keskiviikko 12. marraskuuta 2008

Amarylliksia jouluksi

Koristeomenapuuta koristavat joulunpunaiset pienet omenat, taustalla syreenipensaassa on vielä vihreitä lehtiä. Muut puut ja pensaat ovat jo paljaina. Tai tuolla kauempana näkyy jotain vihertävää vieläkin.
Kävin tänään Plantagenissa. Hain täydennystä tarassilaatikoihin. Pelargoniat on siirretty laatikoista ja ne kukkivat nyt koreissa. Laatikkoistutukset ovat vielä hieman kesken.

Amarylliksen irtosipulit olivat puoleen hintaan. Olihan niitä ostettava, vaikka olin ajatellut ostaa valmiit amaryllikset jouluksi. Valitsin valkokukkaiset, hinta 2,98 euroa kappale. Kukkien kasvamista sipuleista on hauska seurata. Sopii tunnelman tuojaksi joulun aluspäiviin.

Kuvasikermässä on valkoisia freesioita olohuoneessamme. Ruukkuistutuksina punaisia ja valkoisia amarylliksia sekä helmihyasintteja ja valkoisia narsisseja bulb:in sivuilta.

9 kommenttia:

 1. Ostin muutaman lasisen hyasinttimaljan ja ajattelin kokeillä hyasinttien kasvattamista sipulista!
  Amaryllikset taidan ostaa valmiina, tosin tuo maitsemasi tarjous houkuttaa kovasti!

  VastaaPoista
 2. Oijoi, ovatpas soman pulleita nuo amarylliksen sipulit! Houkuttelee minuakin kokeilla noita sipuleita itse kasvatella. Mitä ovat nuo ihanaiset vihreät lasipallot tuossa kuvassa?

  VastaaPoista
 3. Sipuleista kasvatus on jännää ! Minä ostin Plantagenista valkoia hyasintin sipuleita. Saa nähdä milloin ne kukkivat. Todennäköisesti vasta tammikuussa : )

  VastaaPoista
 4. nanna, minä en ole saanut hyasintteja itsekasvatettuna oikein kunnolla kukkimaan ja olen luopunut niistä. Sitäpaitsi nuorin tyttäreni on allerginen tuoksuille, joten senkään takia en niitä voi sisälle ottaa
  Amarylliksiä ostan myös valmiina

  VastaaPoista
 5. laura,
  itse kasvatettuna kasvun seuraaminen on osa mukavaa joulun odotusta

  nuo lasipullot on unkarilaisen unikumin pulloja, joihin laitan joko kynttilän tai yhden leikkokukan tai ne ovat tyhjillään, olivat niin kauniin vihreitä, että säästin

  VastaaPoista
 6. sariw,
  hyasintit ovat joskus oikukkaita
  amarylliksen kanssa onnistuu aina, tosin kukinnan ajoitus voi mennä metsään, mutta kukkivat kyllä

  VastaaPoista
 7. Ahaa, siis Plantageniin, vieläkö mahtaa olla jäljellä. Valkoinen amaryllis on lemmikkini. Ja yleensäkin valkoiset kukat.
  Kiitos vihjeestä!

  VastaaPoista
 8. Kivan näköiset pullerot nuo sipulit! pitäisiköhän minukin kokeilla kasvattaa itse amaryllikseni? Se on kyllä aivan paras joulukukka, minusta. Nytkö ne jo pitää laittaa kasvamaan?

  VastaaPoista
 9. leijonainen, oli aika vähän enää noita irrallisia sipuleita, voi olla ettei ole enää

  krisu,
  kyllä nyt kannattaa jo laittaa

  VastaaPoista