lauantai 1. marraskuuta 2008

Marraskuun ensimmäinen päivä

Marraskuun ensimmäisenä päivänä ei ole tietoakaan kaamoksesta. Aurinko paistaa kesäisesti.
Linnut tarkemmin talitintit kisailevat pihapuissa, nekin kovin kesäisesti. Pohjoisemmassa on jo lunta maassa, vaan täällä vihertää ruoho.

Istutin tänään viherkasveja sisälle. Nämä mehikasvit olivat kasvaneet koko kesän terassin peltiruukussa. Muutama viikko sitten nostin ne sisälle ja nyt päätin istuttaa ne sisäruukkuihin.
Vanhat ruukut kaivoin esille ja kaksi mehikasvia kumpaankin ruukkuun. Siirsin ne makuuhuoneen ikkunalle korallikaktuksien tilalle. Korallikaktukset saavat opetella talvehtimaan toisessa paikassa.

Nämä eivät ole joulukukkia, mutta ilahduttavat vihreydellään talven keskellä.

Tyhjentynyt peltiruukku sai myös uuden sisällön, puolukanvarvut, pienet tinaruukut ja kynttilät, joita poltetaan pimeinä iltoina terassilla.

Huomenna alkaa joulumyynti, osa liikkeistä pitää ovensa auki sunnuntaisin jouluun saakka.
Minua ei innosta uusien joulutavaroiden hankinta, kaikkea on kertynyt yllinkyllin nurkkiin. Aion selvitä joulusomistuksista vanhoin konstein. Lyhdyt on jo pesty ja nostettu ulos. Sammalta, puolukanvarpuja ja käpyjä on varattu metsästä kotiin. Kynttilät on inventoitu ja uusia ostetaan tarvittava määrä. Pienin harppauksin kohti joulua edetään. Juuri nyt nautitaan auringosta.

15 kommenttia:

 1. Kaunis marraskuun ensimmäinen päivä! On tosiaan ihmeen selkeä ilma. se tekee mielelle hyvää kaikekn sen sateen lotkotuksen jälkeen. Olet saanut kaunista aikaan tänään! Mehikasvit ovat viehättäviää valkoisissa ruukuissaan.

  VastaaPoista
 2. Eipäs tullut vielä talvea tänne etelään... nurmikot tosiaan vihertävät ja nyt vasta otetaan ulkokukkia sisälle... Kauniisti laitoit taas nuo kukkasi ruukkuihin...
  Sytytetään kynttilät tänään kaikkien rakkaitten pois nukkuneiden muistoksi!

  VastaaPoista
 3. Joulukoristeita taitaa todellakin olla riittävästi meilläkin. Mutta ainakin yksi Mailegin tonttu kyllä vielä mahtuu kotiimme;)

  VastaaPoista
 4. Kauniita ovat kasvisi, ruukkusi ja asetelmasi:) Meillä nautitaan pilvistä ja sateesta, mutta ei se mitään - onneksi on tuvassa lämmintä.

  VastaaPoista
 5. Sinulla sitä on silmää kauneudelle! Nuokin mehikasvit näyttäisivät ihan erilaisilta suoralinjaisessa ruukussa, sen sijaan tuo kaareva muoto myötäilee nyt kasvien kasvulinjoja. Kynttilöiden väri on herkullisesti tätä aikaa.

  VastaaPoista
 6. Kiitoksia
  laura,
  marjamatilda,
  piono,
  inivääri,
  katriina,

  Lauralla selkeää, samoinaurinkoista marjamatildalla ja inkiväärillä sataa.

  Sytytetään kynttilät.

  VastaaPoista
 7. Kauniit ruukut mehikasveissa. Metsän antimilla aion minäkin joulua koristaa. Harmi vain, kun tuo lumi ennätti tulla, enkä ole vielä ehtinyt kerätä tarvittavaa määrää varpuja. Toivottavasti vielä sulaa hetkeksi pois.

  VastaaPoista
 8. pioni ja inkivääri, mikäs nyt kun tein teidän kohdalla noita nopeita näppäysvirheitä, anteeksi

  elina,
  luulen, että lumi sulaa vielä, tai sitten täällä on vielä aivan sulaa ja vihreää tervetuloa.

  VastaaPoista
 9. Sinulla on kesä kotona talvellakin. Minä aina innostun kasveista, kun katselen niitä toisten blogeissa, mutta vielä en ole uskaltautunut itse niitä ostamaan. Tarvitsisin jonkun todella helpon kasvin, sillä valitettavasti minulla ne aina kuolee. Ehkä kaktus olisi sopiva. ;)

  VastaaPoista
 10. Mehikasvisi sopivat niin upeasti noihin ruukkuihisi. Kaunis asetelma.
  Minulla on vielä kesäkukkienkin tilalle laittamatta talviset asetelmat. On ollut vähän muita puuhia, mutta hiljaa hyvä tulee : )

  VastaaPoista
 11. elegia,
  niin kyllä ne kaktukset ovat helppohoitoisia ellei kastele niitä liikaa. Viime talvena melkein tapoin korallikaktukset, kun kastelin liian paljon. Nyt ne ovat toipumassa ja lähteneet kesäaikana niukahkoon kasvuun, katson miten ne pärjäävät talven yli ja kastelen vain pari kertaa kuussa jos sitäkään.

  VastaaPoista
 12. sariw,
  minullakin kukkivat valkoiset pelargoniat vielä terassilla, oikein odotan milloin saan nyhtää ne pois ja laittaa talvikasvit tilalle.

  VastaaPoista
 13. Taas niin kaunista, miten kaunis on tuo peltinen kukkaruukku kynttilöineen ja kasveineen!

  VastaaPoista