän maasta ruokaa. Olivat kuvaushetkellä lounastamassa. Puiden takaa häämöttää puiston kirkko. Puistoa vastapäätä Annankadulla on Galleria Bronda.

Kaarsimme Fredikinkadulle ja jouduimme ajamaan vihreässä aallossa. Ohitimme sisustusliikkeet Dayn, Zarron ja Casurianan. Kurvasimme Meilahtea kohti. Piti hieman peruuttaa. Huomasin, että Mechelininkadun ABC:n pihalla oli vapaita autopaikkoja. Kävimme syömässä
kevyet salaatit. Huomasin, että ABC-asemien räikeät keltaiset väritykset ovat muuttuneet
kauniin punasävyisiksi, kuten kuva kertoo.

Sibeliuksen puiston kohdalla oli hyvä pysähtyä kuvaamaan Eila Hiltusen Sibelius-monumentti.
Kesärannastakin näpättiin kuva, mutta se tärähti epäonnistuneeksi.

Paluumatka kului, kuten arvaatte tihkusateessa. Vastaantulevia autoja luikerteli jonoina. Palattiin viikonlopun vietosta kesähuviloilta Nauvosta, Kustavista ja muulta Turun saaristosta. Me saavuttiin kotiin.

5 kommenttia:

 1. Mukava nähdä Helsinkiä näin - auton ikkunasta. Hyvä kierros, kiitos.

  VastaaPoista
 2. Vanhan kirkon puisto sykäytti. Olen kirjoittanut romaania, jossa on vanha kirkkokin hiukan mukana. Tuli kummallinen tunne, kun menimme paikan päälle ja kaikki oli kuin olin kirjoittanut. Sitä ennen en ollut koskaan käynyt Vanhassa kirkossa. Siellä on hieno alttaritaulu, jota ei aikoinaan hyväksytty uuteen Aleksanterin kirkkoon, siis nykyiseen tuomiokirkkoon.

  VastaaPoista
 3. sooloilija,
  Kiitos, että olit mukana "kierroksella".

  Leijonainen,
  Vaikka asuimme Helsingin seudulla pitkään ja Helsinki tuli tutuksi, ei tullut koskaan käytyä tuossa kirkossa sisällä.
  Kesällä pitää mennä käymään siellä.
  Tuo alttaritaulu alkoi jo kiinnostaa.

  VastaaPoista
 4. Tuntui hieman hassulta katsella näitä minun nykyiseen arkeeni kuuluvia maisemia näin, toisen silmin. Itsekin katselen niitä "toisen silmin", turistina, eihän tämä minun koti-, mielen- tai sielunkaan maisemaani ole.

  VastaaPoista
 5. junika,
  vaikka kuvat on näpsäisty nopeasti, minulle tulvahtaa jostain syystä niistä sellainen "olen tässä ja nyt" - tunne jotenkin kotoinen, tekisi mieli avata ovi ja lähteä tuonne kadulle kulkemaan

  VastaaPoista