lauantai 15. marraskuuta 2008

Perhosia

Nyt ovat kesän perhoset jo muuttaneet talvehtimaan joko aikuisina perhosina tai kotelona lajista riippuen. Keväällä on perhosten ilmaantuminen aina iloinen tapahtuma, sehän enteilee kesää, kukkia ja aurinkoa.


Sain tänne blogiini kaksi perhosta piristämään marraskuun harmautta. Kiitokset Eija ja Laura perhosista. Lennätän teille takaisin yhden perhosen, mutta nämä pidän itselläni.
Muutkin ovat inspiroituneet perhosista, joista muutama esimerkki.

Perhoset ovat viime vuosina liihoitelleet muuallakin kuin kukkaniityillä. Osborne&Little tallensi jo keväällä 2007 perhosia Tara-kokoelman tapettiin ja kankaisiin. Kuosit ovat edelleen mallistossa, vuosia vielä oletan.

Tänä vuonna Missoni Home halusi tuoda perhoset kylpyhuoneeseen. Josephine-kokoelmassa on kylpytakista käsipyyhkeeseen saakka perhosia ihastuttavalla kukkaniityllä.

Tord Boontjen uusimmassa mallistossa on kaappi ja astioita. Kankaat ovat olleet mallistoissa jo vuosia. Aiheet on ammennettu luonnosta, muistuttavat fantasiamaista kukkamerta. Kuvan Until Dawn-verhon kukkakuviointi on leikattu laserilla. Kangas on kevyt ja kaunis. Olen ihan varma, että tuolla kukkakedossa liihottelevat myös perhoset.

Boontjella on myös peilikirkkaasta teräksestä muotoillut Puddles-seinäreliefit ja siellä istuu myös perhonen.

Te, jotka haluatte inspiroitua perhosista, napatkaa täältä perhonen blogiinne ja antakaa ajatusten virrata.

5 kommenttia:

 1. Ihailen nyt vaan perhosia, monenlaisia ja kauniita ovat, mutta nyt en ota mukaan, koska olen saanut muutaman jo ennen. Ne menivät talviunille aarrelippaaseeni.
  Hyvää pyhäpäivää!

  VastaaPoista
 2. leijonainen,
  samoin sinne ja hyvää alkavaa viikkoa

  VastaaPoista
 3. Eräässä asunnossa, jota kävimme katsomassa oli aivan samanlainen peili kuin tuossa toisessa kuvassa, tai jos tuota nyt peiliksi voi kutsua. :)

  Ihania perhosia, niin herkkiä ja kauniita.

  VastaaPoista
 4. Kauniita perhosia, kesän muistoissakin. :)

  Haastan sinut myös omituisilla asioilla.

  VastaaPoista
 5. kazza,
  kyllä se on peili, aika erikoinen kuin aurinko.

  jl,
  pitääpä tulla kurkkaamaan.

  VastaaPoista